De Lossen & Vasten – CAL (2) De rand is klaar!

08 augustus 2015

In mijn hoofd speelt hij een hele grote rol, mijn Lossen & Vasten – CAL. Ik wil straks graag, als het eenmaal januari is, met een hele mooie deken naar buiten komen. Het zou geweldig zijn als straks heel veel mensen deze deken met plezier gaan haken. Allemaal tegelijk. Allemaal dezelfde deken. En hopelijk allemaal net zo enthousiast als ik. Zal het gaan lukken? Zal hij bekend genoeg zijn tegen die tijd, zodat heel veel mensen mee gaan doen? Ik hoop het zo!!

De deken zelf had ik een tijdje terug al bedacht. Hij ligt nog steeds mooi te zijn bij mij op mijn hobbykamer. Gehaakt over 30 steken. Lekker rustig, maar erg mooi en met precies genoeg verschillende steken om toch iedere keer weer vol spanning naar de volgende toeren uit te kunnen kijken. De deken zelf haak je in 11 weken. Hij wordt ongeveer 120 bij 180 cm. Dat betekent dus iedere week ongeveer 15 cm haken! Daarna komen er nog 2 weken waarin je de rand erom gaat haken. In totaal dus 13 weken, dat is 3 maanden. Heerlijk om aan te haken en als hij af is, een heerlijke deken voor op de bank. Ik heb er zoveel zin in!

In de afgelopen weken heb ik me bezig gehouden met het bedenken van de rand. Het is gelukt! Ik heb uiteindelijk een rand om mijn proefdeken gehaakt waar ik erg blij mee ben en jullie straks vast ook. Weer een stapje verder in het proces. Even een klein spiek-momentje….

Ik weet het, het is niet veel, maar voorlopig moet je het hier tóch mee doen. Het zou niet leuk zijn als je alles van te voren al wist. Dan kan ik net zo goed nu het hele patroon al op de website zetten. Nee, gewoon even een paar foto’s om je nieuwsgierig te maken. Is het gelukt?
Het schiet nu dus op. Het patroon van de deken is klaar, de rand is bedacht, nu op naar de volgende stap.

Op dit moment genieten we even van de rust en de vakantie. Ik houd me deze weken, waar het om de CAL gaat, alleen nog even bezig met het uitrekenen van de steken. Ik moet weten met hoeveel lossen ik moet beginnen om alle verschillende steken op die lossenlijn te laten passen. Dit zal niet altijd lukken, maar dan moet ik gaan denken over mooie manieren om dit op te lossen.
Na mijn vakantie ga ik me bezighouden met de kleurstellingen, een aantal verschillende variaties hierop en mijn eigen, gehaakte deken. Ik hoop eind september mijn eigen deken klaar te hebben.

Okee, dit was weer even een update van de Lossen & Vasten – CAL. Ben je nog steeds enthousiast, of ben je het nu geworden? Ik zou zeggen, deel het met al je vrienden. Zegt het voort!! Onderaan deze blog vind je verschillende manieren om dit bericht te delen.

Voor nu wil ik zeggen: Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.