Als ik denk aan de lente denk ik aan zacht, aan pastel, aan warm en lief. Met dit in mijn gedachten begon ik aan Guusje te haken.

Voor ieder seizoen haak ik tegenwoordig tenminste één deken. Voor de lente was deze deken er nog niet, maar mijn handen jeukten al wel om eraan te beginnen. Ik wilde voor deze lente een mooie, zachte, lieve, maar toch ook robuuste deken haken. Een deken die een plaatje zou zijn op je bank, maar die ook erg geschikt is voor een gezellige picknick. 

Picknicken is iets dat voor mij helemaal hoort bij de lente. Na een lange winter vooral binnen te zijn geweest willen we er weer op uit, de zon tegemoet. Heerlijk een lange wandeling maken door het bos, gezellig verstoppertje spelen op de hei, lekker fietsen langs het water. Dit is toch wat we willen zodra we de eerste zonnestralen weer hebben gevoeld?
Hoe leuk is het dan om een gezellige, zelf gehaakte deken bij je te hebben in prachtige lentekleuren en daar samen op te zitten om iets te eten of te drinken? Ook is het heerlijk om op diezelfde deken even op je rug te kunnen liggen om naar de wolken te kijken. Wij probeerden altijd om zoveel mogelijk dieren in de wolken te vinden…. prachtige herinneringen!

De deken die ik zou gaan haken moest dus wel een beetje body hebben. Dit vind ik steeds weer in de Chunky Monkey van Scheepjes. Eerst vroeg ik me af of dit wel een geschikt garen zou zijn voor een lentedeken. Is het niet te warm? Is het niet te dik? Al snel merkte ik dat op allebei de vragen mijn antwoord volop nee was. 
Nee, het is niet te warm. In de lente en zomer wil je geen enkele deken over je heen leggen. De uitstraling van dit garen, zeker in deze kleuren is ook niet warm, maar juist zacht en lief… dát is lente voor mij!
Het is ook niet te dik. Zoals ik al zei: je legt deze deken in deze periode van het jaar niet over je heen, maar je kijkt er alleen maar naar als ze op je bank ligt. Het is een sierdeken. Een deken die een bepaalde uitstraling moet hebben. En de uitstraling van deze deken is met hoofdletters LENTE. De bloemen die ik erop haakte vergroten dit alleen nog maar.
Daarnaast, als je haar gaat gebruiken als picknickdeken is een heerlijke, dikke deken precies wat je wilt. Een fijne ondergrond om lekker zacht te kunnen liggen.

De Chunky Monkey van Scheepjes werd dus het garen dat ik zou gaan gebruiken. Nu moest ik nog de kleuren bedenken. Dit was totaal niet moeilijk. Ik pakte een paar lentekleuren bij elkaar en was al snel tevreden. 
Ook over de steek hoefde ik niet lang na te denken. Dat had ik een aantal maanden geleden al gedaan. Ik was toen heerlijk bezig met het haken van proeflapjes. Niet eens om meteen te gaan gebruiken, maar gewoon voor ooit. Gewoon zo’n lekker dagje op de bank met een haaknaald, een paar bolletjes garen en heel veel koffie. Niets hoefde. Alles wat er die dag van de naald zou springen was welkom. Eén van de proeflapjes waar ik erg blij mee was was de steek die ik uiteindelijk gebruikte voor deze deken.

Ik ging aan de slag. Ik zorgde voor het goede aantal beginlossen en het juiste aantal toeren per blok en kon gaan. Heerlijk haken, heerlijk toeren maken. Steek voor steek en toer na toer genoot ik met volle teugen. Een geweldige deken om te haken in drukke tijden. Even je hoofd leegmaken en met iets anders bezig zijn dan hetgeen je even volledig in beslag neemt.
In zo’n tijd leven wij op dit moment. Ik weet dus waar ik het over heb. Binnenkort zal ik jullie hierover meer vertellen, zover is het nu nog even niet. Allemaal leuke en spannende dingen hoor, maak je dus geen zorgen!

Toen de laatste steek gehaakt was en ik alle draadjes had afgewerkt was ik tevreden. Ik was ontzettend blij met de deken die ik had gehaakt. Toch wilde ik haar nog een accentje geven en ik bedacht een patroontje voor de grote bloemen die ik erop haakte. Deze maken mijn deken als picknickdeken helemaal af. Nu was ik pas echt blij!!

Wil je deze deken haken, maar niet als lentedeken? Door het eventueel weghalen van de bloemen en het gebruik van andere kleuren kun je haar heel makkelijk passend maken voor jouw huis. 

Mijn deken was af en had een naam nodig. Deze naam vond ik in “Guusje”. Een prachtige, lieve, een tikkeltje stoere en lenteachtige naam. Deze deken is ook een echte Guusje, perfect!!

Ik hoor je haast denken: laat haar nu maar eens zien! Tijd om een lange wandeling door het bos te maken was er even niet. Ik besloot om me niet in allerlei bochten te gaan wringen en de foto’s heerlijk bij ons thuis onder de overkapping te maken.
Hier is ze…. mijn Guusje!

Vind je Guusje ook mooi? Wil je haar zelfs graag gaan haken? Dit kan. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn (online) winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt haar onder het kopje patronen tussen de dekens.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.