Reden voor een feestje

24 november 2017

Vandaag bestaat het winkeltje van Lossen & Vasten een jaar! Dat is toch genoeg reden voor een klein feestje??

Bij het bereiken van een mijlpaal komen er vaak weer heel veel gedachten en herinneringen naar boven.
Nadat Lossen & Vasten op 1 maart 2015 online ging, is er van alles gebeurd. Ik zal proberen de ontwikkelingen van de afgelopen tweeënhalf jaar even op een rijtje te zetten.

2017-11-23 20.56.35

In eerste instantie was het de bedoeling dat Lossen & Vasten een plek zou zijn waar ik alles dat ik haakte kon laten zien. Dit werd al heel snel anders.
Deze feestelijke ballonnetjes “ontwierp” ik voor mij allereerste blog. Ik ging met Lossen & Vasten “de lucht in” en vond ze erg toepasselijk.
Hierna haakte ik “mijn blije deken”, een patroon van iemand anders, waar ik een andere rand omheen bedacht. Ik was verkocht, ik stortte me volledig op het zelf bedenken van projecten en het op patroon zetten hiervan. Dit was wat ik wilde, hiermee zou ik verder gaan.
Sindsdien heb ik al tientallen andere projecten ontworpen, gehaakt en op patroon geschreven. Ook het fotograferen van deze projecten en het schrijven van een blog vind ik geweldig om te doen. Ik kan er nog steeds met volle teugen van genieten. Lossen & Vasten is me erg dierbaar geworden.

Op 12 augustus van hetzelfde jaar ging ik samen met onze oudste zoon naar de Kamer van Koophandel. Lossen & Vasten werd een bedrijfje!
Nu kon ik nóg verder denken! Wat ik heel graag wilde was het geven van workshops. Het delen van mijn talent en het samen haken met andere mensen was iets waar ik erg naar uitzag.

2017-11-23 21.10.43

Op 29 oktober 2015 was het zover. Ik gaf mijn allereerste workshop. Heel gezellig en heel knus, gewoon bij ons thuis. Ik noemde deze workshops “Haken aan de keukentafel”. Wat hebben we veel plezier gehad en wat vond ik het leuk om te doen! Dit smaakte naar meer en inmiddels ben ik het hele land al door geweest met verschillende workshops. Geweldig om te doen. Het is dé manier om onder de mensen te zijn, om jullie te ontmoeten!

Om wat meer bekendheid te krijgen ontwierp ik mijn eerste Cal. Deze liep zo ontzettend goed! Ik kreeg zelfs al tijdens deze Cal de vraag wanneer de tweede zou komen. Hiervoor borrelden er al volop ideeën in mijn hoofd. Aan het einde van de eerste Cal ging ik hiermee aan de slag en binnen een half jaar startten we met Cal 2.
Inmiddels staan we vlak voor de start van de derde Cal. Ook dit is genieten…met volle teugen! Het wordt ook weer een prachtige deken!

Er was niet veel meer te wensen, ik had nog één droom: een boek van mezelf in de winkels! Hoe ontzettend gaaf zou dat zijn? Ik trok de stoute schoenen aan en sprak deze wens uit.
Scheepjes zag dit wel met mij zitten en ik ging aan de slag. Het was keihard werken. Er moest een plan komen. Er moest ontworpen, gehaakt en op patroon gezet worden. Daarna kwam nog de fotografie en de vormgeving. Alles moest aan het eind worden nagekeken, aangepast en weer nagekeken worden. Voor zo’n boek bij de drukker ligt ben je maanden, bijna jaren verder!
Eindelijk was het zover. Op 6 oktober lag mijn boek in de winkels. Wat ben ik trots, wat ben ik blij en wat ben ik dankbaar voor de kansen die me gegeven zijn!
Daar stond ik dan, als een echte boekenschrijfster mijn eigen boek te signeren! Het was mijn grote droom om dit te doen en het leek ook een droom waarin ik terecht was gekomen!

2017-10-06 17.30.26

Dat was nog niet eens alles wat me met Lossen & Vasten gegeven werd! Tussendoor, op 24 november 2016 opende ik mijn eigen, online, winkeltje. De Lossen & Vasten Shop was een feit. Dat is het feestje dat we vandaag vieren. Dat winkeltje bestaat vandaag precies een jaar!

2016-11-28 14.40.09

Voor mijn winkeltje ontwierp onze jongste zoon een label. Bij ieder pakket dat je bij me koopt krijg je dit label gratis meegestuurd. Zo heb je echt een uniek product van mij te pakken. Hoe leuk is dat?

Bij een verjaardag horen cadeautjes. Ter gelegenheid van dit 1-jarig bestaan ontwierp ik een sjaal. Een prachtige herfstsjaal is het geworden, die je natuurlijk ook gewoon in de winter door kunt dragen. Met deze sjaal om je hals voel je je supermooi als je naar buiten gaat. Ook beschermt ze je nog eens heerlijk tegen de kou.

Ook is het een hele mooie sjaal om te dragen als kledingstuk. Ze maakt je outfit compleet. Doordat het een hele lange sjaal is, kun je haar op ontelbare manieren dragen. Mijn man en ik gingen er afgelopen zondag weer eens gezellig op uit om foto’s van deze sjaal te maken. In het kleine dorpje Peest vonden we een prachtig plekje waar we aan de slag gingen.

Is ze niet ontzettend mooi, deze Claudia van mij? Ik gaf haar deze naam omdat ik dit perfect bij de herfst vind passen. Met de naam Claudia is deze sjaal precies wat ik wilde dat ze zou zijn!

Ik haakte Claudia van 3 verschillende garens van Scheepjes. Voor de hoofdkleur koos ik voor de Wanderlust. Een prachtige draad met een haast nóg mooier kleurverloop. Voor de accenten gebruikte ik een bol Colour Crafter, een garen waar ik erg graag mee werk. Tenslotte nog een bolletje Panda, om haar een beetje chic te maken.
Als je wilt kun je deze sjaal nu ook gaan maken. Je kunt het patroon via onderstaande link gratis downloaden op mijn website.

Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!!

Een klein feestje, even weer terugkijken op alles wat er de afgelopen paar jaar allemaal is gebeurd. Hierna kijken we weer vooruit!
Ik hoop nog heel veel jaren door te brengen in dit kleine wereldje van Lossen & Vasten. Wie weet wat er allemaal nog op mijn pad gaat komen. Ik ga ervoor, samen met jullie!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

2017-11-19 16.07.31

Download hier het patroon »
 • Margaret

  Gefeliciteerd. Mijn felicitatie komt iets te laat, want jij bent inmiddels al weer druk bezit met het volgende jaar. Wat een mooie terugblik en wat is er veel gebeurd in korte tijd. Ik been benieuwd wat je in de toekomst nog allemaal gaat doen in jouw bedrijf. (Het -je mag er best vanaf. Het is een echt bedrijf, dat ook nog verder groeit.)
  De sjaal ziet er mooi uit. Echt voor deze herfsttijd.

  Groetjes en fijne dag, Margaret

  • lossenenvasten

   Dank je!! xx

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.