Mijn blije deken

19 februari 2015

Vanaf het moment dat de Stonewashed van Scheepjeswol in de schappen lag, wist ik gewoon dat ik er iets mee wilde doen!
De kleuren, het aanvoelen, de naam, het label…ik vind het mooi.
Dat was stap één, die was niet zo moeilijk. Nu nog een project verzinnen.

Een aantal verschillende dingen kwamen via het scherm van mijn computer, en heel wat boeken en bladen, aan mij voorbij. Kussens, omslagdoeken, dekens en zelfs een hele kerststal. Allemaal prachtig, maar niet wat ik wilde.

Op de woensdagochtend ga ik sinds enkele maanden naar Knitted Knots in Rolde, naar het haak- en breicafé. Vanaf afgelopen januari werk ik hier zelfs als gastvrouw. Een aantal weken geleden, nadat de meeste dames naar huis waren gegaan stond ik voor de zoveelste keer bij de bak met Stonewashed te kijken. Ik vertelde aan degene die op dat moment in de winkel stond van mijn liefde voor dit garen. Zij vroeg me of ik de deken op de blog van “Blij dat ik brei” al had gezien en zocht het meteen voor me op.

Een warme, kleurige deken, dit was precies wat ik zocht. Ik was verkocht en wist het ook heel zeker…dit is de deken die ik van dit garen wil gaan maken!

Dit moet me niet te vaak overkomen, want als het wel gebeurd ben ik niet te houden! Alle kleuren die ik nodig had waren aanwezig. Niets dat me tegenhield. Binnen de kortste tijd ging ik dan ook de winkel uit met  een tas vol Stonewashed in 11 kleuren!

2015-02-21 11.29.34

En nu beginnen! Wat heb ik een plezier beleefd aan het haken van deze deken. Het heeft me geen moment verveeld. Toer na toer, kleur na kleur, het bleef leuk om te doen!

2015-01-09 10.25.35

IMG-20150106-WA0005

En onder mijn handen kwam langzamerhand een prachtige deken vandaan. Ik heb hem gehaakt volgens het patroon en de kleurenvolgorde die op de blog van Blij dat ik brei staat aangegeven. Dat vind ik zo mooi…daar wilde ik niks aan veranderen!

Voor de rand ben ik zelf aan het verzinnen geslagen. De rand is voor mij datgene dat de deken helemaal compleet maakt, wat hem kan maken en breken. Voordat de rand erop zit, kan ik eigenlijk niet zeggen of hij geslaagd is of juist niet. Heel belangrijk dus. In ieder geval voor mij!
Ik had het idee om de witte kleur, die door iedere draad heen loopt, terug te laten komen in de rand. Ook wilde ik het patroon van de v-steek nog een keer terug zien. En voor de allerlaatste toer wilde ik iets dat de op-en neergaande beweging van de v-steek in zich had. Met deze dingen in het hoofd ben ik aan de slag gegaan met proeflapjes en tekeningetjes en het heeft daarna ook niet lang meer geduurd voordat de rand in mijn hoofd en aan mijn deken zat.

IMG-20150113-WA0002 Gelukkig is het resultaat precies dat geworden wat ik in mijn hoofd had! Ik meer dan tevreden! Ja, het is een warme, kleurige deken. Ik wordt er blij van…ik noem het “mijn blije deken”!
Voor het patroon van de rand kun je hier klikken.

Mijn deken ligt een aantal weken bij Knitted Knots in Rolde in de winkel. Als je hem eens wilt komen bekijken ben je van harte welkom. Ook is het garen hier te koop.

Ik hoop dat, als je deze deken gaat maken, je net zo veel plezier aan het haken ervan gaat beleven als dat ik dat heb gedaan. Geniet van je hobby en geniet van het resultaat!!

Hopelijk tot gauw in mijn wereldje van lossen & vasten!!

Download hier het patroon »
x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.