De Cal, we komen steeds dichterbij!

13 september 2016

Gisteren beloofde ik het al en vandaag is het dan eindelijk zover! Vandaag krijgen jullie de kleurnummers en de aantallen van de benodigde bollen garen voor de Cal te horen.
Ook ga ik het patroontje voor een proeflapje plaatsen. Eindelijk kunnen jullie iets gaan doen. Het is maar een lapje van 10 bij 10 centimeter, maar het is tenminste iets!

Terwijl ik druk bezig was met het haken van het proeflapje, kreeg ik al een aantal berichtjes. Waar blijft de blog nou? Hij zou toch komen vandaag?
Je zou het ongeduldig kunnen noemen, maar ik kan er wel van genieten. Een goed teken, we hebben er weer zin in met z’n allen!
Vanochtend had ik nog geen tijd, vanochtend heb ik zelf voor het eerst de pakketten kunnen bewonderen. Wat zijn ze mooi en wat ben ik trots!
De sticker die onze jongste zoon ontworpen heeft komt ook zo mooi uit op die grote doos! In het klein op een scherm vond ik hem al mooi, maar nu vind ik hem geweldig!!

Jullie willen nu natuurlijk eindelijk wel eens weten wat er ín die dozen zit. Hoeveel bollen van iedere kleur? Welke kleurnummers?
Oké, hier zijn ze dan.

Zonsondergang: 6x 2017, 2x 1123, 2x 2018, 2x 1240, 1x 1711, 2x 841 Velvet

Sterrenhemel: 6x 2019, 2x 1011, 2x 1708, 2x 1820, 1x 1001, 2x 842 Velvet

Maanlicht: 6x 2010, 2x 1081, 2x 1054, 2x 1710, 1x 1114, 2x 851 Velvet

Dit zijn de kleuren van de pakketten zoals ik ze heb samengesteld van de Colour Crafter van Scheepjes. Je bent helemaal vrij in het kiezen van je eigen kleuren en je eigen garen. Daar heb ik geen enkel probleem mee. Wel zou ik jullie willen vragen om zelf  uit te gaan rekenen hoeveel je nodig hebt wanneer je een ander garen gebruikt. Ik krijg hier altijd ontzettend veel mail over, maar echt, ik heb er geen tijd voor om dit allemaal voor jullie uit te gaan zoeken. Net als jullie moet ook ik hier mijn rekenmachine voor pakken en aan het rekenen slaan.
Het stellen van vragen in de Facebook-groep mag natuurlijk altijd!

Vandaag haakte ik het proeflapje. Weer leuk, zo’n eerste patroontje voor deze nieuwe Cal. Het maakt niet uit welke kleur je hiervoor kiest uit je pakket. Van iedere kleur zit er wel zoveel in dat er nog een proeflapje van af kan. Ook kun je je proeflapje natuurlijk gewoon weer uithalen nadat je weet welke haaknaald je gaat gebruiken.
Je kunt het patroontje hier vinden.

Weer een stapje dichterbij, nog eventjes en we mogen weer.
Op dit moment wordt er hier achter de schermen nog hard gewerkt. Onze oudste zoon is bezig de website “Cal #2-klaar” te maken, de middelste zoon is druk aan het werk met het in elkaar zetten van de de filmpjes en de jongste zoon is bezig de patronen na te kijken en een mooi uiterlijk te geven.
Verder is mijn vriendin nog aan het haken om de patronen na te kijken en mijn Belgische vriendin heeft het superdruk met het vertalen van de patronen.
En ik? Ik zit heerlijk achterover in mijn luie stoel en wacht tot er weer iemand klaar is met zijn of haar taak. Haha, nee, was het maar waar zou ik bijna zeggen.
Ik ben ontzettend dankbaar dat ik zoveel hulp krijg en dat ze het ook nog eens graag voor me doen, maar er blijft nog een hoop werk over en daar houd ik me mee bezig. Ook moet ik me nu alweer bezig houden met het (haak)leven na de Cal. Het staat niet stil. Gelukkig niet!
Lieve mensen, heel veel plezier bij het kiezen van je kleuren en het haken van je proeflapje. Fijn dat jullie zo enthousiast zijn.
Nog 15 nachtjes slapen!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.