Het wordt weer kouder. Vanochtend moesten de auto’s weer gekrabd worden. Zou januari dan toch nog een heel koud staartje krijgen?
Met deze deken ben ik er in ieder geval helemaal klaar voor!

Het was weer eens zover. Ik wilde een deken en niet zomaar een deken. Af en toe moet er hier gewoon weer eens een deken komen gehaakt van de Colour Crafter. Dit garen is zo heerlijk zacht, het haakt zo verschrikkelijk fijn en de kleuren zijn werkelijk helemaal geweldig!
Ook wist ik al welk patroon het moest gaan worden. Met dit patroon kun je werkelijk alle kanten op. Tenslotte de kleuren. Deze deken moest 100% Joke gaan worden. Met het garen en het patroon was ik al een eind op weg. Nu nog de kleuren die bij mij passen.

Welke kleuren passen eigenlijk goed bij me? Daar heb ik me de afgelopen tijd veel mee bezig gehouden. Mijn eigen conclusie is dat ik houd van warm, van zacht en van aarde. Bruin en beige spelen een grote rol. Zo ook roze en een beetje zalm. Natuurlijk vind ik niet alleen deze kleuren mooi, maar ik merk wel dat ik me heel gelukkig voel als ik bezig ben met juist deze kleuren.

Dit is Joke, dit ben ik. Mooi toch?
Het is goed om af en toe even na te denken over jezelf heb ik gemerkt. Wie ben ik? Waar houd ik van? Wat wil ik eigenlijk en wat kan ik aan? Het is voor mij altijd veel makkelijker om te denken aan de ander en te doen wat de ander graag wil.
Ik kom er meer en meer achter dat het belangrijk is om jezelf, met alles erop en eraan, goed te kennen. Júist om er ook beter voor de ander te kunnen zijn.
Okee, genoeg gefilosofeerd, terug naar mijn deken.

Kijken naar bovenstaande foto’s en kijkend naar de kleuren van de rondjes gehaakt van de Colour Crafter, ben ik tot deze conclusie gekomen. Dit gaan de kleuren voor deze deken worden. Ook had ik al verzonnen hoe de opbouw van de blokken zou gaan worden. Hopelijk pakt dat uit zoals ik dat graag wil, zoals het er in mijn hoofd uit ziet.

2019-01-18 11.42.48

Toer na toer, kleur na kleur werd de deken steeds mooier.
Toen kwam het moment dat er een volgend blok gehaakt moest worden. Spannend!!
O, wat werd dit mooi! O, wat ben ik blij met de keuze die ik maakte! O, wat ben ik dankbaar voor de ingeving die ik kreeg. Wat wordt dit een prachtige deken! Helemaal Joke, helemaal zoals ik het voor ogen had!!

Over een naam hoefde ik niet lang na te denken. Deze naam moest warm zijn, moest zacht zijn en roze zijn. Deze naam vond ik in Esmée.
Esmée, doe je ogen maar even dicht om het te voelen. Deze naam wordt het en deze naam blijft het!

Het enige dat er nog aan Esmée ontbrak was een randje. Ze had het niet nodig om haar mooi te maken, wel om haar af te maken. Om die reden koos ik voor een klein, subtiel randje. Toen dit er eenmaal aan zat was ik blij, was ik trots en had ik megaveel zin om een blog over haar te gaan schrijven. Deze deken moet je niet voor jezelf houden. Ze moet de wijde wereld in, ze moet gedeeld worden.

Mijn deken is gehaakt en mij blog is geschreven. Hier thuis ligt Esmée nog even uit te rusten. Ik heb haar mooi opgevouwen en in de kast gelegd. Het wordt vanzelf avond…
’s Avonds gaan de kaarsjes aan, ’s avonds gaat mijn joggingpak aan, ’s avonds maak ik een heerlijke grote kop koffie en kruip ik op de bank. Heerlijk genieten met een haakwerkje in mijn hand en deze prachtige deken over me heen. Gezelligheid ten top. Heerlijk genieten.

Het wordt kouder lieve mensen! Probeer de schoonheid er nog maar even van te zien. Lekker binnen, vroeg donker, kaarsjes aan en dekentjes over. Warme chocomel of een kop koffie of thee om je heerlijk aan te warmen en daarna… haken!!

Wil je aan de slag met Esmée? Wil je ook zo’n prachtige deken op je bank? Dat kan!! Het patroon kun je vinden in mijn webshop.
Via deze link kun je het bestellen. Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Met Esmée is er weer een prachtige deken aan mijn collectie toegevoegd. Wat houd ik toch van het haken van dekens. Heerlijk meters maken, heerlijk even wegdromen en beetje bij beetje warmer worden van de steeds groter wordende deken.
Tijd om mijn haaknaald weer op te pakken. Er liggen projecten op me te wachten!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.