Drie hele verschillende tassen, toch maar één ontwerp. Ik maakte deze tas in 3 kleuren en verschillende groottes, met hengsels in verschillende lengtes. Allemaal kregen ze de naam Cynthia, een mooie naam voor een evenzo mooie tas!

Een stoere tas wilde ik. Een tas die ik overal mee naartoe kon nemen en die ik voor heel veel verschillende doeleinden kon gebruiken.
Die tas vond ik in Cynthia.
Ik begin met een ontwerp altijd te denken in vormen. Welke vorm wilde ik voor deze tas? Ik dacht hier een tijdje over na. Mijn gedachten gaan dan alle kanten op. Het is niet alleen de vorm die dan door mijn hoofd gaat, ook de steek en het garen beginnen meteen een rol te spelen.

Ik besloot dat het een cirkel zou worden dit keer. Een vorm zonder begin en zonder eind. Ideaal voor een tas, je kunt heerlijk blijven proppen.
Voor het garen wilde ik iets stoers, iets robuusts, iets dat tegen een stootje kan. Toch moest het wel een garen zijn waar ik graag mee haak. Ontspanning speelt een grote rol in hoe ik werk, zo niet de grootste. Ik koos voor de Cahlista. Heerlijk, een katoenen tas. Dit garen voldoet aan al de eisen die ik aan dit project stelde en is ook nog eens verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren.
Rond en Cahlista, ik was al een heel eind!
Nu nog de steek. Ik wilde een dichte tas. Dit past bij het stoere dat ik voor deze tas wilde. Toch wilde ik wel iets anders dan “gewoon” vasten. Ik kies er snel voor om vasten te haken als ik een dicht project wil. Dat wilde ik nu eens niet. Halve stokjes werden het, maar dan anders. Ik haakte de halve stokjes niet in de steken bovenop, maar steeds tussen de halve stokjes van de vorige toer.
Heerlijk regelmatig, heerlijk ontspannend en door de dikte van het garen heerlijk snel.

Het garen werd besteld en ik begon te haken.
Langzaam maar zeker kreeg de tas, die ik in mijn hoofd had, vorm. Ze werd mooi, ze werd precies wat ik wilde.

Ik besloot dat het laatste dat ik wilde, geschikt voor heel veel verschillende doeleinden, bereikt zou worden door deze tas in 3 verschillende maten te haken.

O, wat was ik tevreden over al deze keuzes en wat had ik een plezier aan het haken van deze tassen.
De één na de ander rolde uit mijn handen en na iedere tas was ik weer net zo tevreden als bij de vorige versie van dezelfde tas. Drie tassen op een rij, prachtig!!

2018-09-26 11.10.05

Natuurlijk moest voor dit project ook nog een naam bedacht worden. Hierover heb ik niet lang na hoeven te denken.
Cirkels…. Ci… Cy… Cynthia! Prachtig toch? Het plaatje compleet!
Drie tassen op een rij. Allemaal hetzelfde, maar toch anders. Drie keer Cynthia in andere kleuren en andere maten.

De kleinste tas is een prachtige handtas geworden. Een tas voor de wat kleinere spulletjes om mee te nemen. Er past nog steeds genoeg in. Je agenda, je portemonnee, je sleutels, mobiel, in die zin nog steeds ruimte zat!

De middelste maat is ideaal als je iets meer spullen mee te nemen hebt. Ik dacht zelf meteen aan het haakcafé of iets dergelijks. Er passen genoeg bollen garen in en de spulletjes die je nodig hebt om aan je projecten te werken, je portemonnee en sleutels, kunnen er ook nog makkelijk bij. Deze maat is ook erg geschikt voor je zoon of dochter. Ideaal om te gebruiken voor de gymlessen, zwemles, voetbal of ballet. Leuk ook om dit voor je kind te maken.

Tenslotte de grootste. Ze is geschikt voor de sport, logeerpartijtjes en dat soort dingen. Genoeg ruimte, je kunt er heel erg veel in mee nemen.

Drie keer Cynthia, héél veel haakplezier. Keuze genoeg binnen 1 patroon.

2018-09-26 12.06.05

Ik hoop dat ik je met deze blog genoeg haak-inspiratie heb gegeven. Zelf vond en vind ik het echt een geweldig project. Zowel om te haken als om te gebruiken.

Wil je deze tas ook graag haken? Je kunt het patroon ervan vinden in mijn winkeltje. Via deze link kun je het bestellen.
Ik hoop dat, als je begint te haken aan deze tas, je er evenveel plezier van zult hebben als ik!

Geniet van je hobby, geniet van het haken.