Met deze drie dames onder de overkapping was het plaatje compleet. Ze gaven me het huiselijk gevoel in de tuin waar ik naar op zoek was.
Missie geslaagd zou ik zeggen!

Al een poosje waren we van plan om in de achtertuin, tussen de schuurtjes van de buren en ons, een overkapping te plaatsen. Heerlijk om een plekje te hebben waar je altijd zitten kunt, zelfs als het regent buiten. Een plekje ook om gezellig in te richten en het gewoon te kunnen laten staan, niet alles steeds naar binnen te hoeven zetten ’s avonds. Verder leek het ons geweldig om een plek te hebben waar je even kleine klusjes kunt doen zonder nat te worden als dat het buiten wel is.
We wilden het wel, maar hadden het nog niet zover, tot afgelopen voorjaar. Ineens was de knop om, het moest er maar eens van komen.

We zochten een bedrijf dat dit, als het kon een beetje snel, voor ons wilde doen. Nadat we onze keuze hadden gemaakt duurde het niet lang meer of er liepen 2 stoere mannen de hele dag met grote balken en platen door ons huis. Het ging nu toch echt gebeuren.
Wat vond ik het spannend en wat was het heerlijk om stukje bij beetje een gedeelte van onze tuin overdekt te zien worden. Aan het einde van de dag was het klaar en daarna was het verder aan ons. We konden beginnen met het inrichten!
Stukje bij beetje werd het mooier. Stukje bij beetje werd het gezelliger. Wat genoot ik ervan om hier lekker te gaan zitten met mijn haakwerkje en een kop koffie. Heerlijk!

DSC_0018

Toch moest het nog “eigen” gemaakt worden. Dit deden we door het toevoegen van een aantal accessoires. Wilke maakte van een boomstam uit het bos een prachtige lamp en we kochten een gezellig bankje. Bij de kringloopwinkel vonden we een mooi kleed voor op de vloer en nog wat andere kleine spulletjes en we leefden ons heerlijk uit bij de Action. Tenslotte nog wat planten erbij en het was (bijna) helemaal naar mijn zin.

O, wat was ik blij met dit alles, ik voelde me net een klein, verwend meisje. Echt genieten dit!
Toch miste ik nog steeds iets, iets van mezelf, iets dat uit mijn eigen handen was gekropen. Natuurlijk! Ik miste haakwerk. Ik wilde voor dit plekje een mooie deken, zelfgehaakte kussens en… ik weet niet hoe ik op het idee kwam, maar ineens ontstond het plan voor een wandkleed.
Het garen was zo gekozen. Dit project wilde ik haken van de Softfun van Scheepjes. Om het geheel een beetje stoerder te maken voegde ik er de Sweetheart Soft aan toe. De kleuren stemde ik af op het schilderij dat we op de muur hadden gehangen.

DSC_0141

Achteraf zijn deze kleuren de beste keuze geweest die ik maakte voor dit project. In de zomer maakte deze combinatie het project lekker strand-achtig en nu, in de herfst, is het project gecombineerd met dennenappels en herfstbladeren juist heel herfstig. Geweldig toch?

Ik ging aan de slag met potlood en papier en liet mijn hersenen kraken. Langzaam maar zeker kreeg ik voor ogen wat ik wilde en ging aan de slag. Ik kondigde aan dat ik was begonnen aan een “groot project” en maakte hiermee een hoop mensen nieuwsgierig.
De deken was als eerste aan de beurt. Op haar zou ik verder bouwen voor de kussens en het wandkleed. Steek na steek en toer na toer zag ik mijn deken worden wat ik wilde dat ze werd. Ze werd uiteindelijk mijn prachtige, zachte, warme Ariël. En ik was tevreden…

Op naar het volgende project. Ik wilde 2 kussens haken, 2 dezelfde kussens. Het idee hiervoor was grotendeels al ontstaan tijdens het haken van Ariël. Ik ging dus meteen weer aan de slag. Over het garen en de kleuren hoefde ik niet meer na te denken, deze zijn hetzelfde als die van de deken. Wat genoot ik ook weer van dit project en wat was het in de hitte van de afgelopen zomer heerlijk om even te werken aan een wat kleiner project. Geen grote lap over je benen, gewoon lekker het werk in je schoot houden.
Ook de kussens lukten goed. Wat in mijn hoofd was ontstaan kwam uit mijn handen tevoorschijn. Heerlijk! Natuurlijk moest ik af en toe wel even iets aanpassen, iets uithalen en opnieuw haken, maar dat heet ontwerpen, dat is waar ik juist zo van geniet!
Tijdens onze vakantie was dit project klaar. O, wat vullen deze kussens de deken goed aan! Het kussen maakt de deken mooier en de deken maakt de kussens mooier. Precies waar je van tevoren op hoopt! Ik gaf dit kussen de prachtige naam Ariane.

Als laatste wachtte het wandkleed nog op mijn handen om haar te maken. Ook hierover had ik al heel wat uurtjes na kunnen denken. Ik bedacht dat ik hetzelfde principe wilde als de deken en het kussen, maar dat er toch ook iets anders bij moest komen. In ieder geval wilde ik iets met sliertjes en gaatjes in mijn werk. Ik ging aan de slag en genoot weer met volle teugen. Hoe fantastisch is het als een project zo goed lukt? Als het zo ontzettend naar je zin is? Het maakt het allemaal nóg veel mooier als je zo duidelijk een doel hebt voor deze projecten. Ik haakte en droomde van mijn mooie plekje in de tuin. Het was al genieten, hoe zal het straks zijn met mijn eigen gehaakte spulletjes om me heen?
Na vele uren en dagen was ook dit project af. Ook dit project maakte me ontzettend blij. Het was de laatste in de rij van drie en ze maakte mijn collectie “Onder de Overkapping” compleet. Ik gaf deze mooie dame de naam Alette.

Mijn project is klaar. Eindelijk kan ik ze laten zien, eindelijk mogen jullie meegenieten! Ik hoop met alles wat in me is dat ik jullie hier blij mee heb gemaakt. Zelf werd ik dit wel, hoe mooi is het om dat te kunnen delen?
Dit project ontwierp ik om bij ons te gebruiken onder de overkapping. Het is natuurlijk overbodig om te zeggen dat dit ook in de woonkamer, serre of slaapkamer geweldig mooi zal staan. Toch zeg ik het er maar even bij.

Wil je Ariël ook gaan haken? Je vindt het patroon in mijn winkeltje onder deze link. Het patroon van Ariane staat onder deze link en onder deze link staat het patroon van Alette. Wil je twee van deze dames gaan haken of zelfs alle drie? Als je bij één van de patronen even iets doorscrolt naar beneden dan zie je dat ze als set iets goedkoper zijn dan dat je ze alle drie los koopt.
Ook de knoopjes en het binnenkussen vind je bij mij in het winkeltje.

Het was werkelijk een feestje om aan deze projecten te haken. Ik heb er ontzettend van genoten. Ik hoop dat ook jij, als je eraan gaat beginnen, dit zo zult ervaren. Alvast heel veel haakplezier!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien, hier in mijn wereldje van Lossen & Vasten.