Nieuwe Cal: De datum is bekend!

29 juli 2016

De tijd gaat snel, de nieuwe Cal komt steeds dichterbij. Ongemerkt is het straks alweer zover! Als straks alle vakanties voorbij zijn duurt het nog maar een maandje voor we weer van start gaan.
Zó spannend en zó leuk!!

Op 30 juni moest ik mijn dekens inleveren. Ze werden meegenomen voor een fotoreportage. Dat was best even slikken. Zoals jullie weten ben ik er niet heel erg lang mee aan het haken geweest. Ik haakte maar liefst 3 dekens in vierenhalve week! Natuurlijk was het proces hieraan vooraf al wel veel langer aan de gang. Het ontwerpen, kloppend maken, kleuren bedenken, voorhaken en dat soort dingen waren al maanden bezig. Ik denk dat het vooral lastig was om ze uit handen te geven, omdat ik die vier weken werkelijk niks anders deed dan werken aan deze dekens. Ze waren een beetje mijn leven geworden!
Daar gingen ze, met een brok in mijn keel liet ik ze achter!

Inmiddels zijn ze bij me terug! Wat voelt dat fijn! Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar de foto’s die ervan zijn gemaakt! Gelukkig vind ikze nog steeds net zo mooi als toen ik ze achterliet. Ja, ik ben weer tevreden over deze Cal!!
Deze blog is eigenlijk bedoeld om jullie de startdatum bekend te maken, maar oké, ik wrijf over mijn hart, ik laat jullie een kleine glimp zien van mijn nieuwe Cal.

2016-06-27 15.20.16

Van boven naar beneden, Zonsondergang, Sterrenhemel en Maanlicht. Is het geen mooi plaatje?

Jullie willen nu vast graag weten wanneer we van start gaan.
Lieve mensen, op 28 september komt het eerste patroon online! Er moet nog een hoop gebeuren, de voorbereidingen zijn nog lang niet ten einde, maar op 28 september kan ik er niet meer onderuit. Op 28 september zit ik weer klaar achter mijn laptop om de eerste van de dertien weken de lucht in te gooien!

2016-07-29 11.21.18

Terwijl ik dit opschrijf krijg ik kriebels in mijn buik. Van de zenuwen? Ja, een beetje! Toch ook omdat ik er weer zin in krijg. Heerlijk weer dat contact iedere week, hopelijk met weer een aantal Meet & Greets!

Vanaf 12 september liggen de pakketten voor deze Cal in de winkels. Nog eventjes geduld dus, maar, zoals ik al zei, de tijd gaat snel!

Zoals jullie zien, is mijn agenda verder nog leeg :-) Dit is niet omdat ik niks te doen heb, ik haak me suf! Dat zet ik niet in mijn agenda. Lege dagen betekent voor mij automatisch haken, ontwerpen en patronen schrijven. Heerlijk! Wat heb ik toch een leuk leven!
Waar ik allemaal mee bezig ben naast de nieuwe Cal komt vast ook nog wel eens ter sprake in een blogje.

Ik hoop dat ik jullie met deze blog een beetje blij heb gemaakt. Dat je tevreden bent met zowel de datum dat we gaan starten, als het zien van een klein stukje deken. Hopelijk ga je straks meehaken en gaan we samen met heel veel mensen weer een gezellige tijd tegemoet!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • afke

  Is er ook een lijst waar je kunt bestellen welke winkels of staat dat op facebook, heb er nu alweer zin in

  • lossenenvasten

   Nee, zo’n lijst gaat wel komen, maar is er nog niet. Ongeveer drie weken voor de startdatum maak ik een lijst waar iedereen die de pakketten verkoopt zijn/haar link mag plaatsen.

 • Janke Hertog

  Je maakt het wel spannend opschieten met mijn kussen want dit ziet err wel erg mooi uit

 • Els de Galan

  Als ik zo naar de dekens kijk zie ik een stukje van een zee van kleuren, ik zie rondjes ????, ben reuze benieuwd om het geheel te kunnen zien binnenkort. En ik ga nu maar eens goed nadenken over welke kleurcombinatie ik wil gaan gebruiken. 28 september prima datum voor mij, dan zit mijn vakantie er op en ben ik weer helemaal klaar voor nieuwe uitdagingen !

 • S. de Jong-Postma

  Prachtig zien ze er uit, ga vast en zeker weer mee doen!!!

 • Nicol

  Wauwww ik doe graag mee! Wat een prachtige dekens zeg:) lijkt me leuk om eens een deken te kunnen haken

 • Inge van den Berg

  ook ik doe graag mee, ik wil zo graag haken leren maar heb niemand in mijn omgeving die het mij kan leren.Wel geprobeerd maar loop toch vast. Ik ben heel benieuwd.Spannend !!

 • Sylvia

  Voor mijn zoon de sterrenhemel dan omdat het konijn bij oma nu een sterretje is geworden. Was wel leuk voor poes pluis want die wacht al even op een vriendje zei hij.

  • lossenenvasten

   Lief….

 • Cathy Foulon

  Leuk, kan niet wachten tot 28 september. Maar eerst kiezen tussen de schitterende kleurencombinaties.

 • Jitty van Lindt

  ik doe ook graag mee,kan ook haast niet wachten knuf jitty

  • lossenenvasten

   Super! Nog héél even geduld! 😉

 • Corrina Henning

  Ik doe ook mee voor mij de eerste keer dat ik mee doe aan een Cal.
  Vind het best spannend want ik haak nog niet zo lang

  • Jitty van Lindt

   o wat leuk, ik ook veel plezier samen knuf jitty

 • Jitty van Lindt

  hoi misschien stom van mij ,maar waar kunnen wij de winkels vinden voor de wol, dank je

 • Angelique Oosthoek-Kappetein

  Kun je mij er iets meer over uitleggen. Heb er ook nog nooit met mee gedaan. Maar het lijkt mij erg leuk!

 • Chantal

  Ik wil graag meedoen! Wordt na een aantal lappenpoppen en een brandweerauto mijn eerste deken.

  • lossenenvasten

   Wat een eer! En heel veel succes straks!

 • Samantha Notenboom-Curtis

  Ik denk ik ga voor zonsondergang maar twijfel tussen die en sterrenhemel. Lastig!

  • lossenenvasten

   Héél herkenbaar dat probleem 😉

 • Ellen

  Doe graag mee met de calorieën maar wat moet ik daarvoor doen ?

  • Ellen

   Bedoel cal maar mijn tablet wil wat anders …..

   • lossenenvasten

    Hallo Ellen,
    Herkenbaar dat soort dingen!
    Voor het meedoen aan de CAl hoef je verder niks te doen. Vanaf 28 september komen wekelijks de patronen online in de Facebookgroep en op de website. Dit zal heel duidelijk zijn. Je hoeft hiervoor alleen maar het garen aan te schaffen. Dat ligt van af 12 september in pakketten in de winkels.
    Leuk dat je mee wilt doen!
    Groetjes, Joke

 • H van Urk

  Ja O wat leuk ik doe mee met de 1ste cal zus met de 3de zo gaaf! Vindt het weer spannend!

 • van rompay huguette

  beste,

  is deze moeilijk te maken, want ben niet zoeen krak int haken, groetjes vanuit Belgie

 • Merel

  Heb zojuist het pakket besteld. Dit is voor mij de eerste keer dat ik hier aan mee doe. Ben heel benieuwd

 • Katy Cowbelter

  Please make this CAL available in English. I read only a little Dutch but love your patterns. Thank you!

  • lossenenvasten

   Hi Katy,
   It will be, you can join us!!
   Love, Joke

 • Anneke Tobbe

  Misschien zie ik het over het hoofd maar heb je al wel de maat van de dekens zodat ik dit kan vertellen in onze handwerkgroep? Wie weet willen er hiervan mensen aan mee doen. Ik neem al een afbeelding mee.

  • lossenenvasten

   De deken is 120 x 180

   • Anneke Tobbe

    Dank je wel voor je snelle antwoord. Woensdag stel ik de deelname voor in onze groep.

    • Anneke Tobbe

     Weet je ook al welke haaknaalden nodig zijn?

     • lossenenvasten

      Zelf haakte ik op nummer 4, maar binnenkort kom ik met een proeflapje, zodat je zelf kunt bepalen welke jij nodig hebt.

     • Anneke Tobbe

      Dank je wel.

 • Craftaddicted

  Wauw!! Heb gelukkig nog een paar weken de tijd te bedenken welke kleur ik neem, vind ze alle 3 prachtig 😮 Oh oh oh, wat maak je het ons moeilijk 😉

  • lossenenvasten

   Haha, succes bij je keuze!!

 • Carmelita Rozendaal

  Hallo Joke
  Ik vind jouw creaties geweldig.

  Groet,
  Carmelita

  • lossenenvasten

   Dank je wel! Wat goed om te horen!!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.