Het begon met het haken van een paar blokken. Niet eens met de gedachte dat dit een deken zou worden. Toch werd ze mijn Luna.

Soms heb je dat wel eens… je wilt van alles, maar er komt eigenlijk helemaal niks van. Af en toe ben ik zo ontzettend moe dat het me niet lukt om aan een nieuw ontwerp te haken, laat staat een nieuw project te ontwerpen. Het enige wat dan lukt is het afmaken van een project waar ik al langere tijd mee bezig ben en wat na een poosje haken eigenlijk als vanzelf gaat. Zo’n project lag er op dat moment helaas niet. Toch wilde ik afleiding, niet somber gaan zitten zijn.

Ik haalde wat bollen garen uit mijn lieve ateliertje en begon met het haken van een lossenlijn. Hierop haakte ik de meest eenvoudige steek en na een poosje had ik een blok voor me liggen. De afleiding werkte, ik had iets om handen en voelde me er goed bij. Ik begon aan het tweede blok in een andere kleur. Heerlijk haken, heerlijk nadenken en tot rust komen. Dit was ook precies de bedoeling. 
Nadat ik mijn derde blok klaar had zag ik hier ineens iets heel erg moois ontstaan. Volgens mij kan ik hier meer mee dan alleen maar gebruiken als “blijf zitten waar je zit” project.
Ik begon er steeds meer lol aan te krijgen en begon een deken in mijn blokken te zien. Toch, als dit echt een deken zou worden, moest ik wel een plan gaan maken hiervoor. Het gevaar is anders dat ik uiteindelijk heel veel blokken zou hebben, maar dat deze blokken samen niet een deken konden vormen. Er moest wel iets van een ontwerp qua kleuren, maten en randen aan te pas komen. Ik kreeg een soort van energie door dit hele gebeuren, het gaf me een flinke opkikker. Wat voelde dit goed, wat was het leuk om uit zoiets eenvoudigs en simpels zoiets moois te kunnen opbouwen. Ik werd er helemaal blij van en de “ik” die ik graag wil zijn kwam weer een beetje terug. 

Ik was helemaal verbaasd toen ik mijn deken helemaal klaar had. Dit had ik niet verwacht! Natuurlijk uiteindelijk wel, toen ik in mijn gehaakte blokken iets moois begon te zien, maar niet toen ik begon met de allereerste lossenlijn. Hiermee had ik niet de bedoeling een project te haken, deze blokken moesten me rust geven, zowel in mijn hoofd als in mijn lijf. En dit deden ze, blok na blok ging het een stukje beter.

Er was een deken, een hele mooie deken vind ik zelf. Deze deken moest een mooie naam krijgen, dit heeft ze verdiend. Ik begon te zoeken op de pagina met mooie namen voor pasgeboren baby’s. Hier zou vast wel iets moois voor mijn deken tussen zitten. Na een poosje scrollen kwam ik terecht bij de naam Luna, dit hoor je uit te spreken als Loena stond erbij. Toen ik ook nog eens las wat de betekenis van deze naam is wist ik het zeker, dit wordt deken Luna!
Haar naam betekent “maan”. Ze gaf me een klein beetje licht toen het even niet zo licht was. En net zoals bij het maanlicht in de nacht werd het steeds een beetje lichter om me heen. Als je buiten loopt in het donker en alleen de maan en de sterren zijn de lichtpuntjes die je op dat moment om je heen hebt, blijft het in het begin nog steeds alleen maar donker. Maar hoe langer je buiten bent hoe lichter het lijkt te worden. Het licht van de maan lijkt steeds feller te zijn, je ogen beginnen te wennen aan alleen dat enkele lichtpunt en er wordt steeds meer zichtbaar om je heen. Totdat de zon opkomt en het licht het weer helemaal van de duisternis overneemt! Dat is zo een heerlijk gevoel!! Ja, deze deken is mijn maan, ze is mijn Luna. Het werd steeds een beetje lichter.

Wil je Luna zien? Ben je nieuwsgierig geworden? Dan heb je geluk, ik maakte een aantal mooie foto’s van deze dame. Bekijk haar maar eens goed.

Is ze niet ontzettend mooi in al haar eenvoud? Zo een deken wil je toch graag haken, maar wil je toch ook graag op je bank of bed hebben liggen? Je wilt haar toch voelen, je wilt toch dat ze je lekker warm houdt?
Als je aan de slag wilt met deze deken dan kan dat! Zowel het patroon als het haakpakket staan inmiddels in mijn (online) winkeltje. Het patroon krijg je, als je het besteld, via de mail gestuurd. Je krijgt meteen na betaling een link om het patroon te kunnen downloaden. Bestel je het garenpakket dan krijg je hierbij helemaal gratis een boekje met het patroon (ter waarde van €5,95) toegestuurd.  
Via deze link kom je bij het patroon en via deze link bij het haakpakket. Werken de links niet zoals het hoort? Het adres van dit winkeltje is www.lossenenvastenshop.nl, je kunt er ook rechtstreeks naartoe gaan. Ik wens je alvast heel veel haakplezier toe!!

Een periode als dat ik hierboven beschreef komt vast wel weer terug, dat hoort nu eenmaal bij mijn leven, dat is wat mijn ziek zijn me brengt. Het zou fijn zijn als er de volgende keren weer zoiets moois van komt. Zo brengt het toch ook nog weer iets goeds met zich mee.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.