Aan alles komt een eind

15 maart 2017

Vorige week plaatste ik het patroon van de Cal-kussens. Met dit patroon sloot ik weer een periode af, de periode van de tweede Cal, door velen de Najaars-Cal genoemd.

Vanaf het moment dat Lossen & Vasten als website de lucht in ging was ik op zoek naar een manier om deze website meer bekend te maken. Er waren zo veel mensen enthousiast over wat ik deed, dat het me leuk leek om hier echt iets mee te gaan doen.

2017-03-15 13.24.54

Uiteindelijk besloot ik om te gaan proberen een Cal te organiseren. Dit zou wel een Cal moeten worden die bij me past. Het moest een deken zijn waar ik blij van zou worden. Dat betekent dat het een deken moest worden met een zekere regelmaat in kleuren en steken. Dat zou ook betekenen dat deze deken een sierlijke eenvoud moest hebben.
Dit lukte, ik kreeg het voor elkaar om een deken te ontwerpen met al deze eigenschappen. Toch was het niet zo dat iedereen al kon raden wat er de week erna zou komen. Ik was blij met mijn deken, maar twijfelde ontzettend of Nederland wel zat te wachten op een Cal als deze.
Nadat mijn gezin en vriendin me ervan hadden overtuigd dat dit echt een mooie deken was, trok ik de stoute schoenen aan en ging ervoor. In eerdere blogs kun je veel lezen over het hele proces.
De deken werd een succes en er kwam zelfs nog een kussen achteraan. Duizenden dames en heren haakten deze deken en nog steeds zijn er mensen die ermee beginnen.
Het idee van een Cal bleek perfect te zijn geweest om Lossen & Vasten wat bekender te maken. Ik genoot met volle teugen!

2016-05-21 12.55.52

Aan het eind van deze eerste Cal kwamen er een hoop vragen over een tweede Cal. Ik broedde al op en idee en heb dit uitgewerkt. Zo kwam het dat er in hetzelfde jaar, 2016, nóg een Lossen & Vasten- Cal kwam. Op 28 september ging het eerste patroon online en op 21 december plaatste ik het laatste deel van het patroon. Wéér hadden we samen een deken gehaakt en ondanks dat het een hele andere deken was, had het toch weer dezelfde eenvoud en ritme. Weer haakten vele dames en heren aan een echte Lossen & Vasten-Deken.
Ook tijdens deze Cal werd er weer om een kussen gevraagd en ook dit keer lukte het me weer een kussen te ontwerpen die deze deken compleet zou maken.

Het patroon van dit kussen-pakket heb ik vorige week geplaatst. Dit is dus nog in volle gang. Als je nog wilt aanhaken kun je het patroon in de Facebook-groep vinden bij de bestanden en hier op de website onder het kopje Cal2.

Met het plaatsen van deze kussen-patronen was er weer een periode afgesloten. Een Cal organiseren vind ik zó ontzettend leuk en ik voel me zó betrokken bij iedereen die mee-haakt! De andere kant van dit verhaal is natuurlijk ook dat het erg veel tijd in beslag neemt. Voor mij is dus het einde van deze tweede Cal erg dubbel. Aan de ene kant ga ik het weer ontzettend missen. Het plaatsen van patronen, het wachten op de reacties, de vragen en de opmerkingen, ik vind het allemaal even leuk! Dat is nu weer even voorbij. Natuurlijk blijf ik dagelijks aanwezig in de groep. Er zijn nog zoveel mensen die aanhaken en ook graag antwoorden willen op hun vragen. Ook zij vinden het leuk om dat wat ze maken te laten zien. Gelukkig ben ik niet de enige die actief blijft in de groep. Het leeft nog volop!

Toch is het allemaal niet meer zo intensief als tijdens de weken dat de Cal loopt. Dat betekent dat ik weer wat meer tijd heb voor andere dingen. Zo heb ik pas mijn winkeltje geopend en het is erg leuk om daar mee bezig te zijn. Het is leuk om nieuwe dingen te bedenken.
Hou dit in de gaten dames en heren, binnenkort komt er weer iets nieuws, ik heb er ontzettend hard aan gewerkt en ben er erg trots op!

Schermafdruk 2017-03-15 13.09.36

Verder ben ik bezig met mijn boek. Dit neemt heel veel tijd in beslag. Er moeten ontzettend veel projecten ontworpen, gehaakt, beschreven en gefotografeerd worden. Hier heb ik het echt ontzettend druk mee. Gelukkig ben ik erg enthousiast over het idee en alles wat erin komt te staan. Dit geeft energie en maakt dat het me eigenlijk nooit teveel wordt om ermee bezig te zijn. Meer kan ik hier op dit moment nog niet over zeggen, gewoonweg omdat ik zelf ook niet meer weet. Ik hou jullie op de hoogte, zoals ik altijd doe!

Dan is er natuurlijk nog de website en de patronen die daar staan. Ook dit moet af en toe aangevuld worden. Niet alleen om jullie tevreden te houden, maar ook omdat ik dit zelf erg leuk vind en graag wil.

Tenslotte ben ik al weer druk aan het denken over een nieuwe Cal. Echt, het is alleen nog maar denken. Er is al een ideetje en het begin is zelfs al ontworpen op papier, maar daar is ook alles mee gezegd. Denk niet dat er in het voorjaar alweer een nieuwe Cal komt. Dit gaat me echt niet lukken. Wel sta ik helemaal achter dit idee en ga ervan uit dat er over ruime tijd ineens weer een ontzettend mooie deken onder mijn handen vandaan komt. Ik verheug me er vast op!!

2017-03-15 14.18.49

Tot die tijd mogen jullie je heerlijk vermaken met alle andere patronen en verhalen die ik hier op de website plaats. Wil je niks daarvan missen? Je kunt, om van alles goed op de hoogte te blijven, de Facebook-pagina liken/leuk vinden. Dit is niet dezelfde pagina als die van de groep. Op deze pagina plaats ik alles wat ik nieuw op de website heb gezet of dingetjes die ik doe of eraan gaan komen.

Een druk leven, ja, zeker weten. Toch geniet ik er erg van. Ik geniet van de creatieve kant van Lossen & Vasten, maar ook van de zakelijke kant. Ik geniet ervan om hier thuis lekker in mijn eentje bezig te zijn, maar ik geniet er ook erg van om jullie in het land ergens te ontmoeten. Ik geniet van het schrijven van patronen, maar ook van het beantwoorden van de vele e-mails en berichten op Facebook. Het complete plaatje, dat is wat ik zo ontzettend graag doe. Mijn kleine wereldje, het wereldje van Lossen & Vasten, is een plek waar ik me ontzettend thuis voel!

Aan alles komt een eind, maar met het eindigen van het één, is er weer een nieuw begin van iets anders. Ik ga ervoor!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.