Als één van onze zonen een meisje was geweest had ze de roepnaam Aline gekregen. We hadden haar Aaltje Johanna genoemd. Aaltje, omdat dit de naam van mijn moeder was en Johanna zou ze van mij gekregen hebben.
We kregen geen meisje, maar drie fantastische jongens.

Wat was ik ontzettend trots op het vest dat uit mijn handen was gekomen. Niet alleen was het een fantastisch project om te haken, ik vind het ook een geweldig vest om te dragen. Het liefst had ik meteen alle kleuren, waarin dit garen wordt geleverd, aangeschaft en van iedere kleur een vest gehaakt. Dit zat er niet in. Er lagen nog zoveel meer projecten op mijn handen te wachten!
Gelukkig was ik tevreden met de kleur die ik koos voor het eerste exemplaar. Het is niet een kleur die ik snel zou kiezen. Dat was ook een beetje de reden waarom ik hem dit keer juist wel een keer koos. Achteraf durf ik best te zeggen dat hij me erg goed staat.
Het patroon moest geschreven worden en ieder patroon krijgt van mij altijd een titel. Toen ik door mijn mijn patronen scrolde, merkte ik dat ik snel kies voor “een heerlijk vest”, “een wollig vest”, “een bijzonder vest” en dat soort titels. Deze lijken allemaal te erg op elkaar en ik denk dat het uiteindelijk ook steeds lastiger gaat worden bij het zoeken naar een bepaald patroon in de lijst die steeds langer wordt. Een goede reden om voortaan mijn projecten een naam te gaan geven.
Ik koos voor meisjesnamen. Dit is leuk, omdat ik dan namen kan geven die ik mooi vind en eventueel een herinnering hebben. Ook vind ik het erg leuk om in een blog te kunnen vertellen en uitleggen waarom ik voor deze naam heb gekozen. Zo zal voortaan ieder project extra speciaal zijn.
Het eerste project dat ik een naam ging geven was dit vest. Het was niet het eerste project met een naam dat online ging. Andere projecten gingen dit vest al voor, maar hadden hun naam later gekregen. Zo heb ik bijvoorbeeld het babydekentje “Elvira” of de onderzetters “Sterre” al gehad.

Aline, waarom Aline?
Mijn moeder heette Aaltje, zij overleed toen ik 18 jaar was. Een groot verdriet in mijn leven. Zelf heet ik Johanna en kreeg de roepnaam Joke. Op het moment dat ik zwanger was en we na gingen denken over namen, wilde ik graag een naam die zowel de naam van mijn moeder als mijn eigen naam in zich had. Het werd Aaltje Johanna en we noemen haar Aline. Heel bijzonder vond ik het.
Daarom zou ik bij het geven van deze naam aan één van mijn projecten ook wachten op iets dat echt bijzonder is. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten.
Dit vest kwam uit mijn handen. Ik was er zó blij mee, ik was er zó trots op, dit was Aline, geen twijfel mogelijk!!
Het feit dat ik een erg creatieve moeder had, maakt het voor mij nog eens extra bijzonder om een haakproject “onze” naam te geven. Ik kan me mijn moeder niet herinneren zonder haakwerkje, breiwerk of borduurwerk onder handen. Ook zat ze regelmatig achter de naaimachine. Een creatief mens, ik hoef me niet af te vragen van wie ik dat toch heb. Daarnaast was het ook nog eens een schat van een vrouw. Ruim anderhalf jaar geleden schreef ik al eens een blog over haar.

mama-breid

Mijn vest was klaar, het patroon geschreven en ze had een naam. Nu moest er nog een blog over komen. Hiervoor maak ik graag gebruik van een aantal foto’s.
Heel toevallig gingen mijn man en ik vlak nadat het vest klaar was een weekendje weg. Onze bestemming was Doorn en ons hotel lag midden in een groot bos.

Mijn man vindt het gelukkig altijd erg leuk om met mij op stap te gaan om de foto’s te maken van een project dat net klaar is. Dit keer moest hij ook zelf de foto’s maken, want het is een beetje lastig om foto’s te maken als je het project waar het om gaat zelf draagt.
Hij heeft fantastisch werk geleverd vind ik zelf.
Lieve mensen, hier is ze dan, dit is Aline!

Wat hebben we het altijd naar onze zin en wat hebben we een plezier als we hiermee bezig zijn. Wat heb ik toch ongelooflijk veel geluk met mijn mannen die me op alle mogelijke manieren willen helpen om iets leuks van Lossen & Vasten te maken! Ik ben me hier erg van bewust en ben ze er ook heel erg dankbaar voor.
Vandaag, op de avond voor kerst, zie het als een cadeautje, ga ik dit patroon online zetten. Je kunt het patroon hier gratis downloaden. Iedereen die het wil kan haar nu gaan haken.
Ik hoop dat er binnenkort velen van jullie Aline zullen dragen. Ik ben er erg trots op, ik hoop jullie straks ook!

2016-12-22-20-51-48

Ik hoop dat ik jullie blij heb gemaakt met dit patroon. Er is al veel aan me gevraagd wanneer dit patroon online zou gaan komen. Het voelt goed dat hij er nu bij staat in het rijtje.
De dag voor kerst, nog even een blogje, nog even een verhaaltje en een patroon vanuit mijn kleine wereldje.
Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen toe! Ik ben me er van bewust dat deze dagen niet voor iedereen even leuk en gezellig zijn. Toch hoop ik dat ieder op zijn of haar eigen manier, met veel, weinig of geen mensen om zich heen, de rust heeft om te kunnen genieten, op wat voor manier dan ook!

kerstwens-facebook

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.