Verliefd op kleur

26 april 2016

Hoe geweldig is het als je kunt kiezen uit maar liefst 93 kleuren voor een nieuw project?
Vanaf het moment dat ik begon te haken aan deze rondjes was ik verliefd. Er zijn niet alleen ontzettend veel kleuren om uit te kiezen, het is ook nog eens superzacht aan je handen als je ermee werkt. Ik ben om!

Bij het nadenken over een nieuwe Cal komt een hoop kijken. Er moet een ontwerp bedacht worden, kleuren gekozen, garen bepaald, steken uitgezocht, het is allemaal nog niet zo eenvoudig.
Na maanden van nadenken (terwijl we nog druk bezig waren met de eerste Cal, waren mijn hersenen al volop bezig met de tweede) lag er ineens een proefontwerp bij mij in mijn werkkamer. Ik ben eruit, dit gaat hem grotendeels worden! Wat is dat een ontzettend fijn gevoel!
Daarna moest ik gaan nadenken over de kleur en het garen. Zolang ik dat niet wist, kon ik niet beginnen te haken.
Het garen wist ik eigenlijk al wel een poosje. Terwijl mijn eerste Cal liep, kwam ik met grote regelmaat dekens tegen die met de Colour Crafter gemaakt werden. Wat een heerlijk zacht garen is dit. En ook de prijs van dit garen is mooi toegankelijk voor een groot project. Ik zag mezelf wel met dit garen gaan werken voor de volgende Cal.
Toen ik een poosje geleden ook nog eens in de gaten kreeg dat ik met dit garen de keus had uit 93 kleuren was de beslissing gemaakt.

2016-04-26 12.24.28

Echt, drieënnegentig is heel erg veel! Zeker als ineens al die bollen bij jou op de vloer liggen en bij elkaar in een mand moeten passen. Toen ik daarna ook nog eens van iedere kleur een rondje ging haken, werden het er (leek het wel) nóg meer. Maar o, wat genoot ik van het haken daarvan. Het was de eerste keer dat ik daadwerkelijk met het garen aan de slag ging. Ik was om!
Nadat alle rondjes waren gehaakt was ik er ontzettend blij mee. Het is zó ideaal om ze te gebruiken bij het kiezen van mijn kleuren!

Al die rondje deed ik bij elkaar in een groot sier-wijnglas dat ik ooit van de kinderen heb gekregen.
Ik houd wel van een glaasje lekkere rode wijn op zijn tijd. Ik zat op mijn kamertje en bekeek  mijn glas vol gehaakte rondjes, al die prachtige kleuren. Welke van de twee zou ik kiezen als ik kiezen moest? Die gedachte schoot ineens door mijn hoofd. Een glas vol kleur, of een glas wijn? Hmmmmm…….

Welke is lekkerder, waar houd ik meer van?

Ga ik voor deze?

2016-04-25 18.37.15

Of tóch deze?

2016-04-25 18.37.01

Tja, lastig, eigenlijk is de combinatie perfect. Heerlijk onderuit gezakt op de bank, leuke film, lekker glaasje wijn en een haakwerkje. Maar ik moet kiezen!
Nee, sorry heerlijke wijn, ik kan niet zonder mijn hobby, zonder mijn werk, zonder al die leuke mensen die door Lossen & Vasten op mijn pad zijn gekomen.

Ik ga voor…..

2016-04-25 18.38.51

Dat kan toch ook eigenlijk niet anders?

Dit is dus het eerste grote geheim dat ik met jullie deel over mijn nieuwe Cal. Het garen waar ik voor heb gekozen is de Colour Crafter van Scheepjes. Zelf vind ik het een geweldige keuze. Ik ga voor een heerlijk zachte, warm aanvoelende deken. De kleuren zijn (bijna) uitgezocht. Ik kan niet wachten om te beginnen aan de eerste deken van mijn nieuwe Cal. Ik heb er weer zin in!
Een klein tipje van de sluier is opgelicht. Net als bij mijn eerste Cal zal ik jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden, maar over het patroon zal ik niks gaan verklappen. Hooguit een foto op afstand. Dat is de charme van een Cal, een klein beetje spannend moet het wel blijven!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Ingrid

  Wat een heerlijk verhaal en laat ik nu ook een stuk of 20 kleuren color crafter in huis hebben dus kom maar snel met het volgende blogverhaal op naar het patroon zoooooo nieuwschierig hahaha suc6 en geniet van het haken en uw wijntje

  • lossenenvasten

   Leuk, leuk, leuk! IK houd jullie op de hoogte! 😉

 • Truus Magdelyns

  Geweldig! Leuk om je zo vrolijk te zien bij de volle glazen. Spannend hoor, dat wachten! Veel plezier en succes met je nieuwe project!

  • lossenenvasten

   Ja, heel spannend allemaal. Ook voor mij hoor!
   Plezier in het nieuwe project heb ik al volop. Hopen dat deze ook weer zo goed aanslaat.

 • Berna de Vries

  Leuk Joke, Ik wacht met spanning af wat er gaat komen

  • lossenenvasten

   Super! Leuk hè, al die nieuwe ontwikkelingen?

 • Lammy Blanken

  Geweldig Joke. Mijn deken heb ik ook met Color Crafter gehaakt. Super fijn garen. Ik kijk al uit naar je volgende project. Succes!!

  • lossenenvasten

   Blij dat je het eens bent met mijn keuze! Ik ben ook oprecht weg van het garen. Zo ontzettend lekker zacht!

 • anneke

  Wat fijn dat er mensen zijn zoals jij die dit allemaal voor ons bedenken en uitwerken.
  Ik heb er zin in ,ik heb mijn vorige cal ook met Color Crafter gehaakt hij is prachtig geworden

  • lossenenvasten

   Haha, en ik vind het zó leuk om te doen! Ik ben juist weer erg blij met zoveel mensen die graag mijn patronen haken. Zie, zo helpen we elkaar!

 • Margaret

  Een glaaje wijn is lekker, maar ik zou toch gaan voor het glas vol gehaakte rondjes. Voor kleur en vrolijkheid.

  Succes met het ontwerpen, Margaret

  • lossenenvasten

   Helemaal met je eens! En dank je wel, komt vast weer goed!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.