Veertien weken lang waren we samen in de ban van een deken. Iedere woensdagochtend rond 9 uur zat ik achter mijn laptop, klaar om een nieuw deel van het patroon te plaatsen. Zó spannend, zó leuk, zó samen!!
Het was fantastisch!!

Vanochtend was het stil, vanochtend werd er niets van mij verwacht. Ik ben zelfs maar iets langer in bed blijven liggen. Naast het feit dat gisteren een hele drukke dag was, was er tóch niets te doen.

Dit is zó vreemd! Vanaf 6 december vorig jaar werd er iedere woensdagochtend op me gewacht. Op dinsdag begonnen de berichtjes al te komen. “Nog 1 nachtje slapen, dan is het weer zover”. O, wat voelde dat lekker, wat was dat leuk.
Toch was het ook wel weer heel erg spannend iedere week. Soms zat ik zelfs met een beetje buikpijn het patroon te plaatsen. Wat zullen ze er weer van vinden? Staan er geen fouten in het patroon? Plaats ik wel de goede week? Allemaal gedachten die op dat moment door me heen gingen. Iedere keer weer zat ik met blosjes op mijn wangen te wachten op de eerste reacties.

Wat voelde het fijn dat het bijna alleen maar positief was. “Dank je wel Joke!” “We kunnen weer verder!” “Dat ziet er weer leuk uit!” Echt waar, dat maakte me iedere keer weer zó ontzettend blij!!

Het geeft best een zeker gevoel van verantwoordelijkheid als zoveel mensen garen in huis hebben gehaald om een deken te gaan haken. Ik wilde zó graag dat al die mensen die zich hadden verheugd op “het samen haken aan een deken”, er ontzettend veel plezier in zouden hebben.
Een deken haken is één, samen met “ik weet niet hoeveel” mensen tegelijk aan dezelfde deken werken is anders. Dit schept een band, dit geeft een “wij-gevoel”.
Nu zijn er al heel veel dekens af, zijn er heel veel bijna af en zijn er zelfs best veel die net een paar toeren hoog zijn of nog als garen liggen te wachten tot de eerste steken aangehaakt worden.

Home Sweet Home. Ik hoop dat iedere deken die gehaakt is, het huis waarin het wordt gebruikt tot nog meer thuis zal maken. Ik hoop dat iedere deken die gebruikt wordt, degene die haar gebruikt heel erg blij zal maken. Ik hoop met heel mijn hart dat jullie trots zijn op jezelf en op de deken die je hebt gemaakt. Geniet ervan!!

Hoe nu verder?
Er is me al meerdere keren gevraagd of er nog een kussen bij deze Cal komt. Ik durf het nog niet te beloven. Wel heb ik een leuk idee hiervoor, maar de tijd om dat idee om te zetten in een ontwerp en een heus kussen is er op dit moment nog niet. Mijn agenda is vol, overvol.
Wat ik jullie wel ga beloven is dat ik mijn best ga doen! Ik ga aan de slag met de plannetjes in mijn hoofd en ga kijken wanneer er een gaatje in mijn drukke leventje valt.
Misschien wel pas na de zomer, maar op zich is dat niet erg. Eerst gaan we maar eens fijn genieten van de eerste zonnestraaltjes, van de lentezon. We gaan kijken hoe de eerste bloemetjes weer boven de grond komen, naar de blaadjes die weer heerlijk groen aan de bomen zullen verschijnen. Heerlijk weer buiten zitten. Lekker een klein haakwerkje erbij.
Ook in mijn boek is een heel hoofdstuk aan de lente gewijd. Daar staan prachtige projectjes in waar je nu al mee aan de slag kunt. Je hoeft je niet te vervelen.

Zelf heb ik het nog megadruk met het geven van workshops, met het ontwerpen en interviews geven voor tijdschriften, met het schrijven van blogs en het bijhouden van de website. Ook heb ik al een klein beginnetje gemaakt voor een tweede boek. Hoe leuk is dat?

Joke van Lossen & Vasten. Begonnen op de bank. Hakend, omdat ik mijn lichaam rust moest gunnen. Nu, drie jaar later, een bezig bijtje, soms een beetje té bezig! Toch, wat is het leuk, wat zijn júllie leuk!! Wat ben ik blij dat ik Lossen & Vasten samen met mijn mannen in het leven heb geroepen.

Cal 3 zit er alweer op! We did it!!
Dank jullie wel allemaal…voor alles! Voor je reacties, voor je hulp aan anderen, voor de prachtige foto’s die je plaatste, voor het meedenken, voor het meehaken, voor….. voor jou!!

Geen nieuwe patronen voor een Cal, wel heel veel andere haakpatronen. Je vindt ze hier allemaal op de website en natuurlijk ook in mijn boek. Wil je op de hoogte blijven van alles wat ik doe en waar ik me mee bezighoud? Als je mijn Facebookpagina een “vind ik leuk” geeft, dan mis je niks! Je kunt de pagina vinden onder deze link.

Ik kruip weer lekker op de bank, heerlijk verder haken aan een opdracht!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.