Wat hebben we een hectische tijd achter de rug en wat ben ik blij dat ik knopen heb durven doorhakken! Eindelijk maar toch ben ik weer heerlijk met Lossen & Vasten onderweg!

De laatste dag van juli was ook mijn laatste dag dat ik aan het werk was bij de Takko hier in Didam. Ik had het er moeilijk mee. Het was zo ontzettend fijn om lekker onder de mensen te zijn. Ik genoot van de gesprekjes met de klanten, het was fijn dat mensen me ook echt in vertrouwen durfden te nemen. Op die manier kon ik er zijn voor de ander, al was het maar een momentopname van een dag.
Ook het werk zelf vond ik erg leuk om te doen. Hard werken, dat was het wel, maar daar hou ik ook wel van. Helaas is het niet altijd zo dat je lijf de dingen die je leuk vindt ook daadwerkelijk aankan. Dat heb ik geweten en toe moeten geven.
Toch is gebleken dat ik in die anderhalf jaar veel mensen heb leren kennen en herkennen. Die periode heeft ervoor gezorgd dat ik me hier in Didam thuis voel. Ik loop naar de winkels en heb gesprekjes. Soms een praatje, soms alleen een “hallo”, maar ook dat is goed. Het heeft me gebracht waar ik op hoopte, ook al in korte tijd.
Daarnaast gaan we nu in Doetinchem naar de kerk. Ook een plek waar we ons thuis voelen, waar we mensen mogen ontmoeten en vriendschappen mogen sluiten. 
Al met al is dus de keuze om hier in Didam te gaan leven en bewegen de juiste keuze geweest. In de eerste plaats omdat we graag dichterbij de kinderen wilden wonen, maar we kregen veel meer dan dat alleen.

De eerste dag van augustus was de eerste dag dat ik weer serieus ging nadenken over Lossen & Vasten. Ik was er nog steeds wel een beetje mee bezig, maar het stond wel wat aan de zijlijn. Naast mijn werk had ik niet erg veel energie over voor iets anders.
Ook kon ik simpelweg nog steeds niet de grote sprong terug naar dit mooie wereldje maken. We waren veel te druk bezig met het herstel van Wilke na zijn hartinfarct. Maar ook hij kreeg langzamerhand weer zin om dingen te gaan ondernemen en dat maakte dat ook ik weer wat dingetjes kon oppakken.
Langzaam maar zeker begon het mooie ateliertje achter de schutting te trekken, kreeg ik plannetjes en ideetjes. Ik begon met een grote schoonmaak. Alles ging aan de kant en de stofdoek ging erdoor. Alle spulletjes, projecten en garens kregen een plek in de bakken in mijn kasten. Wat en hoe ik wilde kreeg steeds meer vorm. Tijdens dit bezigzijn kon ik hier heerlijk over nadenken. In ieder geval wist ik, nadat alles lekker opgeruimd was, dat ik de sprong zou wagen. 

Ik begon meteen lekker rustig aan, maar niet heus. Er was een idee en dat wilde ik zo ontzettend graag uitwerken. Lossen & Vasten werd bekend met een Cal, een prachtige deken die niet normaal veel gehaakt werd. Waarom zou ik mijn nieuwe start ook niet maken met een Cal?
Zo ontstond “Happy Moments”, een prachtige deken die me precies bracht waarop ik hoopte. Ik kreeg tijdens het haken de tijd om na te denken. Ook kreeg ik de mogelijkheid om te kijken of ik het nog “kon”, of het nog in  me zat. Ik kreeg opnieuw contact met jullie, mijn volgers, waar ik zo gek op ben geworden de afgelopen jaren.  Jullie bleven me volgen, ook al kwamen er maar weinig berichtjes van deze kant. En ook kreeg ik tijd om door te brengen in mijn mooie ateliertje. Hier zou ik, als alles zou gaan zoals ik hoopte, in de toekomst vele uurtjes gaan doorbrengen. Best belangrijk dat het als “thuis” zou gaan voelen. Ik heb genoten van dit project en het liet me zien dat het meer dan de moeite waard was om alles weer op te pakken en door te gaan met Lossen & Vasten. 
Het eerste wat ik deed was werken aan het uiterlijk van Lossen & Vasten. Dit was hard nodig. Alles moest weer even up-to-date worden gebracht. Foto’s waren verouderd en ook de website en het winkeltje moesten even bijgewerkt worden. Hiermee hebben onze jongste zoon en schoondochter me fantastisch geholpen. Er kwamen nieuwe visitekaartjes, nieuwe ansichtkaarten, nieuwe banners op de Facebook-pagina’s en nieuwe icoontjes van garens en haaknaalden in het online winkeltje. Ik ben er zo ontzettend tros op!

Hierna kon ik mezelf niet meer bedwingen. Ik had zo ontzettend veel zin om hier weer volop voor te gaan! Dit is wat ik leuk vind, dit is wie ik ben, dit is wat ik eigenlijk wil. Terug naar dat wereldje, terug in mijn eigen ruimte waarin ik mag creëren, schrijven, fotograferen, terug naar het contact met jullie, terug naar… terug naar eigenlijk mezelf.
En hier ben ik dan, de deur die op een kier stond staat weer wagenwijd open!! Welkom in mijn kleine wereldje van Lossen & Vasten.

Heerlijk om zo weer bezig te zijn, plannen te maken en vooruit te kijken.
Een paar weken geleden heb ik de stap genomen om garen te gaan verkopen. Heel erg spannend voor mij. Gaat het me lukken? Blijf ik niet met al te grote voorraden zitten? 
Ik weet het niet, maar ik wil dit al zo lang! Het is zo leuk om jullie te kunnen voorzien van zowel het patroon als het garen dat ik ervoor gebruikte, ik moet het gewoon proberen.
Inmiddels heb ik al heel wat uren en dagen achter mijn laptop gezeten om de garens die ik het meest gebruik voor jullie beschikbaar te maken. Ik kan hier zo van genieten! Lekker bezig zijn, heerlijk tijdverdrijf…
De stap is groot en ik wil zo ontzettend graag dat het lukt! Ik wil alleen ook niet té grote risico’s lopen. Om mezelf te beschermen heb ik me voorgenomen om het een jaar lang de kans te geven. Loopt het niet, dan zal ik dat accepteren en doorgaan op een andere manier. Als ik het niet probeer dan krijg ik sowieso spijt!
Er staan inmiddels zeven verschillende garens in mijn (online) winkeltje. De Colour Crafter, de Chunky Monkey, de Catona, de Catona Chroma, de Softfun, de Stonewashed XL en de Panda. Dit zijn allemaal garens van Scheepjes en dit is ook het enige merk dat ik ga verkopen. Er zijn nog een aantal garens die ik er graag bij wil hebben en daar ga ik volgende week verder mee aan de slag. Onder hetzelfde kopje “Garen” vind je ook een aantal haakpakketten. Alle haakpakketten van de dekens in “Dekens enzo” staan erbij en daarnaast ook een aantal pakketten van de dekens die ik los als patroon verkoop. Ook hier zal steeds meer bij komen te staan. De garens en haakpakketten in mijn winkeltje vind je via deze link.
Wat ook nieuw is is dat je bij verzendopties nu kunt kiezen tussen het te laten bezorgen of af te komen halen. Dat laatste kost niets. Hiervoor moet je dan wel even een afspraak maken. Ik ben veel, maar niet altijd thuis. Kom je het halen, dan mag je ook nog een kopje koffie blijven drinken. Gezellig toch??

Een aantal patronen heb ik inmiddels af laten drukken tot een klein boekje. Ook dit wil ik proberen steeds meer te gaan doen. Langzaam maar zeker, alles op zijn tijd. Op dit moment doe ik het gratis bij de aankoop van het pakket, maar dat geldt nu dus alleen nog bij deze twee patronen. Ik hoop er steeds meer te kunnen laten afdrukken. Of ze ook los in de verkoop gaan, daar moet ik nog even over denken.

Verder wil ik de nieuwsbrief weer nieuw leven in gaan blazen. Dit was zo ontzettend leuk om te doen. Onze middelste zoon deed dit voor het grootste deel voor mij. Hij heeft inmiddels een kleine meid om voor te zorgen en naast zijn drukke baan lukt het op het moment niet om de nieuwsbrief er ook nog weer bij op te pakken. Hij gaat me binnenkort vertellen hoe hij het allemaal aanpakte en dan ga ik hier zelf lekker mee aan de slag. 
Mijn plan is om er een paar vaste rubrieken in te plaatsen. Is er iets wat je leuk vindt om maandelijks terug te zien? Het zou heel leuk zijn om het een nieuwsbrief voor ons allemaal te laten zijn. Gezellig voor bij de koffie, iets waar je naar uitkijkt, lekkere ontspanning…. Ik hoor het graag van je en ik houd jullie hiervan op de hoogte!

Tenslotte nog even een herinnering aan de actie die deze maand loopt. Koop je bij mij voor €75,- aan garen dan krijg je het boek “Dekens enzo” er helemaal voor niets bij. Je hoeft het niet te bestellen, het gaat vanzelf met je pakket mee.
Heb je dit boek al, maar wil je wel graag met de actie meedoen? Dan mag je bij de opmerkingen van je bestelling aangeven welke van mijn andere drie boeken je graag zou ontvangen.

Zoals jullie lezen ben ik lekker bezig. Ik geniet ervan om weer terug op mijn plekkie te zijn. Mijn wereldje van Lossen & Vasten. Het wereldje waar ik jullie tegenkom en mezelf mag zijn. Het wereldje waar creativiteit, ontspanning en gezelligheid centraal staan. 

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten