De eerste deken van een nieuw seizoen is een feit. Het is Heidi geworden!

Op het moment dat ik de laatste steek van deze deken had afgehecht was het al hoog zomer. Heidi lag heerlijk bij me in het atelier te pronken. Om haar te gebruiken was het nog veel te warm. Kijken kan altijd en wat werd ik steeds weer blij van het kijken naar deze deken.
Nu is het inmiddels 19 september en over 2 dagen is het officieel herfst. Heidi gaat een mooie plek bij ons in huis krijgen, ze mag en kan gebruikt gaan worden. Op dit moment is het nog steeds iets te warm voor een deken in huis, maar dat gaat vast heel snel anders worden.

De herfst is echt mijn jaargetijde. Wat word ik steeds weer blij van al die gekleurde blaadjes aan de bomen. Op het moment dat ze gaan vallen is een boswandeling weer heerlijk. Lekker door de bladeren lopen, lekker weer even kind zijn, lekker thuiskomen met rode wangen en genieten van een grote mok warme chocolademelk.
En wat lijkt het me ook leuk om met onze kleinzoon kastanjes te gaan zoeken en poppetjes te gaan maken met cocktailprikkers. Heerlijk samen aan de grote tafel. Ik kan er nu al van genieten. Hij is nu inmiddels al ruim drieënhalf en begint dit soort dingen zo leuk te vinden.
Ook qua gezondheid is de herfst voor mij een geweldig jaargetijde. Mijn bloedsuikers zijn dan meestal iets constanter, waardoor ik me weer wat beter ga voelen. Niet steeds die pieken en die dalen in mijn bloedsuikers, waar ik zo ontzettend moe van word. Gelukkig ben ik een blij mens en zie ik overal en altijd de mooie dingen om me heen. Er is zo ontzettend veel om dankbaar voor te zijn! Maar op die hete zomerdagen is dat toch af en toe wel lastig om vol te blijven houden. Zeker als je van die dagen hebt dat er van dag op dag wel eens een temperatuurverschil van 10 graden is of zo. Nee, het wordt herfst, jippie!!
Krijg jij er ook alweer zin in? Even een klein voorproefje…

Voor mij betekent herfst ook haken!! Heel veel haken! Heerlijk haken in mijn eigen hoekje op de bank. Lekker met een kop koffie en iets lekkers erbij. Het is voor mij zo’n fijne ontspanning tussen alle hectiek van deze wereld! Ik kan me er ook alweer helemaal op verheugen om te haken zonder van die kleffe handen waar je garen steeds zo van gaat kraken. Herkenbaar? Het wordt weer leuk om een deken te haken en er, als ze groot genoeg is, lekker onder te kruipen. Nog heel eventjes wachten, het is bijna zover. Onze kleinzoon zou zeggen: bijijijijna oma!!

Aan het eind van de afgelopen winter had ik ineens nog 2 hele leuke ideeën voor dekens. Ik begon eraan te haken en het ging zo lekker dat ik ze allebei nog (bijna) af kreeg voor de zomer. De eerste deken die ik nog haakte komt binnenkort online, vandaag koos ik voor de laatste deken die ik toen haakte. Waarom de laatste eerst? Geen enkele reden te verzinnen. Gewoon, zomaar, omdat… Waarschijnlijk lag ze gewoon bovenop. In ieder geval zijn het beide prachtige dekens geworden. Beide haakte ik ze ook van de Chunky Monkey van Scheepjes. 
De Chunky Monkey is een garen waar ik heel erg graag mee haak. Het is zo heerlijk zacht, het heeft een geweldige glans, het laat ontzettend goed de verschillende steken zien en het haakt ook echt fantastisch. Mijn deken werd een prachtige, stoere, lieve, chique en heerlijk warme deken. Ik geef mezelf niet snel complimentjes, maar ik vind echt dat ik met deze deken ook heel erg leuk met steken heb gespeeld. Het is weer een echte “Lossen & Vasten” deken. Zowel de steken als de kleuren zijn perfect in evenwicht. Een deken waar ik helemaal rustig van word, zowel tijdens het haken als nu ze eenmaal klaar is.

Afgelopen dinsdag deed ik de fotografie van deze deken. Ineens had ik er zin in. Ineens kon ik niet meer wachten om deze deken aan jullie te laten zien. 
O, wat genoot ik ervan om mijn camera weer eens in handen te hebben en te gebruiken. Dat was al veel te lang geleden, maar wat is fotograferen toch ontzettend leuk om te doen. Het zat er niet in om mijn deken op te pakken en ermee op pad te gaan. Hier had ik de energie niet voor. Gelukkig heeft de ervaring mij geleerd dat het ook heel erg leuk is om een project ergens neer te leggen en van alle kanten foto’s te maken. Ik pakte dus een houten stoel uit onze tuin, zette deze in het midden van de zithoek en begon aan mijn klus.

De een na de andere mooie foto werd gemaakt. Het is een heerlijke dame voor de lens. Het kan bijna niet fout gaan, ze is mooi van alle kanten. Ik genoot met volle teugen. Nadat de laatste foto was gemaakt haastte ik me naar mijn laptop om ze in het groot te bekijken. Niks meer aan doen, perfect zo!!
Kijk maar eens mee…

Wat vind je van mijn Heidi? Is ze niet prachtig geworden? Ik ben zelf echt zo blij met deze dame in mijn collectie dekens!! Ik zou haar zo nog eens willen haken. Ook om eens te kijken hoe ze er in een andere kleur uit zou zien.
Helaas heb ik daar geen tijd voor. Ik hoop dat velen van jullie haar gaan haken in mijn, of in je eigen kleuren. En hopelijk, als ze dan klaar is, laat je mij via Facebook, de app of een mailtje eens zien hoe jouw Heidi eruit is komen te zien. Ik kan me er nu al op verheugen.

Wil je graag met deze dame aan de slag? Zijn je handen gaan jeuken? Je kunt nu het patroon en ook het haakpakket bij me bestellen. Bestel je het haakpakket, dan betaal je een hele mooie prijs en je krijgt ook nog eens het patroon er gratis bij toegestuurd. Leuke deal toch?
Via deze link kom je meteen bij het patroon terecht en via deze link bij het haakpakket. Werken de links niet zoals het hoort? Je kunt ook rechtstreeks naar mijn (online) winkeltje gaan. Het adres hiervan is www.lossenenvastenshop.nl. Je kunt er heel eenvoudig via het kopje haakpatronen of haakpakketten komen. Ik wens je alvast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.