De Lossen & Vasten – CAL (5) Het gaat goed!

22 oktober 2015

Ruim drieënhalve maand geleden plaatste ik mijn eerste blog over de Lossen & Vasten – CAL. Ik hoopte op dat moment, dat het een succes zou gaan worden, maar had nooit gedacht dat het zo groot zou worden als het nu al is. En we zijn nog niet eens begonnen!

Alles begon met een plan, een wens om ooit eens aan een CAL te beginnen. Maar hoe eng is dat? Wat krijg je allemaal over je heen als er ooit iets niet helemaal zou kloppen in je patroon? Wat als mensen eenmaal zijn begonnen met haken en ze vinden datgene wat onder hun handen vandaan komt niet mooi? Wat als? Wat als? Wat als?
Maar ja, het liet me niet los en ik begon toch verder te denken en door te gaan met plannen maken. Welk garen? Op welke manier? Wie betrek ik in de CAL als ik er mee verder ga?
Zo bleef het heel lang een idee op de achtergrond van mijn gedachten. Maar heel langzamerhand krioelde dat idee naar voren, steeds vaker was ik ermee bezig. En ik hakte de knoop door. Ik ga het gewoon doen! Dit wil ik te graag!

Ik ben begonnen. Boekjes doorbladeren voor steken, garens voelen, kleuren kijken. Het kriebelde en het deed, je wil het niet weten! Ik was er al blij mee terwijl ik nog geen steek had gehaakt en geen patroon had bedacht!
Wel wist ik dat ik dicht bij mezelf moest blijven, dat de deken die ik zou ontwerpen een deken zou zijn waar ik helemaal achter stond. Waar ik als het ware verliefd op was. Het moest niet zo zijn dat, als ik commentaar zou krijgen, ik zou denken “je hebt ook eigenlijk wel gelijk”! Nee, ondanks kritiek en alles wat er eventueel gezegd zou gaan worden, moest ik mijn eigen deken prachtig blijven vinden.
Nadat mijn plannen en ideeën iets meer vorm begonnen te krijgen, begon ik te haken. Op een ketting van 30 lossen haakte ik ruim 200 toeren die uiteindelijk de deken zouden gaan worden.
En ik schreef mijn eerste blog….

2015-07-06 11.13.54

Daarna begon ik aan de rand. Na een aantal dagen van haken en uithalen, piekeren en tevreden zijn, zat er een mooie rand om mijn deken en ik plaatste mijn tweede blog over de CAL.

2015-08-06 13.50.27

Het ontwerp was er, ik dacht dat ik tevreden was en begon na te denken over de kleuren.
Uiteindelijk bedacht ik drie variaties in kleuren en zocht er eentje uit die ik zou gebruiken om de deken mee te gaan haken. Er was een groene, een blauwe en een roze variant en ik ging voor roze.

Hoe leuk is dit? Al die kleurtjes Stylecraft om die knijpertjes? Het idee heb ik Van Lucy, van Attic24. Helemaal geweldig en ideaal om de kleuren voor je projecten te bepalen!
Ik schreef mijn derde blog.

Tijdens het haken van de uiteindelijke “echte” deken, kwam ik erachter dat ik niet helemaal 100% tevreden was. De regelmaat was niet regelmatig genoeg en niet alle steken vond ik even mooi. Ik voorzag mijn proefdeken van allemaal papiertjes op plekken waar het anders moest. Met een schrijfblok op mijn schoot en een pen in mijn hand ben ik heel lang bezig geweest om het toch zo te krijgen als ik hebben wilde.
Dat lukte! Ik haakte en haakte en mijn trots en tevredenheid groeide met het groeien van de deken. Af en toe was het nog even zweten als ik tóch nog weer een kleine inschattingsfout had gemaakt.  Toch, na een kleine maand flink doorhaken, lag hij voor me, mijn deken, de Lossen & Vasten – CAL. Dit is de deken waar ik helemaal achter kan staan. Dit is de deken die ik mooi blijf vinden, wat anderen er ook van zeggen.
En ik schreef de vierde blog, ik presenteerde mijn deken. Dit wilde ik. Ik wilde van te voren laten zien waar je aan begint te haken als je al voor een bedrag aan garen hebt gekocht. Natuurlijk, op de foto zijn niet alle steken te zien. Toch krijg je een aardige indruk van de deken waar je aan begint te haken.

collage (2)

Wat kreeg ik veel reacties! Het was overweldigend!!
Zoveel mensen die te kennen gaven mee te gaan doen! Wat voelde dat goed!
Anderhalve week geleden opende ik de Facebook-groep van De Lossen & Vasten – CAL. Als je op deze rode link klikt, kom je er vanzelf.
Binnen een week zaten we al met meer dan 1000 leden in de groep! Het is er nu al gezellig en de CAL is nog niet eens begonnen.

De deken is gehaakt, de patronen zijn geschreven, nu ben ik bezig met verdere plannen.

Afgelopen week kregen alle verkooppunten van Stylecraft, die meewerken aan deze CAL, van mij een email met daarin bestanden van drie labels. Samen met onze zoon heb ik voor iedere deken een label ontwikkeld. Als je straks gaat zoeken naar garen voor je deken en je ziet dit label dus staan, dan weet je dat je een “echte” te pakken hebt. Een pakket dat met mijn toestemming verkocht wordt. Zijn ze niet prachtig??

label blog

Aan het begin van deze week was ik ineens haakster van de week! Wie had dat gedacht??

Met dezelfde zoon als die van de labels heb ik ook nog een flyer gemaakt, die binnenkort verspreid gaat worden. Het is allemaal zo ontzettend leuk!

2015-10-22 14.29.40

Nu ben ik bezig met afspraken maken om vanaf januari verschillende deelnemers te kunnen ontmoeten. Ook dit loopt op rolletjes.
Hier is vast het lijstje van locaties waar ik zal zijn.
09-01-2016     Atelier Kleurrijk Vilt in Delft
16-01-2016     Handwerk.nl in Nijkerk
23-01-2016     YLA lifestyle & wol in Lochem
30-01-2016     Hookable by Shelly in Uitgeest
06-02-2016     Caro’s Atelier in Almere
11-02-2016     Sweet Apple Designs in Alphen aan de Rijn (op de handwerkbeurs Zwolle)
20-02-2016     Het Wolhuis in Rijssen
05-03-2016     Wolplein in Zaltbommel
26-03-2016     Echtstudio in Alphen aan de Rijn
02-04-2016     Handwerk.nl in Nijkerk

Zoals je ziet zijn er nog maar een paar plekken over. Het gaat hard!
Wil je één van deze Meet & Greets bezoeken, dan ben je van harte welkom!

Je ziet het, de Lossen & Vasten – CAL is een feit. We kunnen (en willen!) niet meer terug.
Was het maar vast januari! Ik hoor het zo vaak en denk het zelf ook regelmatig. Toch ben ik blij met de tijd die ik nog even heb. Zo’n CAL gaat niet vanzelf. Er komt meer bij kijken dan ik van te voren had voorzien. Toch vind ik het gelukkig allemaal even leuk, zelfs nog leuker dan ik had gedacht!
Het is bijna januari, nog eventjes wachten…

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.