Fleur, de naam zegt alles

10 mei 2017

Een betere naam had ik haar niet kunnen geven. In eerste instantie gaf ik haar deze naam omdat er een bloemenfranje aan de punt is gehaakt. Dit bleek niet de enige reden te zijn waarom de naam zo goed past. Op de één of andere manier doet de naam “Fleur” me denken aan veel meer dan alleen “bloem”, de letterlijke betekenis van deze naam. Ik denk aan vrolijkheid en fleurig, zacht, mooi en lief als ik deze naam hoor. Dat is ook precies wat deze omslagdoek allemaal is.
Fleur, een prachtige naam voor een prachtige omslagdoek.

Ze heeft ooit al op mijn website gestaan. Ik haakte haar destijds met een ander garen. Helaas zat er toen niet genoeg garen op de cake om door te kunnen haken tot de punt. Om die reden maakte ik haar toen af met een ander garen. Dit heb ik nooit echt leuk gevonden. Ook waren er nog een paar andere kleine dingetjes die ik nu anders zou doen. In de twee jaar dat Lossen & Vasten nu bestaat ben ik heel wat ervaring rijker geworden.

Een aantal weken geleden kwam Scheepjes met een nieuw garen dat ze de naam “Whirl” hebben gegeven. Het werd aan ons geïntroduceerd als een soort van ijsje. Ik was op slag verliefd en wist ook meteen wat ik van dit garen wilde gaan haken.

whirlzij (1)

Met dit garen zou het moeten lukken om mijn prachtige omslagdoek helemaal uit één bol te kunnen halen. Duizend meter is ruimschoots voldoende. Ik haalde de oude blog en het patroon van de website, bestelde het garen en ging aan de slag.

Wat vond ik het ontzettend fijn om met dit garen te werken. Het glijdt heerlijk door je handen en voelt ontzettend zacht aan. Ook het kleurverloop is geweldig. Ik kon er niet genoeg van krijgen.

Wat vond ik het ook leuk om dit patroon nog weer eens te haken. Leuk om je eigen patroon te gebruiken voor een project en er zo tevreden over te zijn. Lekker ontspannen ook als je een keer niet alles wat je doet meteen op patroon moet zetten. Als je eens niet van iedere handeling een foto moet maken. Daar geniet ik ook altijd ontzettend van, maar dit was ook wel weer eens leuk.

De eerste “Fleur” haakte ik van de roze met grijze bol, dezelfde als die als ijsje aan ons werd geïntroduceerd. Toen bleek dat er ruim voldoende garen op één cake zat haakte ik haar nog eens, dit keer in het blauw. Dit keer maakte ik wel van iedere handeling een foto. Het patroon hoefde ik niet opnieuw te schrijven, maar ik wilde er wel nieuwe foto’s in hebben. Het bleef genieten om ermee bezig te zijn. Een heerlijk, ontspannen haakwerkje.

Eind vorige week waren beide omslagdoeken klaar en ik was tevreden. In het weekend heb ik ze nog even geblockt en daarna waren ze echt klaar.

Maandagavond scheen de zon en ging ik samen met mijn man op pad om foto’s te nemen. We liepen een rondje langs het Kanaal vlak bij ons huis. Zoals je op de foto’s kunt zien, waaide het behoorlijk hard. Het zijn in ieder geval zéér natuurlijke foto’s. Ik had mijn haar nog wel zo mooi gedaan van tevoren! Het mocht de pret niet drukken, we hadden ontzettend veel plezier.

Ondanks de kou en de wind hebben we de omslagdoeken toch nog mooi op de foto kunnen zetten. Kijk maar een hoe mooi ze zijn. Je kunt haar op meerdere manieren dragen. Gewoon enkel over je schouders, zoals op deze foto’s….

Ook kun je haar nog een keer extra over je schouder leggen, zoals ik hier heb gedaan.

Als je haar op deze manier draagt, valt de bloemenfranje weer heel leuk over je omslagdoek heen op je rug.

Het laatste deel van de route ging nog even door het veld. Heerlijk was het daar! Het was echt verbazingwekkend. We liepen de brug af en eenmaal achter de bomen was de wind verdwenen. We mochten nog even een stukje wandelen in de warmte van de zon!

We kwamen over een bruggetje. Zo’n mooi plekje was dit! Prachtig dat watertje, dat bruggetje, de eendjes en de schattige bloemetjes in het water. Hier legden we de beide “Fleurs” nog even bij elkaar. Nog even een paar laatste foto’s.

Ik heb genoten! Genoten van het fijne garen, het mooie patroon, het prachtige resultaat en tot slot een heerlijke wandeling. Ik hoop dat jullie op deze manier een beetje met me mee konden genieten.

2017-05-08 19.09.39

Wil je ook beginnen aan deze omslagdoek? Je zult er geen spijt van krijgen! Het patroon kun je hier gratis downloaden.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken! Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.