Amy, mijn mooie meisje. Ze kwam niet als vanzelf onder mijn handen vandaan, maar toen ze eenmaal klaar was, was ik alle moeite vergeten!

Het was weer eens tijd voor een deken gehaakt van allemaal vierkantjes. Ik was er helemaal klaar voor en had er ontzettend veel zin in.
Deze deken zou gehaakt worden van de Colour Crafter. Een heerlijk, zacht garen, gehaakt met het perfecte nummer haaknaald, nummer 4. De uitstraling van dit garen vind ik ook zo fantastisch. Het lijkt wel een beetje badstof-achtig. Daarnaast heeft het een pallet van zoveel kleuren, al mijn lievelingskleuren zitten erbij! Deze deken zou gehaakt worden van roze en bruintinten.

Het garen was uitgezocht en ik had ook al ook de juiste kleuren bij elkaar gevonden. Nu nog het ontwerp. Ik nestelde me met een heerlijke grote kop koffie in mijn favoriete hoekje van de bank en begon met uitproberen, uithalen, wat anders proberen en weer uithalen. Helemaal opnieuw beginnen om uiteindelijk min of meer te eindigen met het ontwerpje waar ik mee begon. Dit was perfect voor de deken die ik wilde haken. 

Ik begon te haken en stopte weer. Ik koos de volgorde van kleuren en veranderde weer. Mijn deken lag vaak op mijn schoot om weer terug naar de hoek te gaan. Ik heb heel veel tijd besteed aan deze dame. Ontzettend veel lapjes werden uitgehaald, omdat ik de kleur uiteindelijk tóch niet zo mooi vond in mijn deken. Ook werden de rijen die ik al aan elkaar gehaakt had meer dan eens weer uit elkaar gehaald. 
Ik wist dat ze mooi zou worden, maar met mooi was ik niet tevreden. Ik vond het idee voor deze deken zó mooi, ze moest perfect worden. Ik was op zoek naar de kriebels in mijn buik, de lichtjes in mijn ogen en het bonzen van mijn hart. Maar het wilde maar niet komen.

Tot ik terug ging naar wie ikzelf ten diepste ben in mijn haakwerk. Eenvoudig, rustig, een tikkeltje chic en een mooie overgang van kleuren. Ik moest voor deze deken echt weer even rustig worden voor er uit mijn handen kwam wat de bedoeling vanaf het begin al was geweest.
Ik ging zitten op de grond met ontelbaar veel lapjes om me heen. Ik legde ze neer in rijen. En nog eens en nog eens… 
Tot ik uitkwam bij wat mijn deken uiteindelijk is geworden. Steeds 5 dezelfde rijen met daar tussenin een enkele rij met effen lapjes. 

Het klopte!! Dit is waar mijn hart van tekeer gaat, mijn ogen van gaan stralen en ik dans-neigingen krijg ondanks het feit dat ik niet dansen kan (vraag maar aan mijn man, dit is écht waar!). O, wat was ik blij, wat was ik gelukkig met deze dame. 
Amy was geboren! Dit is de naam die ik voor deze deken koos. Amy, een Engelse naam, een warme naam, een ietwat chique naam en toch ook een hele eenvoudige naam. Perfect voor deze deken. Amy……

De randen langs de zijkanten, zoals ik al ze had bedacht tijdens het haken van de vele lapjes, klopten helemaal. Nu is ze de perfect mooie deken die ik voor ogen had toen ik begon te haken. Voor ogen had, maar blijkbaar had ik het niet meteen goed gezien. Amy groeide mee met mij in het haakproces. Anders, maar zeker niet minder leuk!

Een heel verhaal over een deken. Heb ik je al een beetje nieuwsgierig gemaakt naar de deken  die zoveel van mijn geduld vroeg?
Ik ging op pad met Amy in het mandje van mijn fiets. Op 2 kilometer afstand van ons huis ligt een prachtig stukje Drentsche Aa. Ik wist dat daar een omgevallen boom lag. De ideale plek voor mijn foto’s. 
Amy en ik, we hadden daar een ontzettend leuke ochtend samen. En dit is het resultaat van de fotografie. Hier is mijn Amy!

Is ze niet prachtig? Is ze niet een deken die je ook voor jezelf wilt hebben? Je kunt het patroon nu bij me bestellen. Via deze link kom je meteen op de juiste plek terecht. Werkt de link niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn online winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je vindt Amy onder het kopje “dekens”.

Amy, het was een lange weg om haar perfect onder mijn handen vandaan te krijgen. Het is gelukt! Ze is de deken geworden die ik graag wilde zien. Ze is mijn grote verrassing. Wat zal ik van haar genieten!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.