Babyvoetjes

19 maart 2015

Er is een jongetje geboren in de familie! De zoon van mijn zus, mijn neefje, heeft een zoon erbij! Ik heb dus weer een achterneefje.
Bij zo’n bericht komt er altijd een blij, dankbaar gevoel over me. Alles is weer goed gegaan, een gezonde jongen is geboren, alles zit erop en eraan! Oogjes,neusje, mondje, handjes, vingertjes, voetjes en teentjes, zelfs piepkleine nageltjes. Een wonder is het!!
En dan denk je terug…mijn eigen volwassen, grote zonen zijn ooit ook baby geweest. Ook zij waren ooit zo klein. Wat vond ik het altijd mooi, wat was ik trots en wat kon ik kijken. Kijken naar al dat mooie, dat complete, volmaakt was het! Alles even perfect, maar die voetjes, dát was toch wel heel geweldig. Nog nooit op gelopen, nog geen spikkeltje eelt te bekennen, jammer om te verstoppen! Maar als het dan tóch moet…

Toen onze oudste zoon werd geboren, kregen we van mijn zwager en schoonzus een paar echte, heuse Nikes! Ik vond ze zó leuk, ik kon haast niet wachten tot hij ze ook daadwerkelijk kon dragen. Dat heeft nog best eventjes geduurd. Pas toen hij 9 maanden was, kon ik hij ze aan. En hij heeft ze ook heel wat gedragen. Erop gelopen heeft hij nooit, daarvoor was hij nog te klein, maar aan de neuzen te zien heeft hij er wel heel wat mee rondgekropen. Leuk, van die stoere schoenen om die lieve, kleine voetjes.

2015-03-19 09.20.01

Toen ik afgelopen maandag te horen kreeg dat mijn achterneefje geboren was, wist ik, dat ik ook voor hem van die mooie, lieve, stoere schoentjes wilde maken. Ik wist ook meteen welke ik zou gaan maken, omdat ik dit patroontje al eens eerder had gebruikt. Degene aan wie ik ze toen heb gegeven was er zo blij mee…dit kleine mannetje gaat ze ook krijgen!
Gisteren heb ik het garen gekocht en ik ben er ’s avonds meteen al mee aan de slag gegaan!

2015-03-19 06.50.47

Net als de vorige keer was het zo leuk om er mee bezig te zijn! Terwijl ik aan het haken was, dacht ik steeds aan die kleine voetjes, die straks in dit schoentje zouden gaan. Ik werd er superblij van. En wéér kon ik me niet voorstellen dat babyvoetjes echt zo klein zijn. Toch is het zo, dat weet ik. Je kunt twee van die voetjes tegelijk in je hand vasthouden. Onvoorstelbaar mooi…

2015-03-19 09.00.32

En al hakend en denkend werd het schoentje groter. Eerst het zooltje, daarna de zijkanten, de hiel, het flapje er bovenop. Geweldig leuk, geweldig lief. Echte vetertjes, een extra paar voor de zekerheid.

En toen werden ze stoer, toen werden het ineens echte All Stars. Zoo, leuk!!

2015-03-19 09.17.50

Nadat ik deze erop had gemaakt, waren ze klaar. Wat zijn ze goed gelukt! Wat ben ik er weer blij mee en wat hoop ik dat degene die ze gaat krijgen, in ieder geval zijn ouders, er net zo blij mee zijn. Ik heb er veel plezier van gehad, hopelijk hebben zij dat ook!

Als ik zo naar deze lieve schoentjes kijk en denk aan de voetjes die hier in zullen komen, kan ik me niet voorstellen dat diezelfde voetjes ook eens zullen passen in deze schoenen!!

IMG-20150319-WA0002

Wil je deze All Stars ook gaan maken? Het patroon kun je hier vinden. Geniet van het haken, geniet van je hobby.
Ik hoop je snel weer terug te zien hier, in mijn wereldje van lossen en vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.