Haak je warm… Hoe het begon en verder verliep

17 december 2018

Vandaag precies een week geleden reed ik met een auto vol boeken bij mijn uitgever vandaan. O, wat was het moeilijk om me aan de snelheid te houden. Wat was het moeilijk om nog even geduld te hebben!
Eenmaal thuis pakte ik eerst de auto uit, zette een verse kop koffie voor mezelf en ging zitten. Natuurlijk met het boek in mijn handen…

Een aantal maanden ging mijn leven in sneltreinvaart.
Op 22 februari van dit jaar zat ik bij mijn uitgever omdat ik een plan had voor een boek. Ik had een afspraak om hierover te praten met ze.
Het gesprek verliep anders dan ik dacht, maar zó goed, zó leuk! Het idee waar ik mee kwam werd zeker niet van tafel geveegd, maar al pratende met z’n drietjes kwam hier een heel ander idee uit voort. Ik ging een babyboek maken!!
In de week erna was ik druk aan de gang met het verzinnen van de projecten. Een thema, de kleuren en dat soort dingen. Precies een week na het eerste gesprek ging ik terug. Dit keer om de benodigde spullen uit te zoeken. Met een volgeladen auto reed ik terug naar Assen.
Ik kon eindelijk beginnen! Het startschot was gelost! Ik had er zin in!!

Het ene na het andere project kwam onder mijn handen vandaan en ik werd er zó ontzettend blij van!! Daarnaast ontspande het me en daardoor kon ik denken.
Hoe het allemaal ging in mijn hoofd weet ik niet, maar het idee om een beenwarmer-boek te gaan maken ontstond in de maanden dat ik haakte aan mijn babyboek.
Niet met opzet, het was totaal niet mijn bedoeling om twee boeken in zo’n korte tijd te gaan maken. Toch gebeurde het, mijn uitgever dacht er anders over.
Op het moment dat ik bij ze aan tafel zat om de projecten van het babyboek te laten zien, dit was op 4 juli, vertelde ik ze over mijn plannen. Ze vonden het leuk en waren zelfs erg enthousiast, maarrrrrr…. dat boek moest dan eigenlijk wel nog deze winter in de winkel liggen. Waarom zouden we er een jaar mee wachten?
Zo gebeurde het dat ik op de dag van de fotografie van het babyboek, 9 juli, al druk aan het haken was voor mijn nieuwe boek. Zó vreemd, maar zó leuk!!
Op 20 oktober was de presentatie van mijn babyboek, dat je overigens nog steeds kunt bestellen. Wat was en ben ik trots op dit boek!!

Pareltjes

Haak je warm…
Hoe het allemaal kwam, ik zou het niet weten, maar ik voelde me zo ontspannen tijdens het hele proces van dit boek! Het haken ging goed en de ideeën kwamen als vanzelf aanwaaien. De samenwerking met de mensen die samen met mij dit boek tot een echt, tastbaar boek maakten, was geweldig. Het voelde alsof ik 5 maanden lang een feestje heb gevierd. Hoe gaaf is dat? Zo wil je toch het liefst altijd werken?

Terug naar het begin…
Ik kwam dus thuis met een auto vol boeken. Ik pakte de auto leeg en zette een kop verse koffie voor mezelf. Toen ik eenmaal met mijn boek in de hoek van onze bank zat, besefte ik wat er was gebeurd. Ik had weer een boek gemaakt! Natuurlijk wist ik dit. Ik werkte met mijn volle bewustzijn aan dit boek. Al mijn energie en liefde had ik erin gestopt. Ik had genoten van de samenwerking en was me er ten diepste van bewust wat er allemaal aan het gebeuren was.
Toch, ineens, zeven en een halve week na de presentatie van het vorige boek, zat ik hier weer met een boek en wat voor eentje. Wat was ik dankbaar, wat was ik trots en wat genoot ik van iedere pagina. Al het werk dat ik samen met velen had verzet, was uitgegroeid tot dit prachtige exemplaar!

2018-12-11 15.30.21

Niet te lang bij stilstaan, er was werk aan de winkel. De voor-verkoop verliep goed, dus er moest gesigneerd worden! Superleuk! Ik had, vond ik zelf, een leuk cadeautje verzonnen voor de eerste 100 bestellingen en deze deed ik er graag bij!

Eindelijk was het zover! De boekpresentatie. Zelf vond ik dat ik, samen met onze middelste zoon, een hele leuke manier had bedacht. We gingen de presentatie online doen. Als livestream op Facebook. Op die manier zou ik niemand buitensluiten om te komen. Op die manier kon iedereen die er graag bij wilde zijn, erbij zijn! Dat is wat ik wil binnen mijn kleine wereldje. Iedereen hoort erbij en iedereen is welkom! Lukte het toch niet om live aanwezig te zijn, dan kon en kan je het filmpje ook achteraf nog bekijken.

Wat ging het goed en wat was het gezellig. Ondanks het feit dat er naast mij maar vijf mensen aanwezig waren, voelde het alsof jullie er allemaal echt waren. Het voelde zó compleet! Helemaal geweldig!

Ja, ik heb genoten! Genoten van het ontwerpen, van het haken, het plannen maken, de fotografie, het schrijven van de teksten en de samenwerking met de mensen die nodig waren om dit boek te maken. Ik genoot zelfs van de drukte en de kleine stressmomentjes die er vanzelfsprekend heel af en toe ook waren.
Nu ligt het boek in de winkels en is de voor-verkoop inmiddels voorbij. Ik hoop dat jullie net zo van dit boek zullen genieten als ik dat deed. Ik hoop dat je niet alleen van het dragen van de projecten warmer zult worden. Ik hoop dat je ook door het bekijken van de foto’s en het lezen van de teksten een warm gevoel zult krijgen van binnen. Ik hoop dat de liefde waarmee ik dit boek maakte binnen zal komen bij je en dat je zult genieten. Haak je warm, letterlijk en figuurlijk!

Natuurlijk kun je het boek nog steeds bij me bestellen. Het komt dan zo snel mogelijk je kant op, gesigneerd en wel! Via deze link kom je meteen op de juiste plek in mijn winkeltje terecht!

Heb je één of meerdere boeken van mij nog niet, neem ook dan snel een kijkje in het winkeltje. Ik mag een kleine korting geven tijdens de feestdagen als je meerdere boeken tegelijk koopt.

Wat gaat er nu gebeuren? Jullie zullen wel denken dat ik nu in een groot, diep gat zal vallen.
Misschien wel, maar op dit moment is dat grote, diepe, lege gat best aantrekkelijk. Ik ga eens lekker uitrusten en aan de projecten werken die al zo lang naar me liggen te kijken. Ze schreeuwen het haast uit: maak me af, maak me af! Tijd om aandacht aan ze te geven.
Nee, ik verveel me zeker niet, dat past niet bij me. Op het moment dat dat gebeurd zitten er in dat achterste kamertje van mijn hoofd nog ideeën genoeg. Voorlopig blijft de deur van dat achterste kamertje nog maar even op slot!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.