Lossen & Vasten – CAL week 2

2015-12-10 13.15.13

Wat was ik vorige week blij dat het patroon zo goed werd ontvangen!
Vandaag beginnen we aan week 2. Ik hoop dat jullie allemaal met net zo veel enthousiasme aan je deken werken als vorige week!
Heel veel plezier!!

Zondag 17-01-2015
Veel vragen over de steken van deze week.
Omdat ik altijd van alles zie in mijn steken, heb ik de namen die ik ze in gedachte geef tijdens het haken, gebruikt in mijn patroon. Achteraf misschien niet zo handig. Zelf dacht ik, wat maakt de naam uit, het is toch duidelijk en met foto’s beschreven? Maar dan blijkt dat mensen soms tóch nog een beetje extra hulp nodig hebben en dan met de namen die ik heb bedacht niet veel verder komen. Mijn excuses hiervoor. Hierbij heb ik een nieuwe versie toegevoegd  Ik heb nu mijn eigen namen gehouden, maar erbij vermeld hoe ze eigenlijk heten. Ik hoop dat dit beter werkt voor jullie.
Ook heb ik de sterretjes die bij toer 23 nog ontbraken toegevoegd. Als je je toeren al klaar hebt, geen paniek. Er is verder helemaal niks écht veranderd. Het patroon klopte gewoon al helemaal.
Blijf genieten. Nog 5 nachtjes slapen, dan komt week 3!! Xx

Download het patroon Download (English)
 • Lydia

  Super leuk, deze cal! Ben voor het eerst een deken aan het haken, elke week een stukje houd het overzichtelijk. Ben nu bij toer 23, maar daar kom ik niet uit.. Ik heb 199 steken (2x nageteld), maar het patroon van 3 stokjes en 1 gat komt dan niet uit. (199/4 is geen heel getal). In de foto van het voorbeeld kom je wel gewoon uit met 3 stokjes op het eind, ik hou na het laatste setje van 4 nog maar 2 steken over… Ook nergens per ongeluk 2 steken overgeslagen. Had ik toch 200 steken moeten hebben? (Maar dan was je geëindigd met een gat volgens mij..)

  Groetjes,
  Lydia

  • Lydia

   Oh, laat maar! 3x is scheepsrecht.. Ik kom 2 steken te kort, dus die smokkel ik er nu aan het begin en eind maar even bij!

   • lossenenvasten

    Sorry voor het late reageren! De 199 steken kloppen wel. Je begint met 2 stokjes (3 beginlossen en een stokje), daarna sla je 2 steken over en haakt 3 stokjes in één steek. Dan sla je 2 steken over enz… In de laatste steek doe je weer 2 stokjes. Dan moet je echt aan de overkant komen. Succes!

 • Tineke

  hoi Joke,
  Allereerst: geweldige deken wordt dit 👍🏻 bedankt. Alleen ik zit al tijden vast bij toer 29 en kom er niet verder mee, deze steek lukt me niet en er is geen video op internet over te vinden (of ik zoek niet goed) kan je me op een of andere manier helpen hiermee? Ik zit niet op Facebook maar denk er nu over om naar de meet en greet in Assen te komen. Bedankt voor een reactie.
  Een haakgroet van Tineke

  • lossenenvasten

   Hallo Tineke,
   Vervelend dat je vastloopt. Eerlijk gezegd zou ik zo niet weten hoe ik het je beter kan uitleggen dan ik het heb gedaan in het patroon. In de groep heb ik begrepen dat er inderdaad niet veel filmpjes op YouTube zijn hiervan. Er ging wel een zelfgemaakt filmpje rond daar, maar daar heb je zonder Facebook niet veel aan. De enige oplossing is dan inderdaad naar de Meet & Greet komen. Daar leg ik het je met heel veel plezier uit. Het zou erg leuk zijn als je kwam!
   Groetjes, Joke

   • Tineke

    Bedankt Joke voor je antwoord en tot volgende week in Assen. Groetjes, Tineke

    • lossenenvasten

     Gezellig!!