Mijn ouwe trouwe haaknaald

13 oktober 2016

Wat heb ik veel gehaakt met mijn paarse haaknaald nummer 4. Bij alle Cal-dekens was hij mijn trouwe vriend. Ook een aantal andere dekens kwamen van deze naald. Daarnaast nog vele tassen en andere projecten. Hij heeft zijn best gedaan!

Eigenlijk ben ik iemand die heel gemakkelijk afstand doet van spullen. Ik hecht me niet zo snel. Ik bied graag mijn hulp aan als er ergens opgeruimd moet worden, maar die wordt vaak niet aanvaard. Als Joke komt helpen, zijn we alles kwijt.
Natuurlijk, net als vele andere mensen, houd ik van mooie dingen. Toch, als er andere mooie dingen voor in de plaats komen, moet het oude ruimte maken voor het nieuwe. Aangezien ik niet iemand ben van volle zolders voor als ooit, is de kringloopwinkel bij tijd en wijle erg blij met me.In tegenstelling tot het hechten aan spullen hecht ik me wel erg aan mensen. Als ik je eenmaal in mijn hart heb gesloten, wordt je er niet zo snel weer uit gezet, zelfs niet als er iemand anders bijkomt. In dit geval mogen de oude blijven! Graag zelfs!!
Ook is het niet zo met alle spullen dat ze zomaar uit mijn leven verdwijnen. Enkele dingen mogen blijven, altijd!
Zo is er het thee-serviesje van mijn moeder. Zij overleed toen ik 18 jaar was en op dat moment had zij het serviesje al meer dan 25 jaar. Nu komen er nog eens de 30 jaren bij dat ze er niet meer is. Erg oud en heel erg kitsch, maar het mag blijven, dit gaat nooit weg!! Zelfs de barst in één van de kopjes, die aan beide kanten te zien is, krijgt het niet voor elkaar dat ik een hekel aan het serviesje krijg. Mijn vader heeft hem destijds nog proberen te lijmen met van die gele Bisonkit, maar dat heeft het, hoe lelijk ook, voor mij alleen maar mooier gemaakt.

Terug naar mijn oude haaknaald. Hij heeft zijn dienst gedaan, hij mag met pensioen. Niet één keer heeft hij me in de steek gelaten, maar het handvat begint plakkerig te worden. Logisch, als er dagen zijn dat je 10 uur in de hand van de haakster ligt. Ik neem hem niks kwalijk, maar we moeten afscheid nemen.
Wat doe je dan? Ga je voor hetzelfde merk, of wil je wel eens iets anders proberen? Dat laatste was bij mij het geval.
Net op het moment dat ik aan het uitkijken was naar een nieuwe set haaknaalden kwam Tulip op de markt met de pink Etimo haaknaalden. Tja, als je op de markt komt met roze haaknaalden ben ik om. Lossen & Vasten, bekijk de pagina eens goed…roze!
Hoe blij ik ook altijd was met mijn paarse haaknaald, altijd wilde ik graag dat hij roze was geweest! Nu kreeg ik de kans, nu móest ik iets nieuws.
Over deze nieuwe naalden werd gesproken als over de “Ferrari onder de haaknaalden”, dat wilde ik wel eens proberen!

Mijn setje kwam binnen. Ik was op slag verliefd. Een prachtig hoesje om de naalden bij elkaar te houden en de naalden…roze! Zelfs het staal is roze, wow, ik was nu al verkocht en ik had nog geen steek gehaakt.

Ik vond mijn nieuwe set haaknaalden bijna te mooi om aan te raken, maar ja, het is gereedschap en gereedschap is gemaakt om gebruikt te worden, dus dat moest dan maar.
Heerlijk! Ik genoot!!
Natuurlijk, ik geef meteen toe, de kleur van deze naalden maakte dat ik bevooroordeeld was. Maak tuingereedschap roze en ik vind het van de één op de andere dag leuk om in de tuin te gaan werken (denk ik).
Na een tijdje moest ik toch echt ook wel toegeven dat deze naalden, zelfs met mijn ogen dicht, echt erg lekker haken en een perfecte vervanging zijn voor mijn oude naald. Nee, de oude gaat niet weg, hij gaat niet de prullenbak in en ook niet naar de kringloopwinkel.  Hij krijgt een ereplaats op mijn werkkamertje. Waarschijnlijk ligt hij zelfs af en toe nog wel in mijn hand, mag hij even aan het werk. Gewoon, om het af te leren.

2016-10-13-13-08-01

Een poosje nadat ik het merk voor het eerst tegenkwam, kwam ik erachter dat Tulip niet alleen haaknaalden, maar ook hele leuke andere hebbedingetjes verkoopt. Waarom ben ik toch zo gevoelig voor kneuterig, voor lief en schattig? Als iets, wat dan ook, wordt verpakt in een leuk tasje, kan ik het al bijna niet laten liggen. Doe ergens een strikje om en het is verkocht!
Wat denken jullie dat deze sticker op onze voordeur hangt?

2016-10-13-12-45-02

Tulip moet dit geweten hebben! Ze maakten stopnaalden, vijf bij elkaar in een allerleukst mapje dat vanzelf sluit met een magneetje. Ook maakten ze markeerders met hartjes en tulpjes. Wat doen ze me aan? Ik moest het hebben, dan is mijn gereedschap ook maar weer compleet, toch?

Ik ben blij met mijn nieuwe spulletjes. Het is fijn om, als je zoveel haakt als ik, als haken en alles wat daarbij komt je werk is geworden, goed materiaal te hebben. Eigenlijk is het zelfs noodzakelijk. Dit materiaal is gelukkig niet alleen erg mooi, maar ook erg fijn om mee te werken.

Natuurlijk, ik snap het, het is een hele aanschaf. Dit koop je niet zomaar even in een opwelling. Wel is het iets om voor te sparen of om op je verlanglijstje te zetten voor je verjaardag, 5 december of de kerst. Wij haaksters hebben toch nooit een leeg verlanglijstje?

2016-10-13-12-46-50

Mijn oude haaknaald is vervangen. Het was lastig om er de laatste “officiële” steken mee te haken. We hebben samen heel wat leuke en minder leuke momenten meegemaakt. We hebben geworsteld en gestreden, we hebben genoten en samen de mooiste dingen gemaakt. Nu is het tijd voor iets nieuws.

Welkom Etimo, vanaf nu gaan wij het samen doen. We gaan ervoor!!

Even een ander soort blogje tussendoor. Ook dit is onderdeel van mijn leven.
Keuzes maken hoort bij het leven, ook het leven van een blogster.
Vergeet nooit dat, waar je ook mee haakt, welke materialen je ook gebruikt, blijf genieten lieve mensen. Het is ontspanning!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • mijn haakwerkjes

  Hallo Joke, Ik ben op zoek gegaan naar Tulip artikelen, maar ik vind alleen de Etimo haaknaalden. Die zijn natuurlijk prachtig, maar ik was benieuwd naar alle andere artikelen. Kun je mij zeggen waar jij die gevonden hebt?

  • lossenenvasten

   Even Google vragen naar Tulip stekenmarkeerder hart of tulp. Dan vind je vast wel iets!

   • mijn haakwerkjes

    Neen, had ik al geprobeerd. Jammer dat je me niet verder kunt helpen.

 • sylvia

  hallo mijn haakwerkjes,
  Als je op google zoekt naar tulip steekmarkeerders krijg je een site van Yourzs daar vind je ze. Ik heb alleen het mapje voorde naalden nog niet gevonden.
  groetjes sylvia

 • Margaret

  Eens in de zoveel tijd is veranderen nodig. Dan is het fijn als de nieuwe vervanging goed bevalt. Jij kunt er weer heerlijk tegenaan met al die nieuwe haakspullen.
  Iets wegdoen is niet mijn sterkste kant.
  Woonde jij bij mij in de buurt dan had ik graag wat van jouw manier van opruimen geleerd. En nee, ook ik houd de goede familie en vrienden graag om me heen.
  Leuk bericht met een mooie boodschap.

  Groetjes, Margaret

  • lossenenvasten

   Dank je wel!!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.