Het is al een hele rij inmiddels, de filmpjes op de website. Dat ziet er gezellig en  kleurrijk uit, zo op de home-pagina. Ik ben er ook supertrots op! Het draagt erg bij aan een goede uitleg voor de beginneling. Op deze website kun je het haken zelfs gewoon leren!

Toen we met Lossen & Vasten de lucht ingingen, leek het ons leuk om ook meteen wat filmpjes op de site te hebben staan.  We zijn begonnen met het filmen van de basis-steken.  Deze komen iedere keer weer terug. Je kunt niets haken zonder deze steken onder de knie te hebben.
Samen met onze middelste zoon ben ik aan de slag gegaan. We moesten een manier vinden om alles zo mooi mogelijk en duidelijk op beeld te krijgen. We namen de tijd en uiteindelijk besloten we het filmen en het opnemen van het geluid, los van elkaar te doen. Dit werkte perfect! In een dag tijd hadden we het beeld en het geluid van 10 filmpjes op de computer staan! De basis was gelegd.
Het was natuurlijk niet zo dat alles ook al klaar was om op de website te plaatsen. Er moest nog hard gewerkt worden om ze “af”te maken. De stem moest op de goede plek komen. Daar waar iets even lastig is, moest het beeld even stil worden gezet. Tekentjes die bijdragen aan nog  meer duidelijkheid werden in het beeld geplaatst. Allemaal dingen die ik niet kan, maar mijn behulpzame zoon gelukkig wel. De basis staat, mijn bezoekers kunnen leren haken, of gewoon even kijken als ze iets even niet meer weten.

Schermafdruk 2015-10-27 09.28.01

En toch komt er, ook nu nog, af en toe weer een nieuw filmpje bij. Op het moment dat ik vind dat een bepaalde steek wat meer aandacht nodig heeft dan de foto’s die ik normaal altijd maak, bel ik onze zoon. Als hij vrij heeft, of tijd vrij kan maken, gaan we samen aan de slag. Zo ook een tijdje terug.
Ik heb een leuke babydeken ontworpen. Ook het garen is al aangeschaft. In deze deken wordt veel gebruik gemaakt van de popcornsteek. Hier wilde ik graag vast een filmpje van hebben. Ook voor  mijn telefoonhoesje had ik deze steek  gebruikt, dus het komt goed van pas dat hij er nu bij staat.

2015-04-16 12.01.21

En we gingen aan de slag! Eerst hebben we het geluid  opgenomen. Ik lees voor hoe een steek gehaakt wordt. Daarna moet er straks, als het beeld erbij komt, geknipt en geplakt worden om alles op de juiste plek te laten vallen.

Daarna gingen we filmen. Het is nog best een gedoe om alles goed neer te zetten en het licht goed te krijgen, zodat alles perfect in beeld komt. Maar dan is het zover, het filmen kan beginnen. Af en toe moet het even opnieuw, omdat het best lastig is om te blijven haken in het midden van het beeld. Maar het gaat steeds beter.

Het is altijd weer superleuk om te doen! Samen met één van mijn zoons werken aan de website. Ik heb het geluk dat ze er alle drie regelmatig mee bezig zijn.
Deze zoon kan inmiddels al bijna haken. In ieder geval kent hij de verschillende steken goed bij naam. Erg leuk!
Na deze dag zit voor mij het werk erop en moet hij nog een hoop doen voor het online kan. Als alles klaar is zet hij het op YouTube en daarna zet de oudste zoon het op de website.
Gisteravond kreeg ik een berichtje. Hij staat er hoor! Geweldig, ik ben trots!
Het is ook wel een erg mooi filmpje geworden! Wat is het toch heerlijk om zo met je eigen kinderen te werken. Zij begrijpen me en weten precies wat ik wil. Ze weten ook zelf heel erg goed wat mooi is en daar pluk ik dan weer de vruchten van.

Leuk om zo even iets heel  anders onder de aandacht te brengen. Ben je nieuwsgierig naar de andere filmpjes? Je kunt ze allemaal vinden op de home-pagina van de website. Ook vind je ze achter deze link.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten!