Mijn eigen winkeltje!

24 november 2016

Een eigen winkeltje, ik was nog maar een meisje toen dát me al leuk leek! De hele dag omringd zijn door spulletjes die je mooi vindt, geweldig toch? Daar komt dan natuurlijk bij dat er ook nog eens allemaal mensen langskomen die dezelfde spulletjes net zo mooi vinden als jij ze vindt. In mijn gedachten zou je dan wel een heel leuk en gezellig leven hebben.

Op mijn achttiende begon ik aan de opleiding Mode & Kleding. Nog steeds trok het idee van het winkeltje me aan. Inmiddels wist ik dat het dan een boetiekje moest zijn. Het liefs aan huis. Het leek me geweldig om kinderen te krijgen en op die manier zou ik dan gewoon de hele dag bij ze kunnen zijn. Ik zou zelfgemaakte kleding gaan verkopen. Het liefst ook zelf ontworpen kleding.
In het eerste jaar snuffelden we aan alles wat de opleiding te bieden had. In het tweede jaar moesten we een richting kiezen.
Omdat het zelf maken van kleding voor mij niet zo’n groot probleem was, ik was er zelfs erg handig in, koos ik voor de richting Presentatie samen met Commercie. Het vak realisatie, het maken van kleding, zou ik dan nog wel krijgen, maar minder dan dat ik ook echt voor de richting Realisatie had gekozen.
Ik ging ervoor en kreeg vakken als Etaleren en Grafische Vormgeving. Ik leerde hoe je een product mooi kunt “verkopen” en daarnaast zelfs hoe je het zelf kunt presenteren in een modeshow. Ook haalde ik mijn middenstandsdiploma, die je in die tijd nog nodig had om een eigen winkeltje te beginnen.
Na drie jaar had ik mijn papieren op zak leek er klaar voor. Toch kwam het er niet van. We hadden niet het huis met de garage dat ervoor nodig was en eigenlijk was het hele idee na de komst van de kinderen een beetje naar de achtergrond verdwenen.

diploma2

Vele jaren later, de kinderen waren inmiddels de deur  uit, werd Lossen & Vasten een feit. In één klap werden vele van mijn dromen waargemaakt. Ik mag ontwerpen, haken, schrijven, workshops geven en nog veel en veel meer. Mijn creativiteit krijgt alle ruimte! Alles wat ik doe, vind ik even leuk, ik geniet met volle teugen!
Toch, ergens in mijn achterhoofd bleef dat ene steeds hangen. Mijn eigen winkeltje, het leek me nog steeds geweldig! In deze tijd, met het hele online gebeuren, is het nog weer een stuk eenvoudiger te realiseren dan toen ik jong was. Een pand heb je niet eens nodig, zelfs het middenstandsdiploma hoeft niet meer.
Samen met onze oudste zoon begon ik erover te brainstormen, hoe, wat, waar? Uiteindelijk is het gelukt! Het heeft even geduurd nadat het plan vorm begon te krijgen in ons hoofd en we hebben een aantal tegenslagen gehad (en overwonnen), maar nu hij is er! De Lossen & Vasten shop is een feit! Ik heb mijn eigen (online) winkeltje!

Vanaf vandaag kun je al mijn ontwerpen met een patroon erbij in een garenpakket bij mij zelf bestellen! Ook voor alle andere haakbenodigdheden, zoals haaknaalden, grannyblokspanners, markeerders, Eucalan  en nog véél meer kun je vanaf vandaag bij me terecht.
Ook het label van de Najaars-Cal en de knoop van het Cal-Kussen zijn vanaf nu bij mij te koop. Dus als je ander garen hebt gebruikt, of andere kleuren voor je Cal of het kussen, kun je het label of de knoop alsnog op je project maken.
Ik ben zó trots! Hoe ontzettend leuk is dit?
Nu wil je natuurlijk weten waar je me vinden kunt. Ik zal je niet langer laten wachten. Het adres van mijn winkeltje is

www.lossenenvastenshop.nl

Bij de opening van een nieuwe winkel hoort natuurlijk iets leuks, een verrassing. Die heb ik voor je!
Vorige week plaatste ik een subtiele foto van dit vest. Als je wilt kun je hem nu ook zelf gaan maken. Je kunt bij mij in de shop het garenpakket bestellen voor dit vest en je krijgt het patroon er dan bij. Je kunt hem in alle beschikbare kleuren van dit garen bestellen. Wil je hem maken met ander garen, dan zul je nog even geduld moeten hebben tot het patroon op de website geplaatst gaat worden.
De foto’s van dit vest maakte ik op een prachtige herfstdag toen ik met mijn man een paar dagen in Doorn was. Rondom het hotel was een prachtig bos en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

Is hij niet geweldig? Ik ben er echt superblij mee en kan hem, na het online zetten van deze blog, eindelijk echt gaan dragen. Heerlijk!!
Vanavond heb ik de kickoff van mijn winkeltje. Caro’s Atelier in Almere heeft vanavond een feestelijke koopavond van 18.30-21.30. Daar sta ik dan in mijn eigen kraampje. Het wordt volgens mij heel erg gezellig! Dus als je zin hebt om het vest in het echt te zien en de start van mijn winkeltje mee te maken, of gewoon een gezellige avond te hebben, je bent van harte welkom!
De rest van het verhaal over het vest, de naam die ik haar gaf (Aline) en ons avontuur in het bos plaats ik in een andere blog.

Voor nu,

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Truus Magdelyns

  Geweldig. Wat zul je trots zijn! Ik hoop dat je ervan zult genieten en dat velen even bij je ‘langs’ zullen komen om te snuffelen of iets te kopen in je onlinewinkeltje. Heel veel succes!!
  Gr. Truus

  • lossenenvasten

   Ja, trots ben ik zeker! Heel erg zelfs!! En genieten doe ik met volle teugen!

 • Jellina Verhoeff

  Van harte gefeliciteerd Joke!
  Wat heerlijk dat nu toch die droom/wens in vervulling gaat.
  Ik wens je veel succes toe.

  • lossenenvasten

   Jaaaa! Dank je wel!

 • Ingrid Riezebos

  fantastisch dat je op deze manier een droom uit kan laten komen. Heel veel geluk met je onlinewinkeltje!!! Gr. Ingrid Riezebos

  • lossenenvasten

   Dank je wel! Ik ben er ook erg dankbaar voor!

 • Joyce Koster

  Heel veel succes met je gerealiseerde, lang gekoesterde, droom.
  Joyce

  • lossenenvasten

   Dank je wel!

 • Cathy Foulon

  Dreams come true in the end. Veel succes!

  • lossenenvasten

   Ja, bijzonder hè? Dank je wel!

 • Jannie Spronk

  Wat leuk! Gefeliciteerd en veel succes!
  Het is alsof ik mijn eigen verhaal lees. Zelf heb ik twee jaar geleden ook mijn eigen online winkeltje gestart, maar dan in poppenkleertjes en accessoires. Dus het gevoel wat je nu hebt kan ik me helemaal voorstellen.
  Ik hoop dat het jou net zo veel plezier geeft als wat ik er van heb.
  Groeten, Jannie

  • lossenenvasten

   Ik hoop het ook! In ieder geval geniet ik er nu al erg van!

 • Ernie Bijl

  Gefeliciteerd en heel veel succes!

  • lossenenvasten

   Dank je wel!

 • Marjan

  Van harte gefeliciteerd
  Wat ontzettend mooi voor je
  Heel veel succes met je “winkeltje”

  • lossenenvasten

   Lief! Dank je wel!

 • Betty Kuiper-de Vries

  Gefeliciteerd en heel veel succes!

  • lossenenvasten

   Dank je wel!!

 • Annemarie

  Wat leuk voor je Joke! Heel veel succes!

  • lossenenvasten

   Leuk hè? Dank je wel!

 • Helma freriks

  Gefeliciteerd en heel veel succes

  • lossenenvasten

   Heel erg bedankt!

 • Sylvia van Zaanen

  van harte gefeliciteerd met het realiseren van die droom. Heel veel succes

  • lossenenvasten

   Dank je wel!!

 • Wilna Koenes

  Van harte gefeliciteerd! Echt super leuk dat je het voor elkaar hebt gekregen om een eigen winkel op te zetten. Je gaat het vast druk krijgen. Heel veel succes, ik ga zeker weten bij je bestellen. Als de deken af is wil ik de vesten nl ook graag maken.
  Groetjes Wilna.

  • lossenenvasten

   Leuk! Ik zie uit naar je bestelling!

 • Patricia Caminada

  Gefeliciteerd met je winkeltje.Reuze leuk. Blijft er nog één ding over: Een eigen boek :)

  • lossenenvasten

   Dat gaat er vast en zeker wel eens komen!

 • https://zusjeknus.blogspot.nl/ Zusje Knus

  Leuk! gefeliciteerd! En een prachtig vest ook!!
  Groetjes Marijke

  • lossenenvasten

   Dank je! Ik ben er zelf ook erg blij mee!

 • Jitty van Lindt

  gefeliciteerd hoor prachtig knuf jitty

  • lossenenvasten

   Dank je!

 • Anneke postma

  Van harte e heel veel succes

  • lossenenvasten

   Dank je wel!!

 • Margaret

  Jouw eigen wiinkeltje. Klinkt goed en zeker als het een lang gekoesterde droom is. Ik wens je veel succes en een goede verkoop toe. Jouw nieuwste vest is prachtig.

  Groetjes en succes, Margaret

  • lossenenvasten

   Dank je wel! Ik geniet ontzettend van al die leuke dingen!!

 • Suzie Schulz-Mans

  Wat kan je heerlijk aanstekelijk vertellen, ik zie het zo voor me en geniet er van en wat ontzettend fijn dat je droom is uitgekomen. Heel veel succes en plezier. Groetjes Suze oh ja en je vest is echt prachtig

  • lossenenvasten

   Dank je wel! Lief!!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.