Deken Meina

2015-04-09-10-58-40

Een “Zee van Kleur”, zo had ik deze deken genoemd ten hij kant en klaar voor me lag. Het is ook echt zo, deze deken is zo kleurrijk, ze is zo vol kleur, je kunt er haast in verdrinken.

In eerste instantie maakte ik deze deken van de Cool Wool, een Merino. Ik vond hem prachtig, maar wist ook dat het hiermee best een dure deken was. Daar kwam nu dan nog eens bij dat ik dit garen zelf niet in mijn collectie heb. Om deze redenen heb ik het patroon omgezet naar de Colour Crafter van Scheepjes, een goed betaalbaar, maar kwalitatief geweldig garen. Het is ook zeer geschikt voor deze deken met de mooie warme uitstraling die het heeft. Daarbij kon ik bijna exact dezelfde kleuren vinden die ik had gebruikt in de originele deken. Geweldig toch?

Meina is haar nieuwe naam. Een prachtige naam voor een prachtige deken. De kleuren zijn zo mooi, zo warm, zo chic. Wie wil haar nu niet graag op de bank hebben liggen. Met deze deken in je woonkamer loop je bijna de hele dag met een glimlach om je mond. De kleuren doen je hart sneller kloppen en je ogen stralen. Dat is wat kleuren, zeker de warme kleuren die deze deken heeft, met je doen.

Ook het haken van deze deken is een feestje. De eenvoud van de steek, het ritme dat het in zich heeft, gecombineerd met de prachtige kleuren, zorgen ervoor dat je je werk bijna niet aan de kant kunt leggen. Je moet verder, je kunt het niet laten.
Je bent je blij als je de volgende dag weer verder mag, blij dat je weer een stukje aan je prachtige deken mag maken en blij dat dat heerlijke zachte materiaal met die ontzettend mooie kleuren weer op je schoot ligt.

Klinkt dat niet aantrekkelijk?
De volledige blog over deze deken kun je hier vinden.

Wil je ermee aan de slag? Je kunt het patroon van deze deken hier downloaden.

Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Download het patroon