Een deken wilde ik, River Washed wilde ik, veel kleuren wilde ik en eenvoudig wilde ik. Zo ontstond Corine, een deken naar mijn hart!

Vanaf het moment dat Scheepjes kwam met het garen “River Washed” wist ik dat ik hier ooit iets heel moois mee zou gaan haken. De Stonewashed is een garen dat ik al heel goed ken en de River Washed is vrijwel gelijk aan dit garen. Geweldig!! Ik was blij.

De kleurtjes die op dat moment in de collectie zaten had ik in huis. Van iedere kleur haakte ik een rondje. Ik kreeg er meteen al plezier in, van het haken van al die rondjes werd ik al zó blij. Dat zou nog wat gaan worden!
Na wat geschuif heen en weer, kleuren erbij en kleuren eraf kwam ik tot mijn keuze. Deze kleuren gingen het worden. Uit deze 7 kleuren zou mijn deken ontstaan.

Ik begon te haken en te genieten. Een heerlijke steek, geweldig garen en de mooiste kleuren, wat wil je nog meer?
Juist! Een kop koffie, een fijne serie op tv en ontspannen maar. Dat kan allemaal tijdens het haken van deze deken. Wat een genot was het zo om te haken.
Steeds een stukje verder, steeds een stukje mooier, steeds een stukje blijer. Zo ging het tot het eind aan toe.
Toen moest er nog een naam worden bedacht. Dat was niet zo moeilijk dit keer.
Ik heb een buurvrouw, ze woont een paar huizen verderop. Eigenlijk kenden we elkaar de eerste 12 jaar dat wij hier woonden niet eens. Dankzij Lossen & Vasten mocht ik haar ontmoeten en sindsdien drinken we regelmatig een kop koffie samen, kletsen we heel wat af en helpt ze me ook daar waar ze kan met het werk dat ik doe voor Lossen & Vasten. We voelen elkaar aan en vinden elkaar aardig.
Een buurvrouw waar ik blij van word. Ze draagt de naam Corine. Een deken waar ik ook zo blij van word draagt nu dezelfde naam. Het klopt gewoon!

De dag van de fotografie brak aan. Op 4 september, we hadden vakantie, gingen mijn man en ik met de auto richting Giethoorn. Met de fietsen achterop gingen we een leuke dag tegemoet. Ik was er nog nooit geweest, maar was erg nieuwsgierig naar “het Venetië van het Noorden”.
Mijn man zei thuis tegen me: “Neem je deken maar mee. Mochten we dan een leuk plekje zien om haar te fotograferen dan kunnen we er later altijd nog weer even met de auto naartoe rijden”.
Zo gezegd, zo gedaan. We hadden een fantastische fietsdag en vonden inderdaad dat mooie plekje om naar terug te rijden. Heerlijk, zo’n man die meedenkt! Ik heb het maar getroffen!!

Samen liepen we nog een keer langs de kanaaltjes en de bootjes en genoten van het mooie weer. Kijk toch eens wat een prachtig gebied het is! Wat is de natuur toch mooi!

We maakten een paar mooie foto’s en zo kan ik jullie het prachtige resultaat van deze deken laten zien. Kijk en geniet!!

Corine, een deken gehaakt van een mix van katoen en acryl, maar wat voelt ze 100% natuurlijk. Ook de kleuren, prachtig en zo passend bij dat groene gras, dat donkere water en die gekleurde bloemen. Een natuurlijke deken, natuurlijk Corine, een deken waar ik blij van word!

Nu de foto’s zijn gemaakt en het patroon is geschreven, kan ik haar met jullie delen. Dit is altijd weer een leuk moment! Zelf kan ik haar gaan gebruiken en zal dat ook zeker gaan doen. De dagen worden weer korter, de temperaturen gaan omlaag. Het wordt sloffen-weer, stamppot-weer, kaarsjes aansteek-weer, lekker onder een dekentje liggen-weer. Heerlijk, deze periode van het jaar!

Wil je Corine ook gaan haken? Het patroon van deze deken kun je vinden in mijn webshop. Via deze link kun je het bestellen.
Ik wens je vast heel veel haakplezier toe en ik hoop dat de deken op jou hetzelfde effect zal hebben als op mij!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.