Het idee voor Denise was er al een paar jaar. Blokjes aan de onderkant, een effen strook erboven. Ik was vanaf het begin al erg enthousiast over de tas die nog vorm moest krijgen, gehaakt moest worden. Toch duurde het een poosje voor ze uiteindelijk werd gemaakt.

Granny’s haken, o, wat ben ik er gek op! Als ik eenmaal begin kan ik haast niet meer stoppen. Het is zo ontspannend om te doen. Ik kan het bijna met mijn ogen dicht. Heerlijk, mijn handen op de automatische piloot en mijn hoofd die lekker weg kan dromen of na kan denken of daarmee bezig kan zijn wat op dat moment speelt. Heerlijk haken, genieten!!

Een tas met granny’s haken lijkt me al jaren ontzettend leuk om te doen. Ik wilde alleen wel iets anders, iets dat echt “Joke” is, iets dat bij me past en wat je niet overal al tegenkomt. 
Ik moest hier dus over nadenken en zette het even opzij in mijn hoofd. Sommige projecten komen vanzelf en sommige hebben even tijd nodig.
Daar kwam nog bij dat ik het ontzettend druk had met mijn boek en wat daarbij kwam kijken, dus veel rust om te ontwerpen was er toch even niet.
Totdat….

Wilke en ik waren bezig met het uitzoeken van gordijnen bij onze nieuwe meubels voor ons huis. Deze hadden we rond de kerst al gekocht.
Nadat we de overgordijnen en de plisségordijnen hadden uitgezocht liep ik nog even langs de tafels met prachtige stofjes. O, wat lagen er veel en wat waren ze bijna stuk voor stuk mooi.
Al die kleurtjes, ik werd er helemaal blij van! Het was ook al zó lang geleden dat ik, behalve de supermarkt, in een winkel was! Ik kon het gewoon bijna niet aan. Eigenlijk heb ik er nooit veel last van, maar dit keer had ik zin in kopen….
Ik keek opzij naar Wilke. Hij zei, leef je maar lekker uit schat! En dat deed ik!!
We gingen naar huis met gordijnen in bestelling en een stapel stofjes in de tas. Ik was er gewoon een beetje gelukkig van.

Eén van de stofjes had meteen al een bestemming. Deze zou ik gaan gebruiken voor mijn “granny-tas”. Nu moest het er maar eens van komen.
Thuis ging ik meteen naar boven om te kijken wat ik nog had liggen aan garens. Eén ding was zeker, in ieder geval zou ik de Catona Denim van Scheepjes gaan  gebruiken. Deze bolletjes lagen al klaar. Ik wist al vanaf het eerste moment dat ik eraan dacht een tas met granny’s te haken, ik dit garen wilde gebruiken. Het was dus al lang geleden eens besteld.
Ik legde mijn lap stof op de grond met een bolletje Catona Denim ernaast. Ik trok de la met de “gewone” Catona open en keek of ik nog genoeg in huis had om erbij te combineren.
Ja hoor, alle kleurtjes die ik kon en wilde gebruiken waren er nog. Ik kon zó aan de slag.

Nog dezelfde dag ben ik begonnen te haken. Ik kon niet langer wachten. Het idee was om een rand van granny’s te maken met daarop een brede, effen strook. Hoe de bovenste strook eruit moest gaan zien wist ik nog niet, maar dat zou later wel komen. Eerst maar een mooie granny ontwerpen.
Twee dingen wist ik… Er zou een bloemetje op komen en ik wilde in deze tas de Parelsteek weer eens gebruiken.
Daar gaan we dan… Uiteindelijk werd mijn vierkantje geen originele granny, maar wel een heel mooi vierkantje. Ook van het haken van dit vierkantje werd ik erg blij, dus deze zou het worden.

Heerlijk, wat genoot ik ervan dat ik was begonnen aan deze tas. Vierkantje na vierkantje rolde uit mijn handen en beetje bij beetje ontstond ook het idee voor de bovenkant.
Toen alle vierkantjes klaar waren begon ik te haken aan de bovenkant van de tas en ik was tevreden, bijna tevreden. Het was prachtig, maar nog niet helemaal af. Toch was ik wel zó tevreden dat ik de hele bovenkant eerst afhaakte. Beetje bij beetje kreeg het idee vorm voor het lapje dat ik er later opmaakte. Echt denim, toch??

Toen ik deze eenmaal had gehaakt en het erop had genaaid was ik tevreden. Wat? Tevreden? Ik barstte bijna uit elkaar! Ik was zó ontzettend blij met deze tas!!! Ze was helemaal, en nog veel meer, wat ik had gehoopt dat ze zou worden.
De naam die ik haar gaf was voor mij heel voor de hand liggend. Dit werd Denise. Denim Denise!!
Ik maakte de voering erin, deze kun je ook achterwege laten, de hengsels eraan en mijn tas was klaar. Klaar om gebruikt te worden en klaar om ook door jullie gehaakt te worden.

Denise en ik maakten onze eerste wandeling. Ik liep met haar het rondje om het Kanaal naast ons huis. Deze wandeling maken Wilke en ik een paar keer per week en hier zijn genoeg mooie plekjes om haar op de foto te zetten.
Eerst over het zandpad…

 

Daarna zette ik haar even mooi neer op een steigertje langs het water.

Zie je ook hoeveel je kunt meenemen in deze tas?

Tenslotte nog een paar leuke foto’s op het hek voor het weiland.

Tijd om terug te gaan naar huis. Ik wilde het resultaat van mijn fotografie graag bekijken. Onderweg werd ik verrast door een kudde schapen, mét herder! Ik genoot ervan, zo leuk met die hard werkende  honden erbij!! Ja, we wonen toch echt in Drenthe.

 

Het was een mooie eerste wandeling met mijn prachtige tas. Er zullen er vast nog vele gaan volgen.
Heb je zin gekregen om deze tas ook te gaan haken? Je kunt het patroon vinden in mijn winkeltje. Ze staat achter deze link. Werkt de link voor jou niet helemaal zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt Denise onder het kopje  “Haakpatronen” bij de “Tassen”.

Ik hoop dat jij net zoveel plezier van haar zult hebben als ik dat heb!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.