Weet je dat de lente komt?

24 maart 2016

Dat het al bijna Pasen is, is voor mij niet logisch. Deze afgelopen winter is voor mij werkelijk voorbij gevlogen! De Cal, het groeien van mijn website, de vele Meet & Greets die ik mocht doen, de tijd ging ontzettend snel voorbij.
En ineens ben je op een dag boodschappen aan het doen en zie je allemaal paasspulletjes liggen. Dat lag er natuurlijk al weken, maar ineens zie je het. Vreemd, gevoelsmatig bevind ik me nog in een andere periode van het jaar.
Maar goed, het zet je toch aan het denken. Doe ik er nog iets mee op haakgebied? Of laat ik dat gedeelte van Pasen dit jaar gewoon voorbij gaan?
Heb ik wel inspiratie? Ik heb het nog zo druk met allerlei andere dingen. Genoeg redenen om het niet te doen, maar toen ineens kreeg ik een idee!

Het begon gisterochtend.
Ik zat heerlijk op de bank te ontbijten met het zonnetje in mijn rug. Het was echt niet zo dat de zon de hele dag scheen, ook hier in Assen regende het regelmatig even.
Maar ik genoot van de zonnige ogenblikken tussendoor. Het leek wel of het voorjaarsgevoel ineens bij me opkwam! En ik wilde van alles. Mijn huis was qua accessoires nog in winterkleuren gedompeld en ineens wilde ik wit en roze en lichtgroen in mijn huis zien. De kleuren van de lente, ik had het zover!

2016-03-24 12.36.42

Ook wilde ik plotseling het dienblad op mijn keukentafel vullen met allemaal ouderwetse kop & schotels. Het begon te kriebelen en ik wilde eruit. Op zoek naar leuke prulletjes.
De dag ervoor had ik al een leuk ideetje voor een patroontje voor Pasen en ook daar wilde ik graag snel mee aan de slag. Het had me te pakken!
Samen met mijn mooie rooie autootje ging ik op pad. Ik ging naar de supermarkt voor een voorraadje paaseitjes en koekjes. Bij een leuke woonwinkel kocht ik wat spulletjes om mijn huis in lente-stijl te brengen en hier kocht ik ook een paar gezellige eierdopjes. En tenslotte ging ik een paar kringloopwinkels af om te kijken of ze wat leuke kop & schotels voor me hadden liggen. Dat hadden ze, best ook wel veel. Leuk, ik was blij met mijn “schatten”.

Eenmaal weer thuis begon ik te haken. Heel veel tijd had ik natuurlijk niet meer. Er moesten niet alleen zes onderzetters worden gehaakt, er moest ook nog een patroon bij komen en een blog bij worden geschreven. Ineens had ik het druk. Als ik dit patroontje pas vrijdag of zaterdag zou plaatsen, zouden jullie geen tijd meer hebben om ze ook nog te haken. Donderdag moet te doen zijn.
Gelukkig liet  het zonnetje zich af en toe ook nog eens zien tijdens het haken.Het lente-gevoel dat was ontwaakt, bleef. Heerlijk!!
Het is een leuk patroontje om te haken en ook echt niet moeilijk. Als je ze nog wilt hebben voor de Paasdagen, moet dat te doen zijn.
Ineens waren ze af en kon ik de foto’s gaan maken. Zijn ze niet ontzettend leuk?

Ze zijn niet alleen leuk om je eierdopje op te zetten, ook voor je glas met jus d’orange is het een feestje om erop te mogen staan.

2016-03-24 13.01.40

Mijn tafel zal er met Pasen in ieder geval heerlijk feestelijk uitzien. Ik ben blij met mijn ideetje!
Wil je deze onderzettertjes ook nog gaan haken? Je kunt het patroon hier gratis downloaden.
Ik wens jullie allemaal hele fijne Paasdagen toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Ingrid Van Kaam

  Ja dat wordt een lente-achtige Pasen. Heel veel plezier met jouw nieuwe schatten.

 • Emily

  Hey Joke,
  Wat fijn hè, dat het lente wordt. Je hebt je huis mooi om weten te toveren. En leuke gehaakte onderzetters erbij. Ik kreeg zelf gisteren voor mijn verjaardag (beetje later maar oké) 2 haakpakketjes voor pasen, van mijn broertje. Dus daar ben ik vandaag aan begonnen. Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (Casacreaemilia.blogspot.nl)

 • Margaret

  Wat eeen zonnetje kan doen. Jij hebt in no-time hethuis gezellig gemaakt voor Pasen. En ook nog leuke onderzetters bedacht en gehaakt. Fijn voor ons dat je ons voor Pasen dit leuke patroon cadeau doet. Dank je wel.

  Fijne paasdagen, Margaret

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.