Plannen maken

02 januari 2018

Na weken van versiering, van heel veel eten, van kaarsjes en oliebollen, mogen we weer aan de slag. Ik vind het wel lekker. Leuk hoor, al die feestdagen, maar het “gewone leven” trekt ook weer.
We gaan weer plannen maken!

Ik eindigde 2017 met het haken aan een “privé-project”. Ik heb ervan genoten en het is zo ontzettend mooi geworden! De laatste afwerking moet nog even gebeuren en dan is het klaar. Dan mag ik het cadeau gaan geven! Best heel spannend en ik beloof jullie…ik houd jullie op de hoogte! Pas als het weggegeven is natuurlijk!!

2018-01-02 13.53.03

Als dit afgerond is, ga ik me weer volledig storten op Lossen & Vasten. Het idee voor het volgende project zit al in mijn hoofd. Wel moet ik het nog helemaal uitwerken, maar het plan is er. Ik heb er zin in!

2018-01-02 14.09.55

Het was heerlijk om me even helemaal op iets anders te storten. Het gaf me de kans om alles weer een beetje op een rijtje te zetten. Het was nodig om even weer heel goed te weten wat ik wil, wat ik leuk vind en wat ik belangrijk vind.
In ieder geval ben ik erachter dat ontwerpen, haken en patronen schrijven iets is waar ik niet meer zonder kan. Gelukkig maar, want anders kon ik beter stoppen met Lossen & Vasten, dat is immers wat Lossen & Vasten ís!
Ook weet ik nu zeker dat het geven van workshops en het organiseren van ontmoetingen heel belangrijk voor me is. Waar ik eerst dacht dit steeds in periodes te gaan doen, ben ik nu bezig lekker door te plannen. Ik kan niet zonder al die gesprekjes, al die knuffels, het samen lachen en vaak ook serieuze gesprekken. Ik ben een “mensen-mens” die het heerlijk vindt om uren in mijn eentje op mijn kamertje door te brengen, maar de motor achter dit alles is de ontmoeting met jullie. Zonder dat houd ik het niet vol.

collage agenda

Verder blijven we bezig met het werken aan de website.
Zo ben ik, samen met mijn mannen, de afgelopen dagen eens gaan brainstormen over de filmpjes die er staan. Ze worden veel bekeken en er wordt goed gebruik van gemaakt. Dat doet ons erg goed. Het is voor mij, maar vooral voor onze zoon, erg veel werk om filmpjes van deze kwaliteit te maken. Ik ben dan ook erg trots op deze filmpjes!!
Wist je trouwens al dat je je ook kunt abonneren op het YouTube kanaal van Lossen & Vasten? Als je interesse hebt kun je dat hier doen!
Je vindt er van alles, van de basis van het haken tot aan de wat meer ingewikkelde steken.
Ook kun je zelfs instellen dat je een melding krijgt als er een nieuw filmpje is geplaatst. Hiervoor hoef je alleen maar, nadat je geabonneerd bent, op het belletje naast de knop “geabonneerd” te klikken.

Natuurlijk zijn er ook ideeën en plannen waar ik nu nog niets over wil zeggen. Dat hoort er allemaal bij. Er moeten ook een paar verrassingen blijven in 2018!
Zodra deze plannen echt vorm gaan krijgen laat ik het jullie weten. Zelf blijf ik het ook erg leuk vinden om hierin “samen op weg te zijn”. Het is goed om te kunnen delen!

In ieder geval is het zeker dat ik ideeën genoeg heb, dat mijn hoofd barst van inspiratie en dat ik weer zin heb in een nieuw jaar Lossen & Vasten. Hard werken, maar ook erg veel gezelligheid, knusheid en kneuterigheid. We gaan ervoor!

Even een klein blogje zo aan het begin van 2018. Ook dit jaar geldt weer….

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Rita Willems

  Beste Joke, hier dan een berichtje uit het verre Schoten in Beligie. Ik ken jou helemaal niet en toch voel ik me met jou verbonden. Sinds een goed half jaar woon ik in een Woon-en zorgcentrum. Ik ben juist 73 jaar, maar het ging niet zo goed met de gezondheid. Er komt bij dat mijn echtgenoot reeds 11 jaar tekenen van dementie vertoont. U begrijpt wel dat dit het leven vrij zwaar maakt.
  Van in mijn tienerjaren heb ik enorm veel gebreid. Er was weinig wat ik niet aandurfde. Helemaal bij toeval geraakte ik op de site van Knotje wol. Daar zag ik ook dadelijk dat de winkel ging sluiten. Ik vond het vreemd dat zo’n goeddraaiende zaak er mee ging stoppen. Gelukkig bleef de site wel in gebruik. Ik ben niet de allerbeste haakster, maar met de uitleg en omkadering lukt het mij vrij goed. Ik maak uit de reeks Home sweet home de live versie. De verzorgsters praten er over en komen mijn werk bewonderen. Dat is een fijn gevoel.
  Ik ben enorm blij met mijn nieuwe hobby en kan het niet nalaten jou en je team van harte te bedanken
  Ik hoop dat de dromen uit je blog waar kunnnen worden.
  Voor 2018 wens ik jou het allerbeste, veel moed en inspiratie en geloof me dat zijn geen holle woorden.
  Ik geniet voor het ogenblik van jouw werk.
  Van harte,
  Rita Willems.

  • lossenenvasten

   Lieve Rita,

   Wat is het goed om te horen en te merken dat we, ondanks dat we elkaar niet kennen, tóch zoveel voor elkaar kunnen betekenen door patronen en lieve woorden!
   Dit soort berichtjes doen me ontzettend goed. Door het horen van woorden als deze krijg ik energie en zin om bezig te zijn met mijn hobby, die inmiddels mijn werk is geworden. Dank je wel daarvoor.
   Ik hoop van harte dat het bezig zijn met het haken je een beetje kan afleiden van de dingen die je in het leven zijn overkomen. Wat fijn dat je er ook zulke goede reacties op krijgt!! Dit doet me erg goed. Soms bekruipt me het gevoel dat ik niet echt zinvol bezig ben, ik haak maar. Verhalen als de jouwe geven me het bewijs van het tegendeel. Haken verbindt (in dit geval jou met de verpleging en met mij) en haken is een goede afleiding voor heel veel mensen. Afleiding van verdriet en van pijn. Hier wordt ik gelukkig van!!
   Jouw dank je wel maakt me dankbaar en maakt me zeggen tegen jou…dank je wel!!

   Een dikke knuffel,
   Joke

 • Annick Molenberghs

  Dag Joke, hier een woordje van dank uit Geel,BE.
  Ikzelf ben een zeer druk mens, maar toch maak ik even tijd om te ontspannen voor de cal momenteel.
  Ben docent haartooi en 1 van mijn lieve cursisten haakte al mee met jouw, zo heb ik het leren kennen.
  Heb met mijn man nog een eigen zaak,2kinderen en 2kleinkinderen, ben ook een enorme dierenvriend en daar zet ik me ook voor in.
  Heb zelf 5 honden waar ik dagelijks mee probeer te wandelen, maar s’avonds is het haaktijd en daar geniet ik enorm van !! Ben super blij dat ik patronen heb om te haken, nu hoef ikzelf geen haakwerkjes meer te verzinnen die nooit naar men zin eindigden.
  Ben bezig met de laugh, maar ondertussen nog mutsen en hondenjassen aan het haken.
  Ik wens jouw een succesvol 2018 boordevol leuke ideeën…
  MVG Annick

  • lossenenvasten

   Hallo Annick,

   Wat leuk om je verhaal te lezen! Ik ben blij dat het haken van mijn patronen je zo enthousiast maakt!
   Blijf genieten!!

   Liefs, Joke

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.