LIEF Babydekentje

2016-04-28 13.34.57

Hij is precies geworden wat ik wilde dat hij zou worden. Rustig, beetje chic en LIEF!
Ik heb ontzettend genoten van het haken hiervan. Erg veel vasten haken met superfijn garen, een heerlijk, ontspannen bezigheid. Als je dit dekentje ook wilt gaan maken kun je het patroon hier gratis downloaden. Ik wens je vast heel veel gezellige haak-uurtjes toe!

Wil je er meteen mee beginnen? Als je klikt op deze link kom je meteen op de juiste pagina in mijn winkeltje terecht. Je kunt het garenpakket zowel in mijn kleuren als in kleuren van jouw keuze bestellen.

Download het patroon
 • Jos Tamara Louwers

  hoeveel steken moeten we opzetten voor een ledikantdekentje er van te maken want dit is wel heel leuk voor een vriendin die binnen de kort moet bevallen om als kraamcadeautje te geven

  • lossenenvasten

   De maten zoals die hier zijn gebruikt zijn al voor een ledikantdekenje!

   • Jos Tamara Louwers

    ok dankjewel

 • Monique Teesselink

  Wat een prachtig en lief dekentje, en idd mijn handen jeuken nu al om hem te gaan haken.

  Mag ik vragen wat voor soort wol/katoen je hebt gebruikt ?

  Veel liefs Monique

 • Monique Teesselink

  Sorry had eerst het patroon moeten lezen.

  • lossenenvasten

   Haha, ik wilde nu net een antwoord gaan schrijven, maar zag deze reactie. Geen probleem hoor!

 • marja

  Ik wil je graag bedanken voor het prachtige patroon van dit lieve dekentje. Toen ik het zag wist ik gelijk als ik nog eens oma gaat worden dan is dit mijn eerste haakproject .
  En wat een feest. …ons eerste kleinkind in op komst en na het horen van dit grote nieuws ben ik gelijk aan de slag gegaan. Heb prachtige baby merino/cotton gekocht en het dekentje wordt prachtig. Het patroon is zo duidelijk en uitgebreid beschreven…..super! Bedankt hiervoor…en als ons kruimeltje is geboren maak ik er een mooie foto van en zal het je laten zien
  Groetjes Marja

  • lossenenvasten

   O wat heerlijk om te horen dit! Fijn dat je er zo van geniet. Wat moet het heerlijk zijn om nu al bezig te zijn met iets voor dat kleine, ongeboren wondertje! Ik zie uit naar de foto’s!!

 • daphne

  klein vraagje.. klopt het dat mijn rand in het begin een beetje lijkt te krullen??

  • lossenenvasten

   Dat zou best kunnen hoor. Met het blocken komt dit wel goed! Leuk dat je het dekentje maakt!!

   • daphne

    dank je wel!

    • lossenenvasten

     Graag gedaan!

 • Anja

  Hoi Joke, ontzettend bedankt voor dit leuke patroon. Ik heb het dekentje gehaakt voor mijn vriendin en ze gebruikt het heel vaak voor haar zoontje. Ik heb het gehaakt met katoen in een stoere blauwe kleur en de rand donkergrijs gedaan. De kleuren van zijn kamertje! Heerlijk om te haken en nu zit ik in spanning of de dochter van mijn zus binnenkort blij nieuws te vertellen heeft, want dan komt dekentje nummer 2 eraan!

  • lossenenvasten

   O, wat superleuk om te horen! Het is geweldig als de patronen die je maakt zo gewaardeerd worden. Dank je wel!!

 • Iris Diepeveen

  Kan je er ook de tekst Stoer in haken is hier een patroon van ?

  • lossenenvasten

   Hier heb ik geen patroon van. Dat zul je er dan zelf in moeten passen.

 • Carla van der Klaauw

  Hoi Joke, na mijn eerste deken vd Cal 2016 die ik met heel veel plezier heb gehaakt,wil ik nu heel graag het dekentje “lief” voor mijn 6ešŸ˜€Kleinkind gaan haken.
  Maar het moet voor een wiegje worden, mijn vraag wat is de formule als je het wil verkleinen?

  • lossenenvasten

   Een formule is er niet bij dit dekentje. De enige oplossing is om er steken tussenuit te “knippen”. Je haakt dan bijvoorbeeld tussen de hartjes en LIEF geen 63 toeren, maar veel minder (dit aantal moet wel oneven zijn). Hetzelfde geldt voor de boven- en onderkant. Ook kunnen je tussen de hartjes en de letters minder steken laten. Dit wordt dan nog wel even rekenen en puzzelen voor je! Een andere optie is haken met een dunner garen.
   Heel veel succes!

 • Petra C Binnendijk

  Hallo Joke ik was net van alles aan het lezen op je site en toen zag ik dit geweldige dekentje LIEF en zo mooi ecru met mooi beige randje!!!Ik ben er helemaal weg van!!
  En bij de zoon van mijn beste vriendin komt begin Maart een baby!!!Ik weet niet of het een jongetje of meisje wordt …..maar ik vind het zowel voor een jongetje als meisje heel mooi en ook zo neutraal,het past in elke baby kamer!!IGauw het patroon gedownload en afgedrukt!!k ga vanavond bij mijn met haakgroep in Huizen bij Haak Maar In de Catona katoen kopen en er mee aan de slag….mijn handen jeuken!!!IK kan niet wachten hahahaha!!!Ik ben ook je deken van de Cal 3 aan het haken in blauw met witte letters.van Colour cran scheepjes ..hele uitdaging want al die steken nog nooit gehaakt…en nooit patronen leren lezen maar het gaat prima met jou uitleg!!!Zo leuk allemaal dat het na zelf kaarten maken nu mijn nieuwe verslaving is geworden!!Als ik het klaar heb stuur ik een foto!!Bedankt voor de mooie gratis patronen en inspiratie je maakt er mij heel erg blij mee!!Ook voor de uitleg en mooie filmpjes!!Liefs Petra C.Binnendijk

  • lossenenvasten

   Hallo Petra,

   Wat ontzettend leuk om dit zo van je te horen. Haken is inderdaad een verslaving af en toe!
   Ik wens je heel veel plezier toe bij het haken van dit prachtige, lieve dekentje!

   Groetjes, Joke

 • liesbeth Toonen

  Hallo Joke Vraagje begin je LIEF met de letter F of L te haken na 63 toeren vasten. Ben even de tel en de kluts denk ik kwijt. Begin in een beetje
  te twijfelen. Groetjes

  • lossenenvasten

   Mijn excuses voor het late antwoord. Door omstandigheden was ik niet in staat vaak achter de computer te kruipen.
   Je begint te haken aan de “L” aan de achterkant van je deken. De bobbels ploppen dan naar de voorkant.