Heel, heel lang bleef het stil in het kleine wereldje dat Lossen & Vasten heet. Die stilte is voorbij. Ik ben de afgelopen tijd druk bezig geweest met een prachtig project dat ik stukje bij beetje aan jullie voor zal stellen.

Van de laatste deken die ik haakte, ik gaf haar de naam Nicole, plaatste ik de blog op 22 juli 2022. Dat is inmiddels ruim 4 maanden geleden. De tijd gaat hier zo ontzettend snel, het voelt voor mij alsof ik de laatste draad pas gisteren heb afgehecht. Ik bewonder haar nog steeds en anderen die haar zien vinden het ook een prachtige deken.

Sinds 22 juli is er een hoop gebeurd, ik denk bij iedereen van ons. De dagen vliegen voorbij, voor ik er erg in heb lig ik ’s avonds alweer in bed om de nieuwe dag na een aantal uren weer te verwelkomen. In de zomer zijn we heerlijk een paar dagen op vakantie geweest in een huis aan de Moezel, een prachtig gebied in Duitsland. Het was echt genieten. We hebben ontzettend veel gewandeld  en ondanks het feit dat dit een hoop inspanning kost, kwamen we even lekker tot rust. We hebben ook een hectisch jaar achter de rug met heel veel veranderingen.
Het werken bij Takko wordt steeds meer “gewoon”. Ik geniet van het contact met klanten en heb een stel fantastische collega’s om me heen. Het werk zelf is ook geweldig en ik geniet van alles wat ik mag en moet doen.
Om de week rijd ik op de vrijdag naar Den Haag om op onze kleinzoon te passen. Wat een heerlijk, lief mannetje is dit toch! Ik voel me zo ontzettend rijk met hem in mijn leven! Inmiddels is hij alweer 21 maanden. Voor we het weten vieren we zijn tweede verjaardag.
Didam was de juiste keuze voor de plek om te gaan wonen. Het voelt goed, eigenlijk al meteen vanaf het begin, maar het dorp zit nu ook echt in ons “systeem”. Dit huis past bij ons, het voelt als een warme deken om ons heen. De buurt waar we wonen is een buurt waar we van houden. Regelmatig drink ik een kop thee bij de overbuurvrouw van 90 jaar. We genieten van elkaars gezelschap. Heerlijk is dit. Het dorp, de omgeving is fantastisch. Ik ken en herken al een hoop mensen uit de straat. Fijn om heel simpel naar elkaar te zwaaien en elkaar te groeten of even een gezellig kletspraatje te maken. Kortom… we zijn thuisgekomen hier. Wat is dat toch geweldig! De sprong in het diepe die we maakten is rijk gezegend.

Lossen & Vasten kreeg een soort van tweede plaats in mijn leven. Ondanks dat mijn liefde voor het haken niet kleiner was geworden had ik mijn haaknaald niet zo heel erg veel meer in mijn handen. Mijn gedachten en prioriteiten lagen even bij andere zaken. Mijn handen jeukten niet zo hard. En dat allemaal terwijl ik hier aan huis een heerlijk atelier heb gekregen in de vorm van een omgebouwde garage. Een heerlijke plek om te werken, te fotograferen, te haken en te hobbyen. Ik besloot om maar gewoon lekker af te wachten of het nog terug zou komen. Zou ik weer zin krijgen in ontwerpen, haken, fotograferen en het schrijven van patronen en blogs? Creativiteit heeft op zijn minst toch nodig dat ik er zin in heb?
Gelukkig was daar Facebook. Zo bleef ik toch nog een klein beetje op de hoogte van waar jullie mee bezig zijn en plaatste ik heel af en toe weer eens een klein berichtje waar ik dan weer lieve reacties op kreeg. Heel fijn is dat!

Mijn geduld werd beloond! Na onze vakantie kwamen er weer lichte kriebels in mijn buik en mijn handen begonnen weer een beetje te jeuken. Ik kreeg een idee en dat idee kreeg vorm. O, wat genoot ik hiervan, ook al was er nog geen steek gehaakt, zelf nog geen ontwerp gemaakt. Ik had nog ook nog niet eens garen in huis om te beginnen. Zelfs niet voor een klein beginnetje. Ik begon met het uitzoeken van kleuren en daarna het bestellen van het garen. Nadat het garen in een grote doos bij me thuis werd bezorgd begon ik te haken. Niet meteen aan mijn project, maar aan allerlei verschillende lapjes.

O, wat gaf me dit een ontzettend goed gevoel! Ik begon heerlijk te schuiven met mijn lapjes. Mijn project begon steeds meer vorm te krijgen. Het was een soort puzzel voor mij. Hoe leg ik ze neer om ze op de perfecte volgorde te krijgen? Wat is het allermooist? 
Het idee werd steeds meer wat ik wilde, maar ik nam mijn lapjes toch nog even mee naar mijn vriendin. Samen keken we er naar en brachten nog een paar kleine veranderingen aan. Op het moment dat ik terug naar huis reed wist ik dat dit iets heel erg moois zou gaan worden. Ik glom van trots en kreeg steeds meer zin om jullie hier ook in te gaan betrekken. De eerste teasers zijn nu geplaatst op Facebook. Een aantal van jullie hadden het al goed geraden. Toch verklap ik voor nu even niet meer. Dat is de volgende stap die ik ga zetten. Dan wordt het echt ECHT. Dit in een volgende blog…

De projecten zijn klaar en de voorbereidingen zijn in volle gang. Afgelopen dinsdag heb ik de fotografie gedaan en in mijn volgende blog laat ik jullie daar het één en ander van zien.

Ik hoop dat jullie enthousiast geworden zijn en zin hebben om weer lekker aan de slag te gaan met een nieuw project van mij, van Lossen & Vasten. 
Nu al zin in een leuk projectje? In mijn webshop vind je een hoop mooie patronen van van alles. Dekens, Sjaals, mutsen, truien, vesten en nog veel meer. Via deze link kom je meteen in mijn winkeltje terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Het adres van mijn online winkeltje is www.lossenenvastenshop.nl.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.