In deze blog ga ik voor mijn gevoel figuurlijk “met mijn billen bloot”. Ik vertel vandaag heel veel meer over de Cal die gaat komen. Spannend!!

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld dat alle sneakpeaks (letterlijk vertaald “voorproefjes”) die ik op Facebook plaatste, fotootjes waren van de Cal die ik heb ontworpen. Een echte heuse Cal die ik tóch weer ga starten. Ik heb er zin in. Heerlijk weer een aantal weken samen op pad. Gezellig samen haken aan een prachtige deken. Een deken die je kunt haken in de kleuren die ik bedacht en met het garen dat ik gekozen heb, of helemaal naar je eigen zin in de kleuren en met het garen van jouw keuze. Wat je zelf maar wilt.

Tijdens het haken heb ik heel wat tijd besteed aan het bedenken van een naam voor deze Cal. De eerste en de tweede Cal kregen geen naam. Daar had ik niet eens aan gedacht. Wel de dekens apart van elkaar gaf ik een naam, passend bij de kleur waarin ik ze haakte. Toen kwam de Home Sweet Home-Cal. Deze woorden werden in de deken gehaakt en dus kreeg deze Cal ook automatisch die naam. Dat vond ik achteraf zó ontzettend leuk!!
Voor deze vierde Cal wilde ik om die reden ook een naam. Ik kon alleen niet een passende, pakkende naam vinden. Het heeft echt maanden, weken, dagen en uren gekost voordat de naam die ik perfect vond passen bij een Cal in deze tijd in mijn hoofd opkwam. Ineens was het er. Ik werd er niet normaal blij van. De naam die ik deze Cal heb gegeven is “Happy Moments”.
Waarom deze naam? Ik wilde een naam voor een deken die alles zei wat ik, en ik ga ervan uit heel veel van jullie, af en toe zo ontzettend nodig hebben. Even een momentje voor jezelf, even een momentje niet na hoeven te denken, even een momentje rust, even een… geluksmomentje! “Happy moments” omvat dit allemaal.
Om ons heen is de wereld zo in rep en roer en kunnen we ons de hele dag wel zorgen maken. Waar en wanneer je de televisie ook aanzet worden we geconfronteerd met een gewelddadige oorlog, met hoge gasprijzen, een economie die instort en een wereld die het hard nodig heeft dat we er iets beter voor gaan zorgen. Ook in ons eigen leventje is alles niet altijd prachtig in evenwicht. Ziekte, verdriet, zorgen, het wordt ons niet altijd makkelijk gemaakt om de positieve kant te blijven zien.
We hebben het dan af en toe even heel hard nodig om, met een bolletje garen, een haaknaald in de hand en een duidelijk patroon, in het hoekje van de bank te gaan zitten en even weg te dromen in je eigen wereldje. Even gelukkig zijn met het samen haken aan een Cal van Lossen & Vasten. Op die manier dus eigenlijk even bij elkaar zijn in dat kleine wereldje dat Lossen & Vasten heet. Lekker alleen op de bank en toch samen, door je vorderingen te delen op Facebook, via de mail of de app. Heerlijk! Krijg je er al zin in?

Wanneer gaan we starten met deze Cal? Deze vraag is me via de mail, de app of een privé-berichtje op Facebook erg vaak gesteld de afgelopen tijd. Logisch ook. Als ik mee zou willen doen zou ik hetzelfde graag willen weten. 
Op het moment dat ik begon met het ontwerpen en het haken van mijn dekens heb ik er naartoe gewerkt om ergens in januari te kunnen starten. Dat zou ook zijn gelukt, ware het niet dat de meeste kleuren van het garen dat ik heb gebruikt bij de groothandel niet op voorraad zijn. Pas eind maart kunnen ze weer leveren.
Dit betekent dat het eerste patroon op woensdag 12 april online zal staan. Het laatste deel gaat dan op 31 mei de lucht in. Omdat ik me realiseer dat dit al wat later in het jaar is en dus dichter bij de zomer heb ik het patroon verdeeld in 8 weken in plaats van in 13 weken. Iets meer huiswerk per week dus.
De patronen plaats ik iedere woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur in mijn online winkeltje, www.lossenenvastenshop.nl. Ze kosten €1,50 per week. Je kunt ze tegen die tijd vinden achter de link die ik er speciaal voor heb aangemaakt: https://www.lossenenvastenshop.nl/patronen-cal-happy-moments.

Wat me verder veel wordt gevraagd is of er ook pakketten gaan komen voor deze Cal. Het antwoord hierop is: JA!
Vanaf nu tot en met 5 april kun je het pakket bij me bestellen in de kleuren en het garen waarmee ik mijn dekens haakte. Ik koos voor de Colour Crafter van Scheepjes. De pakketten worden tussen 5 en 12 april naar je toe gestuurd.
Deze pakketten kosten €65,95 per stuk en zijn verkrijgbaar in de kleuren roze en groen (zeegroen/blauw). De patronen zitten hier nog niet bij. Die bestel je vanaf 12 april vanuit mijn online winkeltje. De inhoud van het pakket maak ik hier nog niet bekend. Dat is dus een verrassing. In de eerste week van april maak ik bekend hoeveel bollen garen en hoeveel bollen per kleur je nodig hebt voor deze deken. Kies je dus voor je eigen kleuren en/of garen dan zul je nog even moeten wachten tot die eerste week van april.
Iedereen die het pakket bij mij besteld krijgt er helemaal gratis de door onze schoondochter ontworpen Patronenmap bij. Er geldt voor de pakketten wel een OP = OP. 
Via deze link kom je meteen bij de pakketten in mijn online winkeltje terecht.

De deken die ik ontwierp is een eenvoudig te haken deken, zoals eigenlijk alle patronen van Lossen & Vasten zijn. Dat is voor mij persoonlijk pure ontspanning, niet te ingewikkeld, niet te veel nadenken. Gewoon lekker bezig zijn.

Ik denk dat je inmiddels wel heel erg nieuwsgierig bent geworden naar de deken waar we het hier eigenlijk over hebben. Hier is ze dan, de deken waar we hopelijk met heel veel mensen samen aan gaan haken!! “Happy Moments”!!

Ik hoop dat je enthousiast bent, dat je bijna niet kunt wachten tot het 12 april is. Ik zit in ieder geval op het puntje van mijn stoel!!

Heb je voor 12 april nog een projectje nodig? Kijk maar snel eens rond in mijn online winkeltje, www.lossenenvastenshop.nl. Via deze link kom je meteen op de juiste plek.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.