Al vanaf het moment dat het garen, waarmee ik Jessica de eerste keer haakte, niet meer leverbaar was wilde ik haar al zo graag opnieuw haken. Nu is ze er eindelijk!

Jessica, wat heb ik veel plezier van dit vestje gehad! Het was een heerlijk avontuur om haar te ontwerpen en te haken. De inspiratie voor dit vestje haalde ik destijds uit mijn eigen vest Joyce. Dit is een vest dat door heel veel van jullie, maar ook door mijzelf, erg vaak gehaakt is.
Dit vestje moest anders worden, ze moest iets zomers in zich hebben. Ze moest luchtig en kort zijn en natuurlijk vrolijk! Dit is toch wat de zomer van ons vraagt met al haar licht en warmte? Ik zocht garen uit voor mijn ontwerp en ging aan de slag. Alles lukte, alles klopte en voor ik het wist had ik een vestje in mijn handen en even later over mijn schouders hangen. 
Wilke en ik gingen op pad om de foto’s te maken. Dit deden we bij de kinderboerderij in Assen, waar we toen nog woonden. Een heerlijke middag!

Ik was echt superblij met mijn vestje, tot het moment kwam dat Scheepjes liet weten het garen waarmee ik haar haakte, uit de collectie te halen. Ik vond haar zeker niet ineens minder mooi, maar vond het wel heel erg jammer dat ze niet meer gehaakt kon worden zoals ik dat deed. Ander garen zou betekenen dat de haaknaaldnummers, het aantal steken en dat soort dingen, waarschijnlijk niet meer zouden kloppen in het patroon. Dit maakte het voor mij lastig om het wel als kooppatroon te laten staan in mijn winkeltje.

Totdat…
Scheepjes kwam met een nieuw garen! Een garen dat heel goed bij me past, een garen waar ik graag vele projecten mee zou gaan ontwerpen. Ik begon met mijn tas Talina, een prachtige tas waar ik graag mee gezien wordt. 

Toen ik met Talina aan het haken was bedacht ik ineens: waarom zou ik Jessica ook niet nog eens gaan haken, maar dan met dit garen? Ik werd helemaal blij van mijn eigen idee en nadat mijn trui Jolanda van mijn haaknaald was gekropen begon ik met het uitzoeken van de kleur, die ik voor deze nieuwe Jessica zou gaan gebruiken. Het werd uiteindelijk kleurnummer 025, een prachtige combinatie van verschillende mooie kleuren.

Het haken ging ook deze keer weer fantastisch. De steek, het garen, de kleur, alles klopte bij deze nieuwe dame. Het was nog heel even uitvinden over hoeveel lossen ik moest gaan haken en welke haaknaald ik zou gebruiken, maar nadat dit allemaal klopte ging ik als een speer. Tijdens het haken bedacht ik dat een boordje onder dit meisje ook wel heel erg leuk zou zijn. Een boord met een soort van riempje erdoorheen gehaald. Toen ik helemaal klaar was met haken en ik mijn vestje kon gaan passen was ik erg enthousiast, net als de eerste keer. Hoe heerlijk, maar ook hoe spannend is het om een patroon, waar je eigenlijk nog steeds zo blij en tevreden mee bent, opnieuw te haken en zelfs nog wat aan te passen? Gelukkig is het gelukt. Ik ben zo ontzettend blij met deze nieuwe Jessica. Ze was het meer dan de moeite waard om deze uitdaging aan te gaan.

Afgelopen zondag gingen Wilke en ik op pad om de foto’s te maken. In eerste instantie was het prachtig weer voor een mooie wandeling. Het werd alleen steeds donkerder en vanaf het moment dat ik me helemaal had omgekleed regende het zelfs in Didam. Balen, echt heel erg jammer. Wilke, de lieverd, keek op zijn telefoon of het misschien ergens anders nog wat beter was en dat leek zo te zijn. We stapten in de auto en reden richting de Veluwezoom en warempel, het weer werd steeds beter. Ook daar hingen er behoorlijk donkere wolken in de lucht, maar het was wel droog. We gingen op pad, Wilke met de camera om zijn nek en ik met mijn mooie vestje om me heen. Kijk maar eens hoe mooi ze is geworden.

Is ze niet prachtig? Ze is toch echt supergoed gelukt? En wat vind je van het tunneltje dat ik er deze keer bij bedacht heb? Leuk hè?

Ik denk niet dat het voor mij bij maar één Jessica blijft. Ze bevalt me goed. Ik kan haar, zoals hier, mooi op een jurk dragen, maar op een spijkerbroek ziet ze er ook fantastisch uit. Op die manier wordt ze weer wat stoerder. En het garen is er in zoveel prachtige kleuren, daar kan ik vast nog wel een keer een goede keuze uit maken.
Beginnen jouw handen ook te jeuken? Wil je aan de slag? Dat kan! Het patroon staat inmiddels in mijn winkeltje en ook het haakpakket heb ik er in gezet. Het patroon vind je via deze link. Het haakpakket vind je achter deze link. Als je het haakpakket bestelt krijg je een mooi boekje met het patroon erin voor niks erbij toegestuurd. Deze hoef je niet meer los te bestellen. Ook kun je de verzamelmap nog steeds bij me bestellen. Je kunt hem los bestellen, maar ook in combinatie met 5 patroonboekjes. Dit scheelt echt heel veel geld. Ieder patroon in een boekje dat je bij me koopt doe ik in een mooi insteekhoesje. Deze kun je dan steeds weer mooi bij je map voegen. Werken de links niet helemaal goed? Het adres van mijn (online) winkeltje is www.lossenenvastenshop.nl. Alles wijst zicht daar vanzelf. Via de verschillende kopjes wordt je goed de weg gewezen.
Ik hoop dat je er, als je dit prachtige vestje gaat haken, net zo blij mee bent als ik. Dat je veel plezier van het haken én dragen zult hebben. Ik ben in ieder geval meer dan heel tevreden!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.