Mijn hoofd zat vol met ideeën en mijn kasten vol met garen. Hoe eenvoudig mooi kan het leven soms zijn?

Dekens haken, dat is wat ik erg graag doe. Dit betekent niet dat ik de andere dingen die ik ontwerp en haak niet leuk vind om te doen, integendeel. Aan ieder project en ieder ontwerp werk ik met evenveel liefde en plezier. Ieder project en ontwerp heeft iets bijzonders. De ene keer zijn het de kleuren die me zo verrassen, de andere keer is het het garen dat zo goed uitpakt, weer een andere keer is het de herinnering aan de persoon naar wie ik het project noemde. Alles wat ik doe doe ik voor meer dan 100% met liefde, met plezier en inzet.
Dekens… ik weet niet wat het is. Bij het ontwerpen en haken van dekens lijkt alles vaak zo vanzelf te gaan. Natuurlijk is het wel eens zo dat het even duurt voor het ritme dat ik erin wil hebben er ook daadwerkelijk in zit. Of klopt de volgorde van kleuren en steken niet meteen met dat wat ik in mijn hoofd had. Zelfs de keuze van het garen is niet meteen altijd wat ik wil, maar toch… Het is denk ik iets van de gezelligheid die dekens geven aan je huis, de rust die het haken van een deken me geeft. Heerlijk lange toeren, een herhaling die het haken zo ontspannen maakt. Voor mij is het genieten van steek naar steek, van toer naar toer, van begin tot eind. Ik zit te knorren als een poesje in het hoekje van de bank. Het liefst met hele grote mokken koffie, thee of chocomel binnen handbereik. Uren, dagen, weken, soms maanden haken aan een deken, het verveeld nooit!

Ik was weer eens in mijn heerlijke ateliertje tussen alle bollen aan het rommelen en wist waar ik zin in had. Er lag genoeg, ik kon zo aan de slag. Ik besloot te beginnen met een deken in de kleur waar ik op dat moment het meest van had… bruin. Zelf vind ik dit een heerlijke kleur. Ik heb het eigenlijk ook altijd op voorraad. De uitstraling van deze kleur is zo mooi warm en het combineert zo lekker. Alle zachte kleuren zijn er geweldig bij. Gelukkig had ik daarvan ook nog wel wat liggen.
Ik nam mijn bollen mee naar binnen, bekeek ze eens goed en dacht na. Wat wil ik precies? Eigenlijk wist ik dit al wel een beetje. Ik wilde een zoveel mogelijk effen deken. Niet teveel wisselen van kleur deze keer. Ook wilde ik een beetje een open deken. Langzamerhand gaan we richting de lente en een megadikke, zware deken wil je dan niet op je schoot hebben liggen. Het was tijd om een aantal proeflapjes te gaan haken.
Stukje bij beetje kregen mijn plannen vorm en kwamen de wensen die ik had voor dit ontwerp mooi bij elkaar. Volgens mij gaat dit wel lukken, volgens mij wordt dit wel weer een prachtig exemplaar. En ik begon aan het “echte” werk. Heerlijk! Het startschot is gelost! 
En wat was het weer genieten. Heerlijk om weer bezig te zijn, heerlijk om aan het werk te zijn binnen mijn eigen kleine wereldje van Lossen & Vasten. Ik voel me zo op mijn plek hier! 
Het haken van deze deken ging voor mijn gevoel heel erg snel. Ineens was mijn deken klaar. Voor ik het wist was Ella klaar! Tijdens het haken had ik haar deze  naam gegeven. Waarom Ella? Geen idee, het was gewoon een naam die in me opkwam en een naam die ik ontzettend goed bij deze deken vond passen. Deken Ella, mijn mooie, eenvoudige, gezellige en warme deken. Ella, je hebt me blij gemaakt en dat doe je iedere keer dat ik je bekijk weer opnieuw.
Vorige week maakte ik een aantal mooie foto’s, zodat jullie haar ook kunnen gaan bekijken. Hier is ze dan!

Is ze niet ontzettend goed gelukt, deze Ella? Ze is een eenvoudige dame, maar deze eenvoud maakt haar juist zo mooi. Wat heb ik heerlijke momenten beleeft tijdens het haken van deze deken!
Wil jij net als ik graag wat tijd met haar doorbrengen? Wil je haar ook gaan haken? Dat kan!!
Je kunt via deze link het patroon bij me bestellen. Via deze link kom je bij het haakpakket. Ga je voor dit pakket dan krijg je het patroon er helemaal voor niets bij toegestuurd. Hiervoor heb ik mooie boekjes laten maken. 
Ken je mijn (online) winkeltje nog niet? Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Altijd leuk om even een kijkje te nemen.
Ik duik weer in mijn nieuwe project. Er ligt altijd wel een leuk project op mijn haaknaald. Stoppen met haken is geen optie, dat heb ik de afgelopen tijd wel gemerkt. 

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.