Aan het einde van 2023 schreef ik mijn laatste blog van dat jaar. Het is hoog tijd om mijn eerste blog van 2024 te schrijven!

Het is, op het moment dat ik deze blog begin te schrijven, de laatste dag van januari. O, wat gaat de tijd ontzettend snel. Voor je het weet komt de lente er weer aan.
Hier in mijn ateliertje gaat alles lekker zijn gang. Tenminste… ik ben heerlijk druk bezig alles in mijn kleine wereldje weer op de rit te krijgen. Dat is ontzettend leuk, maar valt niet altijd mee. Ik heb zoveel plannen en ideeën in mijn hoofd, ik kan het zelf niet eens meer bijhouden. Hier wordt ik af en toe erg moe en onrustig van. Volgens mij moet ik gewoon een lijstje gaan maken. Dan kan ik dingen gaan afvinken wanneer ze gedaan zijn. Aan de andere kant is dat ook heel confronterend, het lijstje is namelijk nogal lang!

Weten jullie wat ik ga doen? Ik ga dat lijstje gewoon hier maken. Op die manier kunnen jullie lekker meekijken en krijgen jullie een idee van wat er allemaal nog gaat gebeuren. Een leuke eerste blog van het jaar toch? Een soort van “goede voornemens”.

In de eerste plaats wil ik haken! Heel veel haken. Er staan gelukkig veel patronen in mijn online winkeltje die jullie vast nog niet allemaal gehaakt hebben. Je vindt deze patronen hier. Inmiddels ben ik druk bezig om van een groot aantal patronen ook haakpakketten te maken. De haakpakketten die ik al heb gemaakt vind je hier. Als je een haakpakket bij me besteld krijg je het patroon er helemaal gratis bij. Bij een aantal patronen krijg je een link naar de download van dit patroon. Van een aantal andere patronen heb ik een boekje laten maken. Dit vind je dan bij het bestelde garen dat je thuisgestuurd krijgt. Leuk hè zo, al die boekjes? 

Gelukkig heb ik inmiddels genoeg leuke ideetjes voor zowel nieuwe projecten, als oude patronen die ik in een nieuw jasje wil steken. Sommige wat oudere projecten haakte ik met garen dat al niet meer bij Scheepjes in de collectie zit. Andere wil ik even weer wat up-to-date maken. Hier heb ik ontzettend veel zin in.
Deze winter laat ik nu even voor wat het is. Het gaat me gewoonweg niet meer lukken om op zo een korte termijn nog een mooi winterproject te ontwerpen, te haken, het patroon te schrijven, de fotografie te doen en te plaatsen. Ik ga me nu lekker concentreren op de lente. Heerlijk vooruitzicht.

In de tweede plaats wil ik de nieuwsbrief weer nieuw leven inblazen. Dit wil ik echt ontzettend graag en zo snel mogelijk. Mijn hoofd zei eind vorig jaar tegen me dat ik de eerste nieuwsbrief in januari verstuurd wilde hebben. Mijn lijf en de omstandigheden zeiden dat het er komt wanneer het er echt de tijd voor is. Onze middelste zoon deed voor onze verhuizing naar Didam de nieuwsbrief altijd voor me. Hij kent me echt door en door en weet ook precies hoe ik denk en verhalen schrijf, dus de nieuwsbrief zag er ook altijd precies zo uit alsof ik hem zelf had gemaakt. Hij heeft nu zijn eigen drukke leven met een baan, een vrouw en onze kleine Uk. 
Ik ben nu druk bezig om het programma te leren kennen en dit zelf te gaan doen. Januari is niet gelukt, maar ik ga mijn best doen om dit in februari voor elkaar te hebben. Meer dan mijn best doen kan ik hierbij niet. Wel heb ik er echt zin in om de nieuwsbrief weer maandelijks te laten verschijnen. Dit werd altijd zo goed ontvangen! Een heerlijke gezellige nieuwsbrief voor tijdens de koffie.

In de derde plaats wil ik alle garens die ik graag in mijn winkeltje wil verkopen online hebben. Ik ben al een heel eind. Vorige week plaatste ik de Truly Scrumptious en de Scrumptious van Scheepjes. Zoals ik het nu bekijk voeg ik er alleen de Cahlista van Scheepjes nog aan toe. Dit hoop ik volgende week te gaan doen. Als dat gedaan is ben ik volgens mij compleet. Dan staan de garens waar ik in de toekomst vooral mee hoop te gaan werken erin. De garens die ik verkoop vind je hier

In de vierde plaats wil ik van alle haakpakketten die in mijn winkeltje staan, ook een boekje van het  patroon laten maken. Dit is veel werk en kost dus ook veel tijd, maar dat is het niet alleen. Het kost ook veel geld. Iedere keer als ik weer wat kan missen laat ik een mooi boekje maken. Hier ben ik echt ontzettend trots op. Ook zijn er nog een aantal projecten die wel als patroon in mijn winkeltje staan, maar nog niet als haakpakket. Ook hier wil ik nog graag mee aan de slag. 

In de vijfde plaats wil ik weer lekker met Wilke de natuur in om foto’s te maken.
Ik heb inmiddels 4 nieuwe dekens liggen die al helemaal klaar zijn op de fotografie na. Zelfs de patronen zijn al geschreven. Ik heb hier hele leuke ideeën voor, maar wacht nog even een derde partij af die misschien ook nog iets leuks weet hiermee. De fotografie kan natuurlijk wel al gewoon gebeuren. Hierin ben ik ook afhankelijk van het weer. Ook zou het erg fijn zijn als alles buiten lekker droog is. Dit komt vanzelf. Hierin kan ik zelf niets doen dan afwachten (en ondertussen lekker haken).

In de zesde plaats wil ik toch weer klein beginnen met het geven van workshops. Dit ga ik eerst eens lekker thuis doen om te ontdekken “hoe het ook alweer voelde”. Alles in mij wil jullie graag kunnen ontmoeten, maar ook alles in mij zegt dat ik rustig aan moet doen. Ik ben nu lekker bezig en dat wil ik graag zo lang mogelijk vol kunnen houden. Het hele land doorkruisen ga ik dus nog niet doen. Eerst maar letterlijk thuis en wie weet dan weer eens lekker dichtbij huis. Wie weet wat er eventueel dan nog van komt. Lijkt het je leuk om bij mij thuis eens gezellig te workshoppen dan hoor ik het graag. Ook hoor ik dan graag of er iets specifieks is dat je graag zou willen haken of leren haken. Ik weet dan of ik hiervoor plannen kan gaan maken. Hiermee zeg ik nu nog niets over een wat en wanneer.

Zoals jullie lezen zit er hier nog heel veel in het vat. Er komt vast nog wel weer iets in mijn hoofd opborrelen, maar hier laat ik het voor nu even bij. Het is zo al een hele lijst.
Het is fijn om weer lekker bezig te zijn met datgene wat ik zo ontzettend leuk vind om te doen. Ik geniet van het haken op de bank, van het bezig zijn achter de laptop in mijn mooie ateliertje, van het fotograferen in de natuur, van het inpakken van dozen als er weer eens een bestelling is, van het uitpakken van nieuwe garens die ik daarvoor bestelde, van het contact dat ik regelmatig met jullie heb, van het… ach, ik geniet eigenlijk van alles wat te maken heeft met mijn eigen kleine wereldje dat Lossen & Vasten heet!

Zo, jullie zijn weer even op de hoogte van alles wat hier gebeurd en nog gaat gebeuren. Van alles wat ik nog graag wil en hoop te gaan doen. Ik hoop dat je een beetje hebt genoten van deze blog. Als je nog ideetjes hebt, vragen hebt, iets te zeggen hebt… ik hoor het graag!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.