Tomeloos haken

14 juli 2015

Op 22 april had ik me al opgegeven en ik verheugde me er verschrikkelijk op! Tomeloos haken in de buitenlucht, samen met Saskia Laan. Ik ben niet iemand die snel achter mensen aanhobbelt, toch is zij wel een echte inspiratiebron voor mij als het gaat om haken. Lekker vrolijk, lekker veel kleur, niet te ingewikkeld en prachtige foto’s op haar website. En eindelijk, afgelopen zondag was het dan zover! Het was 12 juli en samen met Annie ging ik op weg naar Hoogersmilde.

Na een gezellig ritje in de auto, waarin we niet konden stoppen met praten over haken, onze kinderen en wat ons te wachten stond, kwamen we aan bij een prachtig, gezellig huis. Hier zouden we vandaag de dag door gaan brengen. Dat alleen al was de moeite waard.

2015-07-12 09.32.51

We werden opgewacht en welkom geheten door Saskia. Heerlijk dat accent! Ik kende het al een beetje van haar programma Koffie & Wol, maar zó leuk om het nu eens in het echt te horen! Glimmende ogen, gezellige kleding en blote voeten, we voelden ons meteen thuis.
In alle hoekjes van de kamer en de serre stonden haakwerkjes opgesteld. De meeste projecten herkende ik al uit haar boeken. Leuk om ze nu te zien en te kunnen voelen. Een aantal van haar haaksels had ik zelf ook al gemaakt.

Terwijl iedereen binnendruppelde werden we voorzien van koffie, thee en iets lekkers.
Heeft iedereen wat, iedereen een plekje? De voorstel-ronde kon beginnen. We hadden allemaal zo onze eigen reden om naar deze dag te komen, maar eigenlijk was een gezellige dag met lotgenoten toch wel wat door iedereen genoemd werd. Ook kon je aangeven wat je wilde doen of leren deze dag. Zelf wilde ik het Tapestry-haken wel een beetje beter aanleren.  We namen de tijd en zo kreeg je toch een redelijk gevoel dat je iedereen een klein beetje kende. Wel zo leuk als je de hele dag verder samen optrekt.
Even de benen strekken. Even een wandeling met z’n allen door de prachtige tuin.

Prachtig, prachtig. Echt even genieten!
Terug in huis gingen we nu toch echt beginnen met waar we voor waren gekomen: haken! Uit een grote bak konden we zelf onze eigen kleurtjes garen uitzoeken.

2015-07-12 11.23.13

En toen was het stil! Iedereen was aandachtig bezig met haar eigen werk. Als je uitleg nodig had kon je het vragen. Vol overgave werd er gehaakt, gevraagd en gekeken. Geweldig!!

Na een poosje werd het iets minder stil, de maagjes begonnen te rommelen. Dat kon ook haast niet anders. Uit de keuken kwam de heerlijke geur van gebakken brood en achter ons werd steeds meer lekkers op tafel gezet. Aanvallen maar!

Met gevulde buikjes pakten we ons werk weer op. Een aantal van ons wilde nog graag een handtekening van Saskia in het nieuwste boek. Gelukkig had ik de mijne ook meegenomen!

Tijdens het haken werd er ineens steeds meer gekletst. Ontzettend gezellig zo met elkaar. Ik was zelf helemaal verbaasd dat er zelfs over Lossen & Vasten gepraat kon worden! Ik voelde me er gewoon een beetje verlegen van worden. Sommige dames kenden de website al. Vooral toen het boodschappennetje weer even ter sprake kwam, hoorde ik overal, o, die ken ik wel, vandaan komen. Grappig. Na 4 maanden ben ik er nog steeds niet helemaal aan gewend. Logisch, wat is nu 4 maanden?
Nog even samen op de foto, dat moet gewoon even.

2015-07-12 13.12.47

Tenslotte kreeg iedereen nog even de kans om te zeggen wat ze van deze dag vond. Iedereen vond het volgens mij even leuk, gezellig en inspirerend. En toen was het na een laatste kopje thee toch echt afgelopen. Tijd om weer naar huis te gaan.
Met een vol hoofd, een hoop verhalen, een handtekening in mijn boek en mijn kleine haakwerkje kwam ik thuis. Ik kon niet stoppen met vertellen. Er is een hoop gezegd en gedaan. Waarschijnlijk horen jullie er nog wel eens wat meer over.

2015-07-12 15.36.19

Dat ziet er toch al leuk uit? Ver ben ik niet gekomen. Druk met kletsen, leren, luisteren, foto’s maken, kijken en genieten. Ook heb ik het een paar keer moeten uithalen, omdat het niet helemaal goed ging.
Het was een geweldige dag, zeker voor herhaling vatbaar! Tapestry-haken? Superleuk om het nu onder de knie te hebben! Mijn ding? Niet helemaal. Laat mij maar lekker meters maken, laat mij maar heerlijk Tomeloos Haken, zowel binnen, als in de buitenlucht!! Maar wie weet zien jullie ooit nog wel eens deze techniek hier bij Lossen & Vasten voorbij komen. In ieder geval kan ik het nu!

2015-07-14 12.25.17

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.