In mijn vorige blog noemde ik haar al even. Ze is één van de twee dekens die ik aan het eind van de vorige winter haakte. 

Haken met de Chunky Monkey, ik noemde het de laatste tijd al wel vaker, is zo ontzettend fijn! Zeker als het koud is, of als het regent, als je wel een beetje warmte kunt gebruiken. Het is een heerlijk warm garen. Dit is het niet alleen omdat het zo lekker dik is. Nee, dit garen is naast de fantastische dikte, ook nog eens heerlijk zacht. En doordat er een prachtige glans over het garen valt is het ook nog eens een beetje chic. Het glijdt heerlijk door je handen en over je haaknaald. Ja, in de koude maanden van het jaar staat dit garen hoog op mijn lijst van toppers.

Aan het eind van de afgelopen winter leek het voorjaar maar niet te willen komen. De warmte die we wel even konden gebruiken bleef weg. Dat was zo’n moment voor mij om zelf maar wat warmte om me heen te creëren. Aan het begin van de avond staken Wilke en ik nog lekker even ons vuurhaardje aan en begon ik toch nog maar weer aan een lekkere deken, een deken van de Chunky Monkey. Uiteindelijk haakte ik er dus nog twee. De andere deken die ik haakte was mijn deken Heidi, over haar plaatste ik 19 september een blog. Ik was klaar met beide dekens toen het voorjaar kwam. Toen was het niet meer de juiste tijd om ze aan jullie te laten zien, daarvoor was het inmiddels te warm. Daarom plaats ik ze nu, lekker aan het begin van de herfst en de winter.

Voor mijn deken Heidi gebruikte ik de warme kleuren bruin en beige, samen met het prachtige groen/blauw waar ik zo van houd. Voor deze deken gebruikte ik ook weer van die warme kleuren. Hier nam ik de beige met het ecru en de oudroze, samen met de prachtige rozepaarse kleur. Hierbij gebruikte ik de tegenhanger donkergrijs die haar lekker stoer maakt.
Lekker stoer, dat is wat deze deken is. Ze is lekker stoer door de garenkeuze, door de gekozen steken, door hoe je de steken combineert en natuurlijk door de kleuren die ik gebruikte. En toch, ook hier maakt weer de prachtige glans over het garen dat ze niet alleen stoer is, maar ook iets lieflijks heeft.
Het was heerlijk om deze deken te haken. Ik heb er weer van genoten. Zelfs nadat ze klaar was en ik haar nog niet kon plaatsen bleef ik genieten van deze deken samen met haar zusje Heidi naast me op de plank. Ze vroegen regelmatig om mijn aandacht en ik gaf ze die dan ook. Nog even wachten dames, nog even wachten en dan mogen jullie de wijde wereld in.

Zoals altijd neem ik even goed de tijd om over een naam na te denken. Eerst bedacht ik een naam die vooral mooi bij de naam Heidi past. Dan waren het echt 2 zusjes. Later bedacht ik dat ik haar toch liever een naam geef die vooral bij haarzelf past. Zo kwam ik op de naam Brenda. Een stoere naam, maar ook een hele mooie lieve naam. Brenda, dat is hoe deze deken nu heet. Mijn mooie, lieve, stoere Brenda.

Kijk maar snel eens of je het met me eens bent. 

Wat vind je van mijn deken? Is ze niet ontzettend mooi geworden? Zelf zou ik haar, als ik er de tijd voor had, nog graag eens haken. Helaas lukt dat niet. Gelukkig ligt er nog wel iedere dag een heerlijk haakwerkje op mijn schoot. Dit project kan ook niet wachten om bekend gemaakt te worden. Ze moet alleen nog heel eventjes geduld hebben. Nog een paar weekjes, dan zijn we er samen klaar voor om jullie te kunnen vertellen waar ik zo hard aan heb gewerkt.

Nog eventjes. Eerst maar lekker genieten van deze mooie dame!!

Wil je Brenda ook graag gaan haken? Dat kan! Zowel het patroon als het haakpakket ligt nu bij mij op de plank in  mijn (online) winkeltje, www.lossenenvastenshop.nl. Het pakket vind je achter deze link en het patroon achter deze link. Koop je het pakket, dan hoef je het patroon niet te bestellen. Dit stuur ik dan helemaal voor niets met de mail naar je toe. Dat is dan weer een mooie meevaller!
Ik hoop dat je net zoveel van het haken gaat genieten als ik dat deed. Ik pak ook mijn haakwerkje er weer bij.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.