Hoe ik ook heb genoten van de afgelopen zomer, hoe heerlijk ik het ook vond om te fietsen zonder jas, te wandelen in het bos, te haken in de zon, op vakantie te gaan met Wilke en samen te barbecueën in de tuin; de herfst kwam als een welkome vriend mijn leven weer binnen wandelen.

Ieder jaar weer, op het moment dat 31 augustus overgaat in 1 september, als de blaadjes langzaam maar zeker beginnen te veranderen van kleur, als de dagen korter worden en de temperatuur omlaag gaat krijg ik er zin in!
Ik krijg zin in lange avonden met de gordijnen dicht, ik krijg zin om de kaarsjes weer aan te steken, ik krijg zin in kleren, echte kleren, om mijn lijf en ik krijg zin in haken met dikker garen!

Aan het einde van de vorige winter kocht ik in de uitverkoop nog een hele mooie winterjas. Ik rekende de jas af. Daarna werd hij netjes voor me in een papieren tas gestopt en zo ging hij ook mijn zolderkast in. Toen ik het idee kreeg om een muts en een sjaal te gaan haken voor de komende winter dacht ik ineens aan deze jas. Ik ga een mooie set maken om deze jas compleet te maken. Geweldig, alles nieuw voor de winter die gaat komen!

DSC_0204

Vanaf het moment dat ik wist dat ik een muts en een sjaal zou gaan maken wist ik ook welk garen ik hiervoor zou gaan gebruiken. Mijn keus was gevallen op de Colour Crafter en Chunky Monkey van Scheepjes. Dit zijn beide acryl garens en ze zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren, ook dezelfde kleurnummers. Het enige verschil is de dikte. Ideaal als je een set wilt maken van een lekkere, dikke muts en een warme, maar soepele sjaal.
De kleuren waren min of meer al gekozen. Het moest immers passen bij mijn jas? Nadat mijn definitieve keuze was gemaakt bestelde ik het garen. Een heerlijke mand vol!

DSC_0261

Ik pakte mijn haaknaalden, mijn notitieboekje en een grote kop koffie en ging aan de slag. Nadat er een paar proeflapjes waren gehaakt was het idee voor dit project geboren. Daar ging ik!
O, wat kan ik toch genieten van het haken met de Colour Crafter! Het is zo lekker zacht! Toer na toer, blok na blok werd mijn sjaal steeds een beetje langer en mooier. Ondertussen verzon ik een naam voor deze mooie dame.
Het idee voor de naam Beau kwam in eerste instantie door de kleur van deze sjaal, Bordeaux Rood. Daarnaast vond ik haar ontzettend mooi, ik vond haar een ware Beauty! Even schudden met het hoofd en daar was het, Beau! Een perfecte naam voor mijn sjaal!!

Nadat Beau geboren was moest er nog een muts worden ontworpen en gehaakt. Deze muts moest wel dezelfde stijl krijgen, het werd tenslotte een set die je samen moet dragen.
Het piepte weer even en kraakte nog even na, maar daar was dan ook het idee voor de muts! De muts haakte ik van de Chunky Monkey. Dit garen is net zo lekker zacht en net zo lekker soepel als de Colour Crafter, alleen is het een stuk dikker. Hierdoor krijg je een heerlijke, warme, dikke muts. O, wat was ik blij toen ook dit exemplaar klaar was. Het is een heuse set geworden. Door de kleur, door de gebruikte steken en door het mooie randje dat het helemaal af maakt! Yes, project geslaagd, ik ben blij!!
Wel moest er ook voor deze muts nog een naam bedacht worden. Deze was zo gevonden. Als je de sjaal Beau hebt genoemd dan rolt voor de muts de naam Belle toch zo van je tong?
Beau en Belle, een prachtig stel!

Afgelopen maandagavond gingen Wilke en ik op pad. Het werd al een heel klein beetje donker, maar de zon piepte af en toe toch nog even door de bomen en de huizen door. Perfect weer om mijn set te fotograferen. Het moest er natuurlijk wel een beetje winters uitzien, ook al was dat het nog niet.

DSC_0127

We waren naar Rolde gereden, een dorpje heel dichtbij. Rond de kerk zijn mooie plekjes om de fotografie voor mijn haakseltjes te kunnen doen. Wilke deed zijn best om mooie foto’s te maken en ik deed mijn best om er een beetje leuk op te staan. Mijn projecten deden de rest, zij hoefden hun best niet meer te doen, ze zijn  gewoon mooi!
Ik zou zeggen kijk en geniet!!

Wat hadden we een plezier! Het was niet alleen leuk om deze set te fotograferen. Hier kunnen we ontzettend van genieten, maar wandelen in de avondlucht, in een mooie omgeving maakt het allemaal nóg een stuk leuker.
Op een paar plekken zie je al duidelijk dat de herfst begonnen is. Kastanjes en beukennootjes zitten al in de bomen, de blaadjes zijn aan het verkleuren, de natuur begint te veranderen.
En er liggen blaadjes, heel veel blaadjes op de grond!

Heerlijk!!

Op de terugweg naar de auto kwamen we bij een huis nog een paar prachtige zonnebloemen tegen. Ze schreeuwden haast tegen me dat ze nog even met me op de foto wilden. Okee dan, voor deze keer!

Het zit erop! Beau is gehaakt en Belle maakt haar compleet. Ook de fotografie is weer gelukt en de blog is bijna klaar. Ik mag mijn nieuwe winterset op het wijde web plaatsen. Ik mag mijn nieuwe aanwinsten eindelijk met jullie delen!

Wil je Beau en Belle ook gaan maken? Je kunt de patronen vinden in mijn winkeltje. Het patroon van Beau staat achter deze link en dat van Belle achter deze link. Als je binnen het patroon een beetje naar beneden scrolt dan zie je dat ze als set net iets goedkoper zijn dan allebei apart. Ik hoop dat ik je blij heb gemaakt met dit ontwerp. Ik hoop dat je zin krijgt om ze te gaan haken. Als je nu vast begint heb je er nog de hele herfst en winter draagplezier van!!!

O ja, nog even dit… Komende vrijdag komt er weer een nieuwe nieuwsbrief uit. Als je de set van Beau en Belle gaat maken dan ben je vast heel blij met het gratis patroontje dat je hierin aan zult treffen. Ben je nog geen lid? Je kunt je hier aanmelden.

Ik wens jullie nog een hele fijne dag toe en heel veel haakplezier!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.