Merel, romantiek uit een boekje

01 februari 2017

Op mijn zestiende/zeventiende las ik veel in de boekjes van Leni Saris. Mijn zus had bijna alle pockets van haar en ik mocht ze ook lezen.
Geweldig vond ik het! Het was romantisch en op een bepaalde manier vond ik het ook best spannend. Mijn eerste kleine stapjes in de wereld van de romantiek, zo onschuldig, zo lief! Heerlijk om af en toe even weg te dromen en deel uit te maken van het leven van die meisjes die uit zó een andere wereld kwamen dan ik.
Eén van die boekjes heette “En zo begon het”. Dat boekje en dat meisje ben ik nooit vergeten.

Haar naam was Merel en ze was een ballerina. De lezer mocht al meekijken in het leven van dit meisje vanaf haar twaalfde. Ik genoot van de verhalen over het dansen en de offers die ervoor gebracht moesten worden. Wat had ik af en toe met haar te doen.
Ze werd verliefd, maar eigenlijk kon dit niet, want de man in kwestie was de verloofde van haar zus. Natuurlijk kregen Merel en Alexander vele jaren later tóch een gelukkige relatie en kwam uiteindelijk alles weer helemaal goed.
Zó voorspelbaar en zo simpel, maar o, wat kon ik er heerlijk in wegdromen. Wat waren dit heerlijke uurtje voor het pubermeisje Joke.

Afbeeldingsresultaat voor Leni Saris Merel

Op 16 juni 2015 plaatste ik mijn “Heerlijke Wollen Deken”. Een prachtige deken vond ik het zelf. Ik maakte hem van de Lopi Einband, wat ik zelf een geweldig garen vind. Het wordt gemaakt van de IJslandse schapen en staat bekend om haar goede isolerende eigenschappen. Wel is dit garen vrij stug, maar eenmaal gewassen in een sopje met Eucalan is het al een stuk zachter en soepeler geworden. In gebruik wordt dit garen steeds nog weer zachter en soepeler. Een echt natuurproduct dus.
Je kunt het patroon in dit garen nog steeds vinden op mijn website. Even naar beneden scrollen bij de patronen en daar vind je dan Merel, een heerlijke, wollen deken 

Toch moet je van dit garen houden, niet iedereen is er zo gek op als ik. Ook is het best prijzig, dus niet voor iedereen haalbaar om aan te schaffen.
Dit heeft me doen besluiten om ook deze deken te gaan verkopen in pakketten van Colour Crafter. Het ontwerp van deze deken vind ik zelf zó mooi, het zou jammer zijn als mensen hem om het garen niet zouden haken.
Ze is eenvoudig, maar niet simpel. Ze is rustig en ze is chic. Deze deken is een heerlijkheid om in je woonkamer te hebben liggen, een bezit waar je trots op kunt zijn.
Het haken van deze deken is een heerlijkheid. Je kunt ermee bezig als je ’s avonds op de bank tv zit te kijken. Het is een ontspannen project met een fantastisch eindresultaat.
Ook de Colour Crafter is perfect voor deze deken. Het is zacht, het is warm en het heeft een prachtige, lichte glans over zich. Daar komt dan nog eens bij dat dit garen goed betaalbaar is.

Met de keuze om van deze deken ook pakketten te maken met een ander garen vond ik dat ook de naam van deze deken moest veranderen. Voor mij was het meteen duidelijk wat haar naam zou zijn. Deze deken krijgt van mij de naam “Merel”. Net als het meisje uit het boekje vind ik haar romantisch, is ze verfijnd. Ze is niet simpel, maar wel heerlijk eenvoudig. Tijdens het haken kun je, net als bij het lezen van het verhaal over Merel, even heerlijk wegdromen. Perfect, deze naam voor deze deken.
Nog even een paar mooie foto’s van Merel, is het geen plaatje?

Zijn je handen al gaan jeuken, wil je aan de slag?
Het patroon kun je hier gewoon gratis downloaden. Ik wens je vast heel veel haakplezier toe.

2017-01-31 13.12.39

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.