Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend bladeren op een hoop!
Als de blaadjes van de bomen vallen en de grond ermee bezaaid is, gaan we naar het bos. Heerlijk met onze laarzen door de blaadjes. Heerlijk genieten van de wind. Heerlijk die herfst, zowel buiten als binnen.

Bij mij kriebelt het al een tijdje. Als de temperatuur begint te dalen, kijk ik al weer vol verlangen naar de heerlijk warme truien en vesten in mijn kast. Dan zet ik vast wat spulletjes neer om van te genieten.

De natuur twijfelt nog een beetje. Af en toe zie ik al kastanjes liggen. Eikeltjes en beukennootjes ben ik sporadisch ook al tegengekomen. De blaadjes aan de bomen zijn hier en daar al wat gekleurd, maar af en toe ook nog gewoon helemaal groen. Kijk maar eens bij ons in de straat. Dezelfde bomen, maar de één is nog groen, de ander al gezellig gekleurd. Ze hebben de tijd, doe maar rustig aan.

Zo is het overal als je buiten komt. Het begin is er, maak je borst maar nat! Wind, regen, hagel en storm, je kunt het allemaal verwachten dit seizoen. Ik moet eerlijk bekennen dat regen toch niet helemaal mijn ding is, maar dat is toch met ieder seizoen zo? Niet alles kan even leuk zijn.

Al die kleuren, degene die ik buiten zag en ook tussen al mijn bolletjes garen terug zag komen, hebben mij geïnspireerd om dit kussen te gaan maken.
De Lossen & Vasten – CAL die in januari van start gaat had zoveel tijd en energie gevraagd. Het bedenken van de deken, het uitschrijven van de patronen en het maken van de bijbehorende foto’s had al mijn tijd in beslag genomen. Heerlijk vond ik het om mee bezig te zijn. Maar toen alles was uitgeschreven en in de computer stond had ik even zin om iets te doen waar ik niet steeds mijn fototoestel voor bij me in de buurt moest hebben. Even ontspannen haken.
Dat kan met granny’s. Het idee kwam dus door dat ik iets eenvoudigs wilde. De rest door de kleuren om me heen, buiten, binnen in mijn huiskamer en de bolletjes garen in mijn hobbykamer.
Toen het patroontje voor het eerste vierkantje eenmaal was gemaakt, kon ik beneden op de bank, met mijn benen vooruit, de 71 andere haken. Heerlijk was dat!
Ik gebruikte bij de 3 kleuren vierkantjes steeds 3 kleurtjes katoen die ik op alle 6 de manieren die mogelijk zijn van kleur wisselde. Zo had ik steeds 6 vierkantjes met 3 dezelfde kleuren. Met de vierkantjes met 2 kleuren deed ik hetzelfde, alleen heb je dan ook maar 2 mogelijkheden.

Zo ontstond er een hele grote stapel vierkantjes.

2015-10-10 18.15.26

Omdat ik niet meteen met het afhechten was begonnen, ontstond er ook een hele grote berg afgehechte draadjes.

2015-10-12 15.41.36

Ja, ik heb genoten van het maken van dit kussen. Heerlijk even haken zonder al te veel werk te hebben van het maken van een patroon.
Voor het maken van de foto’s zag ik vorige week al een erg mooie plek. Gewoon een boom waar ik altijd langs fiets als ik boodschappen ga doen. Is het niet een plaatje?

2015-10-15 10.55.50

Vanochtend ben ik er met mijn kussen naartoe gegaan en heb een aantal mooie foto’s gemaakt.

Maar ook hier in huis maakt hij alles zo ontzettend gezellig!

Natuurlijk heeft hij ook een achterkant.

Is het geen prachtig kussen geworden?
Als je er net zo enthousiast over bent als ik en je wilt hem ook gaan maken, kun je het patroon hier gratis downloaden. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult hebben.

Tot slot nog even dit. Ben je al op de hoogte van de Lossen & Vasten- CAL? Wist je al dat er inmiddels ook een eigen Facebookgroep is van deze CAL? Om direct de laatste nieuwtjes te horen en met elkaar te kunnen praten over garens en ideetjes, kun je lid worden van de groep. Klik op deze link en je komt er direct. De Lossen & Vasten – CAL

Heel veel plezier bij je hobby, heel veel plezier bij het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.