Website zonder computer

06 maart 2015

Jarenlang heb ik het gedaan met de afdankertjes van de kinderen, wanneer het om telefoons en computers gaat. Geen enkel probleem. Het is altijd goed genoeg geweest voor mij. Wat dat soort dingen betreft loop ik toch steeds een stukje achter, dus mijn telefoon en computer waren altijd perfect met mij in evenwicht.

Totdat…

Wat was ik blij met mijn computer! Hij deed precies wat ik wilde, ik wist precies waar ik alles kon vinden. Er stond ook werkelijk niks teveel op dat ding, zodat hij optimaal snel was. Zeker nu ik bezig ben met mijn eigen website is het erg fijn om er één op mijn eigen kamertje te hebben. Mijn man had er een leuk bureaublad voor me opgezet zodat, als ik niet op de computer bezig was, hij mijn kamertje nog gezelliger maakte dan hij al is.

Op zondagavond had ik hem, nadat ik mijn ding gedaan had, netjes afgesloten zoals het moest. Niks aan de hand. Totdat ik op maandagochtend vol goede moed het één en ander voor mijn website wilde gaan doen. Ik had er zin in. Volgens mij was ik hierin de enige, want het enige wat mijn computer deed was…..zzzzzzzZZZZ-ZZZZzzzzzzz…..en dat was het!! Helemaal niks meer! Hij was op!
Nou ja, okee. Jammer dan. Morgen maar doen wat ik wil. Vanavond komt manlief wel thuis. Zo gaat het altijd bij ons. Geen enkele paniek als er iets kapot is, want papa maakt het wel weer. Maar deze keer niet. Deze computer is echt verleden tijd. Geen repareren meer aan. Hij heeft zijn tijd gehad, wat nu??

2015-03-06 14.21.52

Gelukkig stond er nóg een ouwetje op zolder. Dus die maar naar mijn kamertje gebracht. Ik blij, maar hij minder. Hij was er niet zo erg aan toe als de vorige, maar had er ook duidelijk geen zin meer in om voor mij te gaan werken. Hij vond het wel fijn om continue in slaap-stand, erger nog –uit- te staan.
Oude computers op! Niks meer op voorraad…probleem! Wel een website, maar geen computer? Dat kan niet, dat is onmogelijk!! Dus heb ik samen met mijn man het internet afgezocht. Er zijn natuurlijk heel wat specificaties waar je op kunt zoeken om te beslissen welke laptop (want dat wist ik inmiddels, ik wilde een laptop) je wilt gaan kopen. Voor mij was er maar één belangrijk… kleur….roze! Dat was dan ook het enige waar ik Google naar vroeg: roze laptop. Tja, als je dan toch iets nieuws moet gaan kopen mag je toch zeggen wat je wilt??
Ik had geluk! Hij was er en alles wat hij verder in zich had en kon, bleek perfect te zijn voor mij!! Snel in het winkelmandje, niet meer over nadenken…verder naar betalen….jippie, verkocht!

Twee dagen later werd hij gebracht en ik voelde me de koning te rijk. Nog steeds!! Het is zo fijn om te werken op een computer die doet wat je wilt, die je niet in de steek laat! Hoe geweldig is het…mijn lieve, kleine, roze, eigen laptop!!

En het handige van een laptop is dat je hem mee kunt nemen overal naartoe. Hup, in je tas en waar je ook bent kun je hem gebruiken. Maar om haar (een roze laptop is toch geen “hij”) zonder iets er omheen mee te nemen ergens naar toe, dat kan niet. Daar moet ik iets op verzinnen. Ik wilde er zelf een mooie hoes omheen maken. Stofjes genoeg! Ik heb al mijn mooie stofjes uit de kast gehaald en ben er middenin gaan zitten. Allemaal gestippelde, gebloemde, gestreepte, roze, rode en nog veel meer lieve kleurtjes, stofjes. Heerlijk! Uiteindelijk heb deze stofjes uitgezocht.

uitgezochte stofjes

Van mijn vriendin had ik ooit iets gekregen dat ze milieudoek noemen. Dit spul leek me perfect voor de binnenkant van mijn nieuwe laptop-hoes. En dat bleek uiteindelijk ook echt zo te zijn.

Eerst heb ik goed de maten opgemeten en de stofjes geknipt. Daarna heb ik alles met de naaimachine in elkaar gezet. Ik ben begonnen de bovenkant van de buitenstof en de voering aan elkaar te zetten. Daarna stikte ik de lange kanten van de voering en de buitenstof in één keer aan elkaar, op die manier loopt de naad mooi door. Toen moest het milieudoek ertussen worden geschoven. Dit was niet het gemakkelijkste gedeelte van het geheel, maar wel precies datgene dat voor een laptop-hoes zo belangrijk is. De vulling tussen de twee laagjes stof. Dat maakt dat het een stootje kan verdragen.

De onderkant heb ik gewoon in één keer dichtgenaaid en het geheel omgedraaid. Die naad zit helemaal onderin de hoes, daar zie je niks meer van terug! Kijk zelf maar…

naad aan binnenkant

Tenslotte heb ik de bovenkant op een halve cm van de kant rondom doorgestikt. Zo blijft ook het milieudoek er goed tussen zitten. Ik ben er nu al erg blij mee!

Maar…er moet nog gepimpt worden! Hiervoor heb ik een houten knoop gepakt en er met leerachtig draad een strikje op gemaakt Dit heb ik in het midden aan de bovenkant vastgemaakt.

knoop opzetten

Langs de bovenkant heb ik een mooi lint genaaid. Daar tussenuit heb ik een elastiekje laten komen, die om de knoop aan de voorkant heen kan. Nu kan de hoes ook dicht gemaakt worden.

Het wordt al heel wat!!
Maar…ik ben Lossen & Vasten…er moet nog gehaakt worden! Hiervoor had ik al lang iets verzonnen natuurlijk en heb ik een bolletje roze garen genomen.

bolletje roze katoen

Ik heb een lapje van ongeveer 10 cm breed gehaakt in een steek die net lijkt alsof het gebreid is.
Deze heb ik zo lang gemaakt dat hij in de breedte om de hoes heen past.
Voor het patroon kun je hier klikken.

Nu is de hoes bijna klaar!
Op de band heb ik nog een paar van dezelfde knopen genaaid die ik ook als sluitknoop had gebruikt. Hier werd het geheel ietsje stoerder van (als dat tenminste nog mogelijk is met zoveel roze).

En nu moet hij nog om de hoes heen…hoe gaan we dat doen?
Ik heb ervoor gekozen om hem er maar gewoon op te lijmen, omdat ik bang was voor naaisteken, die zichtbaar zouden zijn, en mijn mooie hoes minder mooi zouden maken. Gewoon een flesje lijm dat geschikt is voor van alles en nog wat, dus ook voor stof! Best een beetje spannend hoor! Ik vind mijn hoes nu al zó mooi, jammer als ik hem zou verpesten door een klodder lijm. Even uitvogelen waar ik hem wilde hebben en toch maar gewoon doen…

En, zeg nu zelf….is het geen prachtige hoes geworden om mijn mooie, roze laptop?

Ik ben er superblij mee. Zowel met de laptop, als met de hoes die ik er omheen heb gemaakt. Ik ga ervan uit dat ik mijn laptoppie nog heel veel zal gebruiken voor mijn wereldje van Lossen &  Vasten. Dat er nog heel veel verhaaltjes op geschreven mogen worden!!

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn verhaal en dat je snel weer eens langskomt in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
 • tineke

  Hij is geweldig mooi ! zo een heeft niemand!!!!

 • pauline uit apeldoorn

  Gaaf!!

 • Marsha

  Wat leuk !! en echt superleuke laptop, dit is dus waarom ik graag een roze gitaar wil (en al mijn vrienden dat gek vinden, hihi)

  Echt hele leuke website, ga zo door! (al ben ik nog niet zo’n haakmuts… wie weet ga ik er een keer voor zitten met je filmpjes!)
  Groetjes van het buurmeisje 😉

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.