De Lossen & Vasten – CAL (7) Het proeflapje

23 november 2015

Vorige week beloofde ik jullie in mijn blog om begin deze week te komen met een proeflapje. Vandaag is hij er dan. Jullie kunnen vast een bolletje garen aanbreken om het proeflapje te haken. Even voelen aan het garen, het lekker door je handen laten glijden. Even proberen hoe het haakt. Even jezelf lekker maken voordat je écht kunt beginnen aan de CAL. Ik hoop dat je na het haken van dit lapje weet met welke haaknaald je gaat werken.

Zelf heb ik de deken gehaakt met haaknaald nummer 4. De deken zonder rand was toen 120 x 180 cm. Nadat de rand er omheen zat was hij 130 x 190 cm. Om genoeg te hebben aan de bollen die ik heb aangegeven, moet je deken dus niet groter worden. Daarom is het handig om van te voren een proeflapje te haken. Wel heb ik vorige week in een berichtje aangegeven dat het er bij kleurnummer 1240/1724/1020 (roze/blauw/groen) om spant. Het kan zijn dat je net genoeg hebt, maar er is ook een reële mogelijkheid dat je hier net te weinig van hebt.

Mijn proeflapje is 10 x 10 cm. Ik heb hem gemaakt van stokjes. Dit is een goede steekhoogte. Om tot deze breedte en hoogte te komen, had ik 16 steken nodig en 9 toeren.
Je haakt dus 18 lossen en je eerste stokje haak je in de vierde losse vanaf de haaknaald. Daarna haak je een stokje in de overige 14 lossen.
Voor de volgende toeren haak je eerst 3 lossen en dan een stokje in de tweede steek en alle andere steken.
Als je lapje breder en hoger wordt dan 10 cm, neem je een kleinere haaknaald. Wordt hij smaller en lager dan 10 cm, neem je een grotere haaknaald. Wanneer je proeflapje 10 x 10 cm wordt, weet je welke haaknaald je het beste kunt gaan gebruiken bij het haken van de Cal.

Neem rustig de tijd, het is nog geen 8 januari! Heel veel succes!
Nog steeds de Facebook-groep gemist? Hier kun je lid worden van de Lossen & Vasten – CAL. Een ideale manier om meteen op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Ook is het erg leuk om te zien hoeveel mensen al druk in de weer zijn met de aanschaf van garen en het delen van kleur-ideeën.
https://www.facebook.com/groups/lossenenvasten/

Geniet van je hobby, geniet van haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.