De kleuren en namen van de Cal

15 juli 2016

Het garen dat ik had gekozen voor de nieuwe Cal was al bekend. Nadat ik het kussen, dat hoorde bij mijn eerste Cal, van Colour Crafter had gehaakt wist ik het zeker: Hiermee haak ik ook mijn volgende Cal! Gelukkig heb ik uit de 93 beschikbare kleuren drie hele mooie dekens kunnen maken.

Er was keus genoeg, zoals ik al zei, ik had 93 kleuren tot mijn beschikking! Toch wilde ik ook heel graag nog een kleine variatie in mijn nieuwe Cal aanbrengen. Een garen dat er goed bij past, dat ook gehaakt kan worden op dezelfde naalddikte, maar wat mijn deken ook net even wat bijzonderder zou maken.
Dit is gelukt! Vlak voordat ik begon met mijn ontwerp voor de nieuwe Cal, kwam Scheepjes met de Colour Crafter “Velvet” op de markt. Ik werd op mijn wenken bediend.
Voordat ik begon met het uitzoeken van mijn kleuren, wilde ik graag eerst de namen weten van mijn nieuwe dekens. Met een thema in het hoofd (deze houd ik nog even voor me) ging ik aan de slag. Ik liet mijn hersenen kraken en volgens mij was dit af en toe zelfs hoorbaar! Het viel nog niet mee. Als ik nu naar de namen kijk, als ik ze hardop uitspreek denk ik: “Was dat nou zo moeilijk?” Blijkbaar wel dus. In ieder geval ben ik er superblij mee! En nu de dekens zijn gehaakt vind ik dat ze er ook echt bij passen. Ja, ik ben weer tevreden, ik ben weer blij!
Wil je de namen graag weten? Hier zijn ze dan.
De eerste naam die ik verzon was “Zonsondergang”. Hoe geweldig is het om daarnaar te kijken? Je raakt niet uitgekeken, totdat de zon helemaal verdwenen is. Dat rood, dat oranje, dat roze tegen die donkere lucht, ja, daar kan ik wel iets mee!
De tweede naam die ik verzon was  “Sterrenhemel”. Als we ’s avonds nog tot laat in de tuin zitten, of als ik ’s morgens in het donker mijn man uitzwaai fascineert me dat iedere keer weer. Al die kleine witte puntjes tegen een zwart/blauwe lucht. Niet te tellen, probeer het maar eens. En het lijkt of er steeds meer bijkomen als je langer blijft kijken. En dan die grijzen en die grijsblauwe kleur, wonderlijk mooi! Ook voor deze naam kan ik vast wel een mooie deken van mijn naald laten komen.
Tenslotte vond ik dat ook “Maanlicht” niet mocht ontbreken. Die grote, ronde, gele maan tegen die heldere hemel. We zien het wel eens als we in het donker naar huis rijden. Die heldere gele kleur die rondom de maan vervaagd naar lichtgeel en beige met soms haast wat donkerbruin eromheen. Ja, het is allemaal even prachtig! De natuur is mooi!

Ook deze keer heb ik weer, net als bij mijn eerste Cal, voor thema’s uit de natuur gekozen. Wat ik zelf zo mooi vind aan de natuur is dat daar allerlei kleuren tegen elkaar aan liggen, waarvan wij zelf vinden dat dat eigenlijk niet bij elkaar past. Toch vinden we al die beelden, die ons zomaar worden aangeboden door de natuur, allemaal even mooi. Er is niemand die zegt, “Zou je dat beige wel tegen dat geel aanleggen?”of, “past dat grijs wel bij dat lila? Nee, we vinden het prachtig zoals het is, we denken er zelfs niet over na! Dat maakt dat ik graag met gedurfde combinaties speel af en toe. Ik heb er meestal het volste vertrouwen in dat het in het totaalplaatje weer helemaal klopt.

Met de namen van mijn dekens in het hoofd ging ik aan de slag en kwam uiteindelijk uit bij deze kleuren. Dit zijn ze, in de volgorde Zonsondergang, Sterrenhemel en Maanlicht.

Eerst koos ik de effen kleuren uit en van daaruit bedacht ik de kleuren van de Velvet. Zelf vind ik het een prachtige combinatie geworden en ook in de dekens is het helemaal geweldig!

2016-07-15 13.57.07

Nu ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar jullie keuze, welke deken jullie het liefst zouden haken. Daarom heb ik een poll gemaakt. Door één van de kleurvariaties te kiezen kun je laten weten welke jij het mooist vindt. Ik ben erg nieuwsgierig!

[totalpoll id=”3012″]

Wéér een klein beetje meer bekend over de Cal die binnenkort van start zal gaan. Zo zal ik stukje bij beetje iets verklappen! Ik hoop dat je er steeds meer zin in krijgt om samen weer aan de slag te gaan.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.