De kleuren, het garen, het ontwerp, alles klopt aan deze dames. Ze zijn een heerlijk project om te haken deze winter.

Het idee voor Femke zat al een tijd in mijn hoofd en het proeflapje lag ook al behoorlijk lang voor mijn neus. Haar haken kwam er steeds niet van. Steeds weer lag er een ander project vooraan, steeds weer moest ik dit lapje aan de kant schuiven. Van wie? Van niemand, het gebeurde gewoon.
Vanaf de dag dat ik het proeflapje had gehaakt was ik verliefd op mijn eigen idee. Waarom kwam het er dan niet van om deze deken te gaan haken? Ik zou het echt niet weten. Misschien waren het de andere ideeën die ik had, misschien was ik bang dat ik die anders zou vergeten. Het idee voor deze deken was al veranderd in een proeflapje, vergeten zou ik haar niet.

Opeens op een dag was het zover. Ik wist welke kleuren het zouden worden en ik wist ook welk garen. Ik wilde de Colour Crafter en de Chunky Monkey gaan combineren in deze deken. Heel subtiel, maar wel beide garens in één deken. Toen het garen bij me werd afgeleverd en ik de doos geopend had  begon het te kriebelen. Ik kon niet langer wachten met haken en zocht de juiste haaknaalden bij elkaar, pakte van iedere kleur een bol en liep naar beneden. Ik maakte een heerlijke kop koffie, nestelde me in het hoekje van de bank en pakte de kleur waarmee ik de lossenlijn zou haken.
Oooooo, wat was dit fijn! Wat een heerlijke deken om mee bezig te zijn. De hele dag zat ik te genieten, de ene na de andere toer werd gehaakt en ik zag al heel snel dat deze deken een mooie zou worden.
Ik kon niet stoppen, maar moest het wel. Deze deken was eigenlijk nog niet aan de beurt. Op het moment dat ik begon aan deze deken moest mijn deken Amy eigenlijk eerst nog af. Voor haar had ik de datum van plaatsen al gepland. Mijn project moest, met zware tegenzin, de hoek in voor een tijdje. Gelukkig was Amy ook niet vervelend om mee bezig te zijn…

Amy was klaar en ook alle andere projecten, die voor de herfst waren bedoeld. Ik kon weer verder met mijn prachtige, groene project.
Het ging zo mooi, ik genoot zo van het haken aan deze dame, ze was klaar voor ik er erg in had. Tenminste… het binnenste van de deken was klaar. Er moest nog een rand omheen.
Ik vond mijn deken zó mooi, een rand zou haar dat beetje extra moeten geven, haar in het spotlicht moeten zetten. Deze rand moest als een prachtige lijst om een schilderij vallen.
Ik wilde een dikke rand en een donkere rand en koos dus voor, wat voor mij heel logisch was, de Chunky Monkey in de kleur die ik ook tussen de toeren haakte.
Na de eerste toer wist ik al dat ik goed had gekozen. Deze deken kwam uit mijn handen zoals mijn hoofd haar bedoeld had. Fantastisch!
Ik haakte door tot ik de laatste draad kon afhechten en kon zeggen, met blosjes op mijn wangen: ze is klaar!! 
De naam voor mijn deken had ik ook al bedacht. Dit is een echte Femke, een mooi, stoer, lief meisje!
Intussen had zich nóg een leuk idee in mijn hoofd gevormd. Bij deze prachtige deken wilde ik een kussen. Eens een keer niet een vierkant kussen, maar een rechthoekig kussen. De steken die ik wilde gebruiken zouden dezelfde steken zijn als die ik gebruikte voor Femke, alleen net een beetje anders. Ze moest wel opvallen naast haar grote zus.
Voor mijn kussen bedacht ik de naam Febe, een mooi stel met namen die bij elkaar passen.

De fotografie van mijn dames liet nog even op zich wachten. De volgende projecten stonden alweer op de naald en er kwamen andere dingen tussendoor die me erg bezighielden.
Afgelopen vrijdag een week geleden had ik een dag van fotografie gepland. Natuurlijk stonden Femke en Febe als eerste op mijn lijst. Ik had er zin in!
Achter ons huis, onder de overkapping, maakte ik ruimte om aan de slag te gaan. Heerlijk, altijd weer.
Naast het ontwerpen, het haken en op patroon zetten van mijn projecten is de fotografie ervan ook een grote passie. Ik weet het, ik rommel maar wat aan en een echte professional zal een hoop commentaar hebben. Toch wordt het plezier dat ik eraan beleef er niet minder van. Ik geniet met volle teugen!

Ik begon te rommelen en te schuiven, plaats te maken voor mijn twee dames. Er werd een stoel van mijn werkkamertje gehaald, andere stoelen opzij gezet en ik zocht er wat accessoires bij. Niet teveel van alles, het ging hier om Femke en Febe, zij zijn mooi genoeg van zichzelf.
Daar ging ik. De ene na de andere foto werd gemaakt en ik was in mijn nopjes. Wat is dit toch heerlijk, wat is dit toch leuk.
Eenmaal klaar liep ik naar boven om de foto’s uit te zoeken. De minder mooie foto’s gingen de prullenbak in de de mooiere foto’s werden in een mapje gezet. Op het moment dat ik dan een blog ging schrijven kon ik ze zo pakken en kiezen welke ik wilde gebruiken.
Dat moment is nu gekomen. Hier is ze dan eindelijk, mijn mooie Femke!

Ben je het met me eens? Vind je deze deken met het bijpassende kussen ook zo mooi? Je kunt ze nu ook zelf gaan haken. Het patroon van de deken Femke vind je onder deze link. Het patroon van het kussen Febe vind je onder deze link. Als je bij beide patronen iets naar beneden scrolt zie je dat je ze samen iets goedkoper krijgt.
Ook het binnenkussen kun je bij me kopen. Je vindt het onder deze link. Kies dan voor het kussen van 35 x 50 centimeter.
Werken de links niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je zoekt dan onder dekens, kussens en accessoires.
Ik hoop dat je, net als ik, niet meer te stoppen bent als je eenmaal begint te haken! Heel veel haakplezier!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien, hier in mijn wereldje van Lossen & Vasten.