Ze kwam binnen en het was goed. Deze kraamverzorgster mag blijven. Zij gaat vast heel goed voor onze jongentjes zorgen!

Er ligt weer een babydekentje voor me. Wat is dit toch altijd weer bijzonder. Een dekentje voor een nieuw mensje, voor een mensje dat nog geboren moet worden. Ik kan hier echt ontroerd van worden, weer een wonder van leven dat aan een man en een vrouw wordt toevertrouwd.

Dit dekentje haakte ik voor iemand die hier aan het werk is geweest. Zijn vriendin is zwanger en ze zijn allebei zo gek op gehaakte spulletjes voor hun kleine meiske. Toen hij mijn atelier zag met alle dekens, kussens en alles wat er nog meer lag, was hij helemaal verrukt. Hij zou het liefst één van de dekens hebben meegenomen. Dit kan natuurlijk niet. Het zijn mijn kindjes en daar doe je niet zomaar afstand van. Daarnaast vond ik de deken waar hij helemaal weg van was te groot voor een pasgeboren baby. De deken waar ik het over heb is Nicole, een heerlijke, katoenen deken gehaakt in prachtige kleuren. Je vindt het patroon hiervan in mijn winkeltje via deze link

Ik beloofde hem dat ik voor de kleine meid van hem en zijn vriendin een nieuw dekentje zou ontwerpen. Eentje in de kleuren van deze deken. Zijn ogen zeiden genoeg, hij vond het geweldig!!
Meteen nadat ze weg waren zocht ik de kleurtjes bij elkaar die ik nog had en bestelde de kleuren waar ik niet meer genoeg van had erbij. Ik kon weer gaan beginnen aan een nieuw project. O, wat had ik hier veel zin in!!
Ik begon te tekenen en te haken om uit te vogelen welke steken ik zou gaan gebruiken. Dit dekentje moet niet te open worden. Ik wil niet dat die ieniemienie vingertjes vast komen te zitten in dit dekentje.
Langzaam maar zeker kwam er een idee. Sinds het babyboek dat ik maakte haak ik voor baby’s graag met de Parelsteek. Waarom? Ik beschreef het in mijn boek op deze manier: voor mij staat het vast, ieder kindje, ieder jongetje en ieder meisje, bruin of blank, zwart, rood of blond haar, blauwe, groene of bruine ogen, het zijn Allemaal Pareltjes. 
Ook schreef ik dat ik voor onze jongens ontelbare keren het volgende liedje heb gezongen en nu zing ik het weer voor onze prachtige, lieve, ondeugende kleinzoon:

Weet je dat de Vader je kent?
Weet je dat je van waarde bent?
Weet je dat je een Parel bent?
Een Parel in Gods hand!

Ook het kindje dat nu geboren gaat worden in dit jonge gezinnetje zal weer zo’n Pareltje zijn. Waarom zou ik dit niet gewoon in het dekentje schrijven? En zo werd het ontwerp dat begon met het uitzoeken van het garen, de kleuren en de steken compleet gemaakt met een een tekst die ik langs de zijkant wilde gaan haken. Ik kon aan de slag!!

Ik genoot! Natuurlijk ging ook deze keer niet alles in één keer helemaal perfect, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een behoorlijk rekenwerkje om te zorgen dat de letters precies langs het dekentje zouden passen. Toch, na vele keren uithalen en opnieuw beginnen, lag er ineens een prachtig dekentje voor me. Het was mooi op tijd klaar, de kleine meid wordt in maart verwacht. 

Nu moest er nog een naam komen voor dit dekentje. Hierover hoefde ik niet heel erg lang na te denken. Na Elvira, het dekentje dat ik noemde naar onze eerste kraamverzorgster, kwam Patricia, het dekentje dat ik noemde naar kraamverzorgster nummer twee. Hoe logisch is het dat dit dekentje Esther zal gaan heten, de kraamverzorgster die ons ging helpen na de geboorte van onze derde zoon? Zij was fantastisch! Ze was er vooral voor de oudste twee jongens. Na de geboorte van de eerste twee zonen en het oppassen op vele neefjes en nichtjes voor hun, wist ik inmiddels wel wat kleine baby’s nodig hebben en redde me er prima mee. Het was fantastisch om haar bij ons te hebben. Ze deed van alles met de twee jongentjes en ze mochten haar ook bij alles helpen. Goede herinneringen aan een Parel van een kraamzuster. Zij is het meer dan waard dat dit dekentje naar haar genoemd wordt.

Zijn jullie al nieuwsgierig geworden? Wil je weten hoe Esther eruit ziet? Okee dan, ik zal jullie niet langer lastig vallen met mijn verhalen. Hier is ze dan, mijn nieuwste ontwerp, mijn heerlijke, lieve, prachtige dekentje Esther!!

Is ze niet prachtig geworden? Is dit niet een dekentje dat je heel erg graag voor je eigen kindje, je kleinkindje of het kindje van een vriendin of familielid zou haken? Dat kan nu! Het patroon heb ik in mijn winkeltje gezet. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvasten.nl. Je vindt haar onder het kopje haakpatronen tussen de dekens. Ik hoop dat je net zoveel plezier gaat beleven van het haken van dit dekentje als ik dat had!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.