Bijna alle bestelde pakketten zijn inmiddels onderweg. Mijn ateliertje is een stuk leger en daarmee ook een stuk lichter geworden in de afgelopen week.

Dozen in elkaar zetten, bolletjes garen inpakken, cadeautje erbij, dozen dichtplakken, etiketten printen en op de dozen plakken, een label van Lossen & Vasten erbij op en stapelen maar. 
Dit was zo ongeveer de invulling van mijn vrije uren de laatste tijd. Heerlijk, bij iedere doos werd de stapel weer een stukje hoger en mijn ateliertje weer een stukje voller. Op een gegeven moment had ik amper meer de ruimte om in te kunnen pakken. Ook de ruimte voor het raam stond vol, dus het werd ook alsmaar donkerder en donkerder. Gelukkig heb ik heerlijk grote lampen aan het plafond. 
Deze week was het eindelijk zover dat ik kon gaan beginnen met opsturen. Alles loopt perfect op schema!! Het was even passen en meten in mijn autootje, mijn Tientje zoals ik haar noem (het is een Hyundai I10), maar ook nu weer bleek ze een goede vriendin. Ik kreeg maar liefst 20 dozen tegelijk in de auto. Heerlijk!! Dat viel weer reuze mee. Ik had gerekend op ongeveer 10 dozen per rit, dus dit scheelde me de helft van het aantal keren op en neer rijden als waar ik op gerekend had. 

Ik had al een afspraak gemaakt bij het PostNL punt over het aantal keren dat ik er met hoeveel dozen zou komen. Alles was echt supergoed geregeld. Ik belde aan, de deur werd voor me open gedaan en ik kon alle dozen die ik bij me had netjes opstapelen in een container die al voor me klaar stond. Ideaal werken op deze manier. Weer een reden om nog meer van Didam te gaan houden!! Ook voor dit soort dingen kan ik gewoon prima binnen ons eigen dorp terecht.

Ik had er lol in, des te meer omdat ik heerlijke reacties kreeg op de mail die jullie van PostNL ontvingen op het moment dat de sticker op jouw bestelling was gescand. Daarnaast had ik ook het allerbeste weer waar je maar op kunt hopen tijdens zo’n klus. Ik moet er toch niet aan denken dat de dozen helemaal nat geregend zouden worden!!

Vanochtend plaatste ik nog een laatste berichtje op Facebook over de pakketten die je bij me kon bestellen. Binnen het uur was ik door alle pakketten heen. Alles is weg. Voor het allerlaatste pakket moest ik nog wat garen bestellen. Ik had net iets te enthousiast verkocht en kwam 3 bolletjes garen tekort. Geen enkel probleem. Ook deze dame gaat haar garen nog voor de beloofde datum, 12 april, ontvangen.
Ik rijd straks nog één keer langs het PostNL punt en dan kan ik weer rustig ademhalen en me in mijn vrije uren voorbereiden op komende woensdag, als het eerste deel van het patroon online gaat.

In mijn blog, die ik “Geluksmomentjes” noemde, van 12 januari van dit jaar, beloofde ik al dat ik in de eerste week van april bekend zou maken welk garen ik gebruikte, welke kleuren en hoeveel bollen van iedere kleur.
Hierbij dus…
In iedere doos die ik verstuurde zaten 17 bollen Scheepjes Colour Crafter en 3 bolletjes Scheepjes Panda.

In het pakket voor de groene deken gingen eerst 6 bollen Colour Crafter in kleurnummer 1820 en 3 bollen in kleurnummer 1005.
In het pakket voor de roze deken gingen eerst 6 bollen Colour Crafter in kleurnummer 1240 en 3 bollen in kleurnummer 1005.

Daarna gingen er in het pakket voor de groene deken 3 bollen Colour Crafter in kleurnummer 2010 en 3 bollen in kleurnummer 1054. In het pakket voor de roze deken gingen hierna 3 bollen Colour Crafter in kleurnummer 2010 en 3 bollen in kleurnummer 1099.

Bij het pakket voor de groene deken kwamen er nog 2 bollen Colour Crafter in kleurnummer 1725 bij en 3 bolletjes Panda in kleurnummer 581. De laatste bolletjes garen voor het pakket van de roze deken waren 2 bolletjes van de Colour Crafter in kleurnummer 1080 en 3 bolletjes Panda in kleurnummer 581.
Hiermee waren de pakketten qua garen helemaal compleet. De gratis patronenmap die ik erbij deed verstopte ik onder de bollen garen en bovenop kwam tenslotte nog een klein extra cadeautje. 

Dat ziet er toch supergezellig uit allemaal? Ik zal het nog even duidelijk op een rijtje zetten voor je.

Het groene pakket bestaat uit :
6 x Colour Crafter 1820
3 x Colour Crafter 1005
3 x Colour Crafter 1054
3 x Colour Crafter 2010
2 x Colour Crafter 1725
3 x Panda 581

Het roze pakket bestaat uit :
6 x Colour Crafter 1240
3 x Colour Crafter 1005
3 x Colour Crafter 1099
3 x Colour Crafter 2010
2 x Colour Crafter 1080
3 x Panda 581

Wil je dus met andere kleuren gaan werken dan kun je het aantal bollen dat je moet aanschaffen per kleur afleiden uit dit rijtje. Wil je werken met ander garen dan zul je zelf even aan de slag moeten gaan om uit te rekenen hoeveel bollen garen je dan nodig hebt en ook hoeveel per kleur. Dat zou voor mij een te grote klus worden om dit voor heel veel verschillende mensen te gaan doen.
De verkoop van garen stopt hierbij voor mij. Ik heb er heel erg van genoten om dit te doen en ga nu even genieten van de tijd die ik weer heb om me op de komende weken voor te bereiden.
De map waarin je alle delen van het patroon mooi bij elkaar kunt bewaren kun je nog wel bestellen. Je vindt hem achter deze link.

Hopelijk heb ik jullie hier blij mee gemaakt. Ik wens je vast heel veel plezier bij het inslaan van garen van jouw keuze en kleur. Ik zie nu al uit naar het zien van al die dekens in de kleuren die ik bedacht én in de kleuren en het garen dat jullie zelf hebben uitgekozen. 

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.