De Lossen & Vasten – CAL (4) Dit is hem dan!

09 oktober 2015

Ergens in september van 2014 begon ik samen met onze oudste zoon wat plannen te ontwikkelen voor een website. Een plek waar ik met al mijn creativiteit naartoe kon. Na heel wat maanden van plannen maken en ontwikkelen was op 1 maart van dit jaar Lossen & Vasten een feit. Ik kon beginnen.
Met het hebben van een eigen plek op de website, ging mijn creativiteit volop met mij op de hobbel. Er kwam geen einde aan de ideeën. Ik haakte wat af en het ene na het andere patroon kwam op de website te staan. Dat dit zo zou worden gewaardeerd, had ik nooit gedacht, maar ik geniet er nog iedere dag van! En met al die positieve reacties, kwam ook de wens om een CAL te gaan doen.

Toen ik zelf meedeed aan mijn eerste CAL, heb ik daar ontzettend van genoten! Wat vond ik het leuk om samen met dames (en heren) over het hele land, dezelfde deken te maken! Iedere week zat ik voor mijn computer te wachten tot het nieuwe patroon online kwam. Geweldig vond ik het. En nog iedere dag geniet ik van die prachtige deken op de bank. Zelfs toen al, ik haakte nog maar net en van een website was nog geen sprake, leek het me zo ontzettend leuk om zoiets ook eens te doen.

2015-05-11 13.10.42

Ik houd van dekens. Dekens op de bank, maar ook dekens opgestapeld in de kast. En natuurlijk heerlijk over me heen op van die gezellige winterdagen.

Ook voor Lossen & Vasten heb ik al een aantal dekens ontworpen en gemaakt. Iedere keer opnieuw, telkens als ik weer met een nieuwe deken bezig ben, geniet ik van het ritme, toer na toer. Heerlijk ontspannen vind ik het!

Het gevoel van en de wens om zelf met een CAL te willen beginnen, raakte ik maar niet kwijt. Ik had het er wel eens over met mensen om me heen. Hun reacties zijn eigenlijk precies wat ik ook had verwacht. Superleuk, maar weet waar je aan begint! Mensen kunnen hard zijn. Je zal positieve kritiek krijgen, maar ook negatieve. Kijk maar eens naar al diegenen die er ook al aan zijn begonnen.
Ik weet het, ze hebben gelijk, maar toch! Ik ben eraan begonnen en tot nu toe is het alleen maar leuk! Mijn eigen deken is inmiddels gehaakt en natuurlijk heb ik gekozen voor de kleur roze. Dat kon ook niet anders, daar heb ik niet lang over hoeven nadenken.
In mijn vorige blogs heb je kunnen lezen dat iedereen die meedoet aan deze CAL, zelf mag bepalen met wat voor garen en met welke kleuren hij/zij haakt. Zelf heb ik gekozen voor Stylecraft. Dit is een hele mooie Acryl die zelfs na een aantal keren wassen prachtig blijft en toch relatief goedkoop is. Daarbij is het een heerlijk, zacht garen om mee te werken. Zoals ik al zei, ik haakte hem in het roze, maar daarnaast heb ik nog 2 andere kleurvariaties bedacht. Een blauwe en een groene.

Deze 3 verschillende dekens heb ik namen gegeven. Met deze namen worden de dekens nóg mooier!
De roze gaat heten “Rozengeur”, de blauwe noemde ik “Zeebries” en de groene luistert naar de prachtige naam “Ochtenddauw”.
Om de deken te kunnen haken heb je in totaal 16 bollen Stylecraft nodig. Een bol is 100 gram en er zit 295 meter op.
Hierbij geef ik je vast de kleurnummers en het aantal bollen per kleur.
Rozengeur: 1005 (6) 1065 (2) 1080 (2) 1130 (1) 1218 (2) 1123 (1) 1240 (1) 1023 (1)
Zeebries: 1203 (6) 1316 (2) 1034 (2) 1019 (1) 1722 (2) 1725 (1) 1724 (1) 1302 (1)
Ochtenddauw: 1710 (6) 1027 (2) 1081 (2) 1064 (1) 1420 (2) 1114 (1) 1020 (1) 1712 (1)
De afmeting van de deken is 130 x 190 centimeter.

En eindelijk, hier is hij dan, nu ga ik hem toch echt aan jullie laten zien!!
De roze versie. De wasknijpertjes aan de zijkant van de foto zijn de variaties die ik heb bedacht op de roze deken.

collage (2)

Dit is hem lieve mensen, hier moeten jullie het mee doen! Ik hoop dat velen van jullie er net zo enthousiast over zijn als dat ik dat ben. Dat velen van jullie zullen aanhaken met de CAL, dat we een grote haak-familie gaan worden!!

Zelf heb ik gisteren het garen aangeschaft om toch ook nog de Zeebries te kunnen maken. De Ochtenddauw haak ik vanaf januari met jullie mee. Ik zal dan ongeveer eens in de 2 weken aanwezig zijn op één van de verkooppunten van Stylecraft om samen een gezellige CAL-ochtend te beleven. Met een paar winkels ben ik nog bezig te overleggen. De data komen in de volgende blog over de CAL.
Ook ga ik volgende week bezig met een nieuwe Facebook-groep, speciaal voor deze CAL, zodat iedereen vanaf januari kan laten zien hoe ver hij/zij straks is met de deken. Maar ook al tijdens de voorbereidingen kunnen we elkaar gezellig op de hoogte houden van kleuren en aanschaffen. Leuk!!

Lieve mensen, ik zie er naar uit. Ik heb er zin in. Nog tweeëneenhalve maand! Het lijkt lang, het is ook een lang woord, maar de tijd vliegt!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.