Er komt weer een Cal-Kussen aan!

07 februari 2017

Aan het begin van 2016 ging het eerste patroon van mijn eerste Cal online. Wat waren de drie maanden die daarop volgden een ongelooflijk mooie tijd! Er was zoveel positiviteit, zoveel creativiteit en zoveel gezelligheid binnen de groep die voor de Cal was opgericht. Iedere dag werden er de mooiste foto’s en lieve berichtjes geplaatst. Ook is de groep erg behulpzaam en sociaal naar elkaar toe. Kortom, het was een geweldige tijd met een geweldige groep mensen!
Nadat de drie maanden voorbij waren viel ik in een gat, ik miste alles wat hoorde bij het plaatsen van de patronen. Eigenlijk wilde ik nog helemaal niet dat alles nu al helemaal afgelopen was, eigenlijk had dit van mij nog best een tijdje mogen duren.
Het was niet anders, de dekens waren gehaakt en de patronen waren op. Wat nu????
Ik ontwierp een kussen!

Ook al was ik me er wel van bewust dat het gat dit keer wat minder diep zou zijn dan de eerste keer, wist ik dat ook dit keer weer het moment van het laatste patroon zou komen. In de periode tussen de beide Cals is er zoveel gebeurd, is Lossen & Vasten zoveel groter geworden, ik zou me zeker niet gaan vervelen. Toch zou er weer een leeg moment komen, een soort van afscheid, een einde. Ook dit keer zou ik dat weer niet leuk gaan vinden.
Een Cal is en blijft iets bijzonders. Ik ben veel meer bezig met de mensen die achter het haken zitten. Het sociale aspect van een Facebook-groep wordt erg onderschat. Natuurlijk, je hoort wel eens anders, maar binnen onze groep is het over het algemeen zo gezellig en zo ontspannen, dat zou ik ook deze keer weer erg gaan missen.
Dus terwijl jullie druk aan het haken waren met de dekens begon ik al te denken over een bijpassend kussen.

2016-08-23 14.16.46

Dat ging niet vanzelf. Net als de vorige keer wilde ik weer dat het kussen een aanvulling zou zijn op de deken. Het moest het geheel compleet maken.
Hoe wilde ik dat dit keer doen? Deze deken bestaat niet alleen uit strepen in verschillende steken, maar er zit ook een rand met vierkantjes omheen. Ik heb heel wat gepuzzeld en getekend. Gehaakt en uitgehaald. Gedacht en weer verdrongen. Het kwam niet zomaar uit die grote grijze massa tevoorschijn. Toch, zoals veel vaker, was daar ineens een plannetje, begon er ineens iets te borrelen en ik begon te haken.
Terwijl ik aan het haken was werd mijn plannetje steeds completer, steeds duidelijker. Uiteindelijk ging er een lampje branden en werd mijn kussen zoals ik hem wilde door het idee voor een label. Ik was eruit, dit zou het worden, zo moet het zijn!
Voor het uitwerken van ideeën over een label, het ontwerpen ervan en het klaarmaken voor productie heb ik onze jongste zoon nodig. Toen hij het weekend erna bij ons kwam heb ik hem het plan voorgelegd en is hij ermee aan de slag gegaan.
Enkele weken later lag het label klaar, ik kon ze komen halen. Zijn ze niet fantastisch????

2017-02-07 14.03.58

Ik kon haast niet wachten om het label ook op het kussen te maken. Zal het zijn zoals ik het graag wil? Klopt het plaatje in mijn hoofd met wat ik straks ga zien? Dit soort dingen zijn altijd zo ontzettend spannend!
Het label zat erop en ik hield het kussen een eindje van me af. Wat vond ik het geweldig, wat was ik er blij mee! Gelukt, geslaagd en goedgekeurd!

2017-02-07 14.42.31

Toch…
Ik was blij met wat ik had bedacht en met wat ik had gemaakt. Ik vond dat dit kussen de deken heel goed aanvulde en dat de deken door dit kussen nóg mooier werd dan hij al was. Toch speelde ik nog met een ideetje in mijn hoofd. Ik had nog een plannetje wat wel eens heel erg mooi zou kunnen zijn. Als ik nog één extra bol bij de pakketten zou doen, zou er nog een kussen bij gehaakt kunnen worden. Dat kussen had ik al min of meer ontworpen. Niet op papier en zéker nog niet met de haaknaald, maar gewoon in mijn hoofd. Op de één of andere manier zie ik het altijd vrij goed voor me, zo ook deze keer. Ik bestelde er een extra bol garen bij en begon te haken. Het werd mooi, het werd precies wat ik voor ogen had. Toen het eenmaal klaar was en ook het label erop zat liet ik het aan mijn mannen zien. Ook door hen werd het goedgekeurd, ze vonden het een erg mooie set. Deze kussen maakte het eerste kussen weer helemaal af, zoals het eerste kussen de deken helemaal af maakte. Set compleet en goedgekeurd. Dit gaat het worden, dit gaat het zijn. Definitief!

2017-02-07 14.36.15

Op 8 maart kun je ermee aan de slag. In de ochtend zal ik het patroon van deze kussens gaan plaatsen. Ga je weer mee doen? Gezellig met elkaar, nog even weer iets nieuws waar we mee aan de slag kunnen als groep. Ik kijk er alweer ontzettend naar uit!

Dit keer een blogje met weinig foto’s, daarop moet je nog eventjes wachten. Vandaag liet ik je het label zien en maakte ik de datum bekend.
Eind volgende week schrijf ik weer een blog over de kussens. Dan maak ik de datum bekend waarop je het pakket kunt gaan aanschaffen en zal ik foto’s van de kussens gaan plaatsen. Hopelijk vinden jullie ze net zo mooi als ik ze vind!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.