Wat een mooi kussen is het toch. Ze lag maar op mijn werkkamertje te wachten op wat aandacht. Vandaag besloot ik dat ze online mocht.

Vorig jaar in de zomer haakte ik een kussen bij de deken “Stoere Dame” uit mijn laatste boek Dekens enzo. Dit deed ik voor het tijdschrift “Aan de Haak”. In nummer 28 van dit blad werd ze geplaatst. Dit is altijd weer bijzonder, mijn ontwerp in een heus tijdschrift. Ik krijg het er altijd weer een beetje warm van.

Een aantal weken nadat het blad uitgekomen was, kwam het kussen mijn kant weer op. Ze was voor de fotografie even uit logeren geweest. Ik deed de doos open en voelde weer de trots die ik voelde nadat ze net klaar was en ook nadat ik haar foto zag in het blad. Drie keer hetzelfde gevoel, dan is het toch echt wel een leuk kussen, of niet dan?

De Stoere Dame uit mijn boek geeft me ook steeds weer dat gevoel als ik naar haar kijk. Dit kussen maakt dat blije, trotse gevoel alleen maar groter. Andersom is het precies hetzelfde. De Stoere Dame maakt het kussen nog mooier dan ze al is zonder deze deken ernaast.

Vorige week zat ik naar het kussen te kijken en bedacht dat het nu wel eens tijd werd om haar ook hier te laten zien. Om het patroon in mijn winkeltje te plaatsen. Zo kunnen jullie haar ook gaan haken. Misschien stimuleert het kussen je wel om toch ook maar snel aan de deken te beginnen.
Ik pakte mijn deken en het kussen, dat ik inmiddels de stoere naam Rikkie had gegeven en liep met ze naar beneden. Ik drapeerde de dames mooi op één van de stoelen die bij onze eettafel staan en plaatste het geheel voor onze buffetkast. Een prachtig plaatje al zeg ik het zelf.
Ik haalde snel mijn fotocamera van boven en even later was ik druk aan het werk. Leuk werk, ik hou van fotograferen.
Wil je de dames zien? Hier zijn ze dan!

Zijn ze niet prachtig? Ik vind zelf de combinatie echt perfect. Kussen en Deken, Deken en Kussen, ze vullen elkaar helemaal aan. Ze maken elkaar alleen maar mooier!

Wil je de deken graag haken? Deze vind je in mijn laatste boek “Dekens enzo”. Je vindt het in mijn winkeltje onder deze link. Helaas mag ik de patronen uit het boek niet los verkopen. Het kussen Rikkie is een los patroon, dit staat dus niet in het boek. Je vindt het patroon achter deze link.
Werken de links niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Het boek staat onder het kopje Boeken en het kussen staat onder het kopje  Patronen bij de kussens.

Ik hoop dat je heel veel plezier zult hebben van het haken van deze dames. Zelf haakte ik ze allebei van de Catona van Scheepjes, 100% katoen. Een heerlijk garen om juist ook in deze periode van het jaar mee te haken. Natuurlijk kun je ook heel goed een ander garen kiezen.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.